Top 10 Mooiste Stranden In en Rond Montpellier

De Franse stad Montpellier heeft behoorlijk wat te bieden en wat deze stad extra aantrekkelijk maakt, is de nabije ligging van het strand. Daarnaast is het ook een van de warmste plekken in Frankrijk.

Zo vind je op slechts 13 kilometer van de stad al een fijn strand waar je uren kunt genieten na een dag slenteren door de straten van Montpellier.

We hebben hier de 10 mooiste stranden van deze bijzondere stad voor je samengesteld, zodat je bij een bezoek niet op zoek hoeft te gaan naar je opties en direct een keuze uit deze lijst kunt maken.

Het mooiste strand in en rond Montpellier is Espiguette, het strand dat uit een plaatjesboek zou kunnen komen door haar natuurlijke schoonheid met het witte zand en de azuurblauwe zee.

Achter dit strand liggen prachtige duinen en is er veel natuur te verkennen. Let wel op, want ondanks haar schoonheid ga je hier niet naar toe als je een ruime keuze uit restaurants wilt hebben.

1. Espiguette

Espiguette

Espiguette is te vinden ten oosten van Le Grau de Roi en is behoorlijk ongerept. Dat maakt het juist zo bijzonder en mooi, en een welverdiende plek op nummer 1. De makkelijkste manier om er te komen is met de auto, maar het zou ook met de trein en bus lukken.

Daarnaast heeft dit strand een lengte van maar liefst 18 kilometer. Dat is behoorlijk voor een strand en je kunt er dus uren een strandwandeling maken.

Hoewel er aan dit strand weinig tot geen cafés of restaurants zijn, ligt er aan de parkeerplaats aan het einde van het strand wel de plek Le Grau de Roi. Hier zijn redelijk wat eetgelegenheden te vinden die je rommelende maag na een heerlijke stranddag kunnen vullen.

2. Carnon Plage

Carnon Plage

Op nummer 2 staat Carnon Plage, een strand dat het dichtste bij Montpellier in de buurt ligt. Je kunt er dan ook met de bus vanuit het centrum van de stad naartoe, of zelfs te voet als je al aan de rand van de stad bent.

Ondanks dat het strand niet fantastisch mooi is omdat het korrelig zand heeft en het er nogal druk kan zijn, is het een fijn alternatief als je tijd te kort komt en toch een dagdeel aan de zee wilt doorbrengen.

Carnon Plage heeft veel restaurants, bars en cafés te bieden waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht over de zee.

3. La Grande Motte

La Grande Motte

Net boven Carnon Plage en Palavas vind je La Grande Motte, een resort strand dat in de zestiger jaren door mensenhanden ontworpen en aangelegd is. Het is geordend en gepland en het geheel is goed onderhouden.

Het is nogal een apart complex ontworpen door een architect, met veel ruimte en plek om sporten als zwemmen, wandelen, fietsen en hardlopen te beoefenen.

Je kunt er ook een dagje relaxen in de Thalasso Spa. La Grande Motte is een plek die je vooral met de auto goed kunt bereiken. Let op: in de zomermaanden kan het hier nogal druk worden.

4. Palavas les Flots

Palavas les Flots

Op zo´n 12 kilometer van het centrum van Montpellier bevindt zich Palavas les Flots, een oude en charmante badplaats. Na 3 uur ´s middags kan het hier behoorlijk druk worden, omdat werknemers dan richting het strand trekken.

Daarom heeft dit strand door de jaren heen een leuke bijnaam gekregen: Plage des Fonctionnaires oftewel: het functionarisstrand.

Het ziekteverzuim van de gemeentemedewerkers in Montpellier was namelijk het hoogste van Frankrijk, en wel door de nabije ligging van het strand.

Palavas les Flots is dus een bezoek waard en redelijk eenvoudig met het openbaar vervoer te bereiken.

5. Sete

Sete

Een prachtig strand van maar liefst 20 kilometer ten zuidoosten van Montpellier, dat is Sete. Wat ooit een kleine vissershaven was, is vandaag de dag een omgetoverd tot een populaire strandbestemming waar ook een binnenmeer is waar mosselen en oesters gekweekt worden.

Je kunt Sete het beste bereiken met de auto. Met het openbaar vervoer ben je iets langer onderweg en moet je even met de trein.

Dan heb je ook wel wat: een mooi strand met goede restaurants en andere faciliteiten waar je een fijne dag kunt doorbrengen.

6. La Grande Conque

La Grande Conque

Een nogal ongewoon strand op deze lijst is La Grande Conque, een strand met zwart zand.

Het ligt namelijk schuil tussen vulkanisch gesteente met vetplanten als begroeiing en grote rosten genaamd Les Deus Frères.

Een bijzondere plek dus die zeker het bezoek waard is, helemaal voor natuurliefhebbers.

7. Plage du Couchant

Plage du Couchant

Plage du Couchant is onderdeel van La Grande Motte, de badplaats die op nummer 3 in deze lijst staat.

Het strand is kilometerslang en is goed voor lange wandelingen of een dagje strandhangen.

Als je van architectuur houdt, ben je aan het Plage du Couchant aan het juiste adres en kun je er de bijzondere modernistische architectuur van architect Jean Balladur bewonderen.

8. Plage de Maguelone

Plage de Maguelone

Ten zuidwesten van Montpellier vind je Plage de Maguelone, het strand van de idyllische kustplaats Villeneuve-lès-Maguelone.

Dit strand is ideaal als je cultuur en strand met elkaar wilt combineren. Aan de noordkant van het strand bevindt zich een mooie kathedraal met prachtige vergezichten.

Ook de omgeving Villeneuve-lès-Maguelone is de moeite waard, met haar kanalen en vele vijvers.

9. Plage du Petit Travers

Plage du Petit Travers

Plage du Petit Travers is een ongerept stukje strand dichtbij en ten oosten van Carnon Plage. Er zijn duinen en de zee is uitnodigend.

Je kunt hier je auto dichtbij het strand parkeren en vanuit de auto van het uitzicht genieten.

Ook is er een fijne strandbar, Le Mistral genaamd, waar heerlijke maaltijden en drankjes worden geserveerd die je na een dagje strand of een lange wandeling wel kunt gebruiken.

10. Plage de La Plagette

Plage de La Plagette
Beeld: Tripadvisor / Christophe P

Het strand Plage de La Plagette bevindt zich dichtbij het centrum van de stad en biedt gratis parkeerplekken aan. Daardoor is het ideaal voor een zwemsessie na een dagje in Montpellier te hebben doorgebracht.

Plage de La Plagette heeft rotsen en een hoge landtong, waardoor het er bijzonder uitziet.

Het maakt deel uit van Cap D´Agde en heeft een klein maar fijn strand.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Stranden In en Rond Paros

Top 10 Traditionele Griekse Dansen