Top 10 Meest Gedownloade Apps

Het digitale tijdperk, dat is waar we in leven. Mensen maken steeds meer gebruik van digitale apparaten en dat is niet gek. Het zorgt nou eenmaal voor veel gemak, tevens hoef je je nooit te vervelen wanneer je bijvoorbeeld je telefoon bij je hebt, er zijn genoeg apps die je kunt downloaden.

Er zijn dus ontzettend veel apps en het maakt niet uit of je op zoek bent naar een app om met mensen in contact te komen of naar een leuk spel, je zult het vinden. Mocht jij je afvragen welke apps het meest gedownload worden? Dan gaat dit artikel jou helpen.

Mensen zijn steeds verslaafder aan hun telefoon en dit is ook uit onderzoeken gebleken. Vooral aan social media zijn de 18 tot 25 jarige verslaafd, zij spenderen hier uren aan. Onderstaand een lijst van apps die tussen 2010 en 2019 het meest gedownload werden:

1. Facebook

Facebook

Op de eerste plaats staat Facebook met zo’n 4,6 miljard downloads en dat is een gigantisch aantal. Via Facebook kan je foto’s en video’s maken en deze met je vrienden delen. Tevens kan je mensen uitnodigen om vrienden te worden en commentaar op elkaars berichten geven. Facebook is opgericht door Mark Zuckerberg.

Via Facebook kan je ook allerlei nieuwsplatforms en andere bedrijven volgen. Zo blijf je perfect op de hoogte. Wil je dit met je vrienden delen, dan kan je ze taggen!

2. Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook Messenger is vergelijkbaar met Whatsapp, want ook via Facebook Messenger kan je gemakkelijk berichten naar elkaar toesturen. Het grote verschil is alleen dat je via Facebook Messenger berichten stuurt naar je Facebook vrienden en via Whatsapp stuur je berichten naar telefoonnummers van mensen.

Facebook Messenger is gigantisch en veel mensen lijken deze app te onderschatten. Hij is maar liefst 4,4 miljard keer gedownload!

3. Whatsapp

Whatsapp

Whatsapp staat op de derde plaats met maar liefst 4,3 miljard download. Deze app is natuurlijk gemaakt om berichten naar mensen toe te sturen. Whatsapp is gekoppeld aan je telefoonnummer en je kunt alleen mensen een bericht sturen als je dus hun nummer hebt.

Tegenwoordig heb je bij Whatsapp ook de mogelijkheid om te videobellen. Whatsapp is in 2014 overgenomen door Facebook voor zo’n 17,4 miljard euro.

4. Instagram

Instagram

Instagram is een app die is opgericht door Facebook. Op Instagram kan je een account aanmaken en foto’s met andere mensen delen. Dit kunnen zowel foto’s van jezelf zijn als andere afbeeldingen. Ook kunnen je volgers op je foto’s reageren en heb je een profiel waarop al je geplaatste foto’s staan.

Instagram is maar liefst 2,7 miljard keer gedownload en Cristiano Ronaldo heeft momenteel de meeste volgers. Hij heeft er maar liefst 240 miljoen en dat is natuurlijk een enorm aantal.

Het grootste Nederlandse Instagram account is van Martin Garrix. Hij heeft maar liefst 16,1 miljoen volgers.

5. Snapchat

Snapchat
LAS VEGAS, NV – September 22. 2016 – Snapchat iPhone App In The Apple App Store For Download. Selective Focus.

Met behulp van snapchat kan je gemakkelijk foto’s en video voor een korte periode naar je vrienden toe sturen. Deze snap kan je een keer openen en nog een keer opnieuw afspelen, wanneer je de snap gezien hebt is deze niet meer beschikbaar en dit maakt Snapchat uniek. Momenteel heeft Snapchat 230 miljoen actieve gebruikers en de app is maar liefst 1,5 miljard keer gedownload!

6. Skype

Skype

Skype is al lang tijd zeer populair en dit blijkt ook uit het feit dat deze app al meer dan 1,3 miljard keer gedownload is. Via Skype kun je videobellen en chatten met andere mensen. Momenteel zijn er 170 miljoen geregistreerde gebruikers.

Skype wordt niet alleen veel gebruikt door mensen die met elkaar willen videobellen. Het wordt namelijk ook in het zakenleven veel gebruikt om snel te communiceren met klanten.

7. TikTok

TikTok

TikTok, deze app kennen de meeste mensen wel en dat is natuurlijk niet gek. Deze app is inmiddels al meer dan 1,3 miljard keer gedownload en is in korte tijd enorm hard gegroeid. Je kunt hier korte video’s maken tussen de 3 en 15 seconden.

Er zijn 800 miljoen actieve gebruikers op TikTok en de bekendste gebruiker is Loren Gray met meer dan 38 miljoen volgers. Het meest gevolgde TikTok account in Nederland is van markielucas, met meer dan 7 miljoen volgers.

8. UC Browser

UC Browser is in Europa een stuk minder bekend dan YouTube, echter heeft het ook 1,3 miljard downloads. Het is een browser die is gemaakt voor mobiele apparaten. Deze browser is gemaakt door een Chinees bedrijf genaamd UCweb. De app is het meest populair in Azië.

9. Youtube

Youtube

Youtube heeft maar liefst 1,3 miljard downloads en dat is natuurlijk een flink aantal. Er zijn 2 miljoen accounts aangemaakt en er zijn een hoop mensen die bekend zijn geworden dankzij YouTube. Hier kun je namelijk filmpjes plaatsen en abonnees krijgen.

Wanneer steeds meer mensen ervoor kiezen om jouw filmpjes te bekijken, dan kan je ook nog eens geld verdienen met behulp van YouTube. Je krijgt dan namelijk geld voor advertenties en dat is top.

10. Twitter

Twitter

We trappen de lijst af met Twitter, deze app staat op de tiende plaats en is maar liefst 1 miljard keer gedownload. In 2019 werd de app door maar liefst 145 miljoen actieve gebruikers gebruikt. Op Twitter mag je met maximaal 280 karakters een boodschap delen en veel mensen maken van het platform gebruik om hun mening te delen.

Op Twitter kan je dus vertellen hoe je over bepaalde zaken denkt, ook kan je hier gemakkelijk met andere mensen discussiëren. Tot voor kort had Donald Trump ook Twitter en in zijn periode als president liet hij zich erg vaak horen via dit platform. Inmiddels is Trump vanwege een aantal uitspraken van het platform verwijderd.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Kappers in Maastricht

Top 14 Beste Amerikaanse Automerken