Met deze truc val je snel en moeiteloos in slaap

Val jij moeilijk in slaap? Kun jij de dag niet loslaten en kom je moeilijk of niet tot rust? Dan hebben wij dé truc voor jou om probleemloos richting dromenland te vertrekken.

Wat heb jij allemaal geprobeerd?

De meeste mensen proberen van alles om in slaap te kunnen vallen. Heb jij onderstaande tips en goed bedoelde adviezen van mensen om je heen ook opgevolgd?

  • Warme melk voor het slapen
  • De 4-7-8 slaap methode

  • Koelen van je slaapkamer
  • Sokken aan in bed
  • Luisteren naar muziek
  • Lavendel op je slaapkamer

En één keer raden, het help geen ene mallemoer! Behoorlijk frustrerend en dan mag je best een vloeken en boos worden, toch?

Insomnia, “geen slaap”, is geen pretje

Slapeloosheid kan iedereen overkomen. Niet kunnen slapen kan nare gevolgen hebben en lijden tot meer stress. Het niet verwerken van de dag in je slaap, is niet goed voor de mens. Het is dus meer dan een aandachtspuntje.

“Ruim 7% van de Nederlanders heeft regelmatig tot vaak last van slapeloosheid. Bij de meeste mensen is de klacht kortdurend en heeft het te maken met tijdelijke stress. Als de klachten drie of meer nachten per week voorkomen en die houden langer dan drie maanden aan, dan spreken we van chronische slapeloosheid.”

Zo val je makkelijker in slaap

Voor deze oefening is het handig dat je lekker in bed kruipt, jezelf lekker instopt en het gewoon even probeert. Wat kan het voor kwaad? Je hebt immers alles al geprobeerd. Dus, je ligt warmpjes en knus onder de dekens. Sluit je ogen en stel je voor dat je weer klein bent.

Je staat in je ouderlijk huis en dat is gevuld met warme herinneringen. Ieder plekje in huis voelt fijn en veilig. Loop door het huis en geniet ervan. Neem de details in je op. Waar hingen jouw tekeningen? Waar heb je op de muur getekend? Doe je best om deze herinneringen goed voor de geest te halen. Je zult langzaam merken dat je ontspant en de drukte en stress van de dag loslaat. Voor je het weet, ben je in dromenland.

Als niets meer helpt

Het is en blijft een truc. In sommige gevallen helpt niets meer en dan is een bezoekje aan je arts misschien aan te raden. Wij hopen dat bovenstaande tip voldoende is. Als het helpt, horen wij dit graag in een reactie. Wij wensen jou een fijne nachtrust toe!

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Wat vond je van dit artikel?

Top 6 Beste Redenen Waarom Je Een Hond Moet Nemen

Zo speel je het verborgen spel in Google Chrome