Zo maak je eenvoudig een muggenval 

Als je een hekel hebt aan muggen, dan moet je deze muggenval proberen. Je moet zelf even aan de slag maar dan heb je wel een effectieve en handige manier om muggen te bestrijden.

Muggen bestrijden begint in de tuin

Je kunt midden in de nacht gefrustreerd de jacht openen op die kleine vervelende zoemers maar dan is het al te laat. De mug has entered the building, zeg maar. En dan is het einde zoek, of nee de mug is zoek. Of zijn het er meerdere?

De volgende ochtend heb je er met een beetje geluk eentje te pakken kunnen krijgen, de rest heeft je lek geprikt. In je nek, achter je oren, tussen je tenen, hoeveel muggen waren het wel niet?

Als jij dit ooit hebt meegemaakt, dan zul je opgelucht adem kunnen halen want nu is er een manier om muggen te bestrijden bij de bron. Wist je dat je ook bepaalde planten kunt planten tegen vervelende muggen? Deze handige muggenval plaats je in de tuin, bij de bron dus. Daar begint immers de ellende.

Wil jij ook zonder gezoem slapen?

15 Minuten knutselen lijkt heel wat maar valt eigenlijk mee als je bedenkt wat je ervoor terug krijgt: een zorgeloze zoemvrije nachtrust. Wie wil dat nou niet? Zeker tijdens deze wisselvallige dagen. Het is donker wanneer je opstaat en daarbovenop komt dan ook dat die rotmuggen je wakker houden. Voel je die winterdip al aankomen? Niet gevreesd, dat is allemaal verleden tijd. Tijd om aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig om de muggenval te maken?

 1. Een plastic fles
 2. Een scherp mes of schaar
 3. Duct tape
 4. Zwart papier of verf
 5. kopje bruine suiker
 6. kopje heet water
 7. pakje droge gist

In deze video wordt gedemonstreerd hoe je deze eenvoudige muggenval inclusief inhoud maakt.

De voordelen van deze muggenval

Het is duidelijk dat het een handige hebbedingetje is. Dit zijn de voordelen:

 1. Het is snel en gemakkelijk gemaakt;
 2. Je hoeft niet langer zelf te jagen;
 3. Het kost bijna niets;
 4. Duurzamer kan bijna niet;
 5. De val is heel effectief;
 6. Het is veilig.

Het grootste voordeel is echter dat het toegankelijk is voor iedereen over de hele wereld. In sommige landen kampen ze met ergere muggen dan wij ons kunnen voorstellen. Zij verspreiden ziektes en veroorzaken nog meer onrust dan een slechte nachtrust. Het is daarom van uiterst belang dat deze muggen worden bestreden maar het ontbreekt er vaak aan geld en middelen. Deze handige muggenval is dus een uitvinding en is zeer nuttig in gebieden waar het hard nodig is. Wat een uitvinding, of niet soms?

Bron: Den Garden

Wat vond je van dit artikel?

Top 5 Mooiste Oude Foto’s Van Amsterdam Centraal Station

Dit is de reden waarom Walibi de act met levende spinnen en slangen aangepast heeft