Miljuschka Witzenhausen Deelt Naaktfoto Tijdens Coronacrisis

Presentatrice Miljuschka Witzenhausen blijft zich inzetten voor realistischere beelden op sociale netwerken. De 34-jarige kok zette daarom een naaktfoto van zichzelf online als oproep om realistische foto’s te delen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Miljuschka foto’s zonder filters deelt van zichzelf. Ze pleit dan ook voor ‘body positivity’: blij zijn met je lichaam. Dat veel mensen op social media nu onzekerder zijn over hun lichaam door de ‘quarantainekilo’s’, vindt ze jammer. Het leek haar daarom het geschikte moment om een eerlijke foto te delen.

Schoonheidsideaal

Ze merkt op dat veel mensen al bang zijn om in bikini te verschijnen na de quarantaine. Ze vindt dat het ‘schoonheidsideaal’ op Instagram voor de meeste niet haalbaar is. Sommige mensen zijn nu eenmaal anders gebouwd dan anderen. Anderen willen gewoon genieten in plaats van voortdurend letten op wat ze eten. Het is daarom volgens de presentatrice maar al te belangrijk dat mensen gewoon trots op zichzelf zijn.

Hashtag

Ze hoopt dat haar voorbeeld onder de hashtag #eerlijkefoto mensen ertoe aanzet ook eerlijke foto’s te delen. Haar boodschap luidt voor de rest dat mensen van zichzelf, anderen en het leven moeten genieten. Vooral in een tijd waarin men realiseert hoe belangrijk de kleinere dingen in het leven zijn.

View this post on Instagram

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF?

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Wat vond je van dit artikel?

Dit is de reden waarom Caroline niet meer langs gaat bij de familie Meiland

Zo krijgen hackers toegang tot je iPhone via een e-mail