Vrouw vindt 3.72 karaat diamant terwijl ze YouTube filmpje bekijkt over diamanten zoeken

Een 27 jarige vrouw uit Texas heeft onlangs een 3.72 karaat diamant gevonden. De diamant werd gevonden in het Crater of Diamonds State Park in Arkansas.

De vrouw vond de diamant terwijl ze een filmpje zat te kijken over hoe je diamanten kunt vinden. Na ruim een uur in het park nam de vrouw een kleine pauze op een berg. Toen ze vervolgens het filmpje begon te kijken en nog eens goed om haar een keek kon ze het bijna niet geloven.

Tussen de stenen lag iets glimmends. Het was anders dan de andere stenen, een geelgekleurde diamant. Het is de grootste gele diamant die er is gevonden sinds 2013.

In het park worden vaker diamanten gevonden. Afgelopen maand vond een leraar nog een 2.12 karaat diamant.

Volgens een vertegenwoordiger van het park heeft het waarschijnlijk met de vele regenval te maken. De regen spoelt de bovenste laag losse zand en stenen weg, en soms komt er dan een diamant tevoorschijn aan de oppervlakte.

75.000 diamanten

In het park zijn sinds 1906 al meer dan 75.000 diamanten in totaal gevonden. Het park was eerst eigendom van een boer, sinds 1972 is het stuk grond benoemd tot het Arkansas State Park. In dit park is de grootste diamant in Amerika ooit gevonden.

Bron: Arkansas State Parks

Wat vond je van dit artikel?

Zo kun je verwijderde WhatsApp berichten toch nog terughalen

Top 11 Beste Tips Om Productiever Te Zijn