Dit is waar je het netje van knoflook nog meer voor kunt gebruiken

Ga je een recept proberen met knoflook, of ben je al lekker wezen kokkerellen met wat knoflook en heb je het knoflooknetje nog niet weggegooid? Dat komt goed uit want dit netje kun je nog voor iets handigs gebruiken.

Ontstoken tandvlees

De van Sesamstraat bekende Gerda Havertong gaf namelijk onlangs in een interview met De Volkskrant een handige tip. Ze vertelde dat ze in het gezin waar ze in opgroeide meekreeg dat mondhygiëne erg belangrijk was. Daarom is ze ook erg op haar mondhygiëne gesteld, maar toch had ze vaak last van ontstoken tandvlees. Uiteindelijk kwam ze erachter dat dit kwam door het flosdraad dat ze gebruikte. Dit flosdraad was namelijk te dun, waardoor haar tandvlees beschadigd raakte. Omdat dit pijn deed en het natuurlijk slecht was voor haar gebit, ging ze op zoek naar een oplossing.

De oplossing

Op een dag kwam ze opeens met een idee. Nergens minder dan in de keuken lag de oplossing voor haar probleem verscholen: het netje waar knoflook in zit gebruiken als flosdraad. Ze vond het eerst een beetje gekke gedachte, maar dat weerhield haar er niet van om het toch te proberen. En gelukkig gaf ze het een kans, want het werkte perfect. Gerda is inmiddels al een lange tijd fan; je kunt overal goed bij want de vierkantjes van het netje rekken mee, het scheelt in de portemonnee en het gaat langer mee dan normaal flosdraad. En alsof het nog niet genoeg voordelen had, is het ook nog eens duurzaam: het netje dat je normaal weg zou gooien, krijgt nu een tweede leven. Met een beetje handzeep is het knoflooknetje zo gewassen en kan het weer een volgende keer gebruikt worden.

Zo zie je maar weer dat een gekke gedachte tot handige uitvindingen kan leiden.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is de nieuwe verrassingsdoos van PepsiCo Unwasted

Fantastisch nieuws voor André Hazes en Monique Westenberg