Wat is de meest betrouwbare weersite?

De meeste Nederlanders maken er meer dan dagelijks gebruik van. Weersites en weerapps.

Tenslotte willen we te allen tijden weten of het gaat regenen, wanneer het gaat regenen en hoeveel graden we kunnen verwachten.

Vaak passen we onze kleding en onze dagelijkse activiteiten hierop aan. We zitten er niet op te wachten om te gaan wandelen, met een dreigende regenbui boven ons hoofd.

Voornamelijk omdat er zoveel verschillende weersites zijn, met de daarbij verschillende uitkomsten, is het lastig te achterhalen welke nu de meest betrouwbare is.

Wat is de meest betrouwbare weersite?

Wanneer we kijken naar meerdere resultaten, komt hieruit naar voren dat de meest betrouwbare weersite Yr.no is. Nog nooit gehoord van Yr.no? Je bent niet de enige!

Wat is Yr.no?

De meeste weersites en apps zullen wel bij je bekend zijn. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat Yr.no nog niet bekend bij je is. Je hoort hem tenslotte niet vaak voorbij komen.

Toch is uit meerdere testen gebleken dat het de meest betrouwbare weersite is. Dit heeft voornamelijk te maken met de juiste voorspellingen die zijn gedaan.

Wat Yr.no precies is? We gaan het je vertellen. Yr.no is niet alleen een betrouwbare weersite – ook kan deze worden gedownload als app.

Sinds het jaar 2007 is de app een officieel feit en kan hier gebruik van worden gemaakt. Inmiddels is deze dus bestempeld als de betrouwbaarste.

Werking van de website

Bij het opstarten van de website, kom je vrijwel direct terecht op de voorspellingen voor de komende vier dagen. Deze worden weergeven in een overzichtelijke tabel.

Echter zul je wel merken dat deze in het Noors worden weergeven. De meeste computers kunnen deze pagina zelf vertalen.

Om het weer in jouw eigen regio te kunnen bekijken, kan je deze invullen bij ‘Mijn Locaties’.

Onder de weersvoorspellingen, vind je een aantal buttons. Dit zijn de buttons ‘weerswaarschuwingen’, ‘bergpassen’, ‘sneeuwhoogte’ en ‘watertemperaturen’.

Door hierop te klikken, kan je beschikken over extra informatie.

Met name de button ‘weerswaarschuwingen’ kan van groot belang zijn. Deze geeft namelijk of er risicovol weer te verwachten is, welke code het is en om welke locatie het precies gaat.

Norwegian Broadcasting Corporation

Noorwegen NRK

Een dergelijke app of website kan niet bestaan zonder een host. Bijvoorbeeld voor het onderhoud hiervan of voor het voorzien van goede informatie.

De host van Yr.no, is Norwegain Broadcasting Corporation (NRK).

Hieruit komt duidelijk naar voren dat zowel de app als de host Noors zijn, en afkomstig zijn uit Noorwegen.

De NRK verzorgt in Noorwegen, naast het hosten van de website, radio en televisie-uitzendingen voor de publieke omroepen.

Wat is een weersite precies?

betrouwbare weersite

Op de vraag “Wat is de meest betrouwbare weersite?’’ weten we inmiddels het antwoord. De meeste Nederlanders maken hier meer dan dagelijks gebruik van.

Toch kan je je afvragen wat een weersite precies is. Zelf wel eens bij stilgestaan?

Eigenlijk kan je een weersite het beste zien als een voorspelling. De site of app in kwestie voorspelt wat het weer gaat brengen.

Zo wordt bijvoorbeeld de temperatuur verspeld. Ook de neerslag, wind en zonuren worden weergeven.

De meeste apps en sites kunnen vooruit voorspellen. Zo staat het weer vaak al voor de komende twee weken vast, maar kan dit in de loop van de tijd altijd weer veranderen.

De site of app past dit uit zichzelf aan.

Welke weersites zijn er nog meer?

weersite buienradar

Naast de betrouwbaarste weersite, is er natuurlijk nog veel meer keus. Zo zijn er niet alleen weersites, maar ook weerapps die te downloaden zijn op een smartphone of op een tablet.

Hiervan vind je een overzicht:

  • Buienradar
  • KNMI
  • De app van Apple zelf
  • Weerplaza
  • Weeronline
  • WeatherPro
  • Weer XL
  • Weer & Radar

Wat is de beste weersite?

Goed. We hebben dus een betrouwbare weersite. Uit meerdere peilingen is dit resultaat naar voren gekomen. Toch hoeft dat niet te betekenen dat dit ook de beste is. Wat is de beste weersite?

Als we kijken naar de beste weersite, kijken we ook naar de gebruiksvriendelijkheid hiervan. Tenslotte is het belangrijk dat deze handig en overzichtelijk in het gebruik is.

Wat een gebruiksvriendelijke site of app is, dat is helemaal aan jouzelf om te bepalen. Wat jij makkelijk in gebruik vindt, vindt een ander juist het tegenovergestelde.

Je doet er dus goed aan om een app of site in gebruik te nemen, om vervolgens te ervaren wat je ervan vindt. Bovendien kan je op deze manier ook checken of de voorspellingen wel helemaal kloppend zijn.

Mocht je in het kader hiervan wel op zoek zijn naar een betrouwbare weersite om te proberen, dan zou je de betrouwbaarste kunnen proberen die je aan het begin van dit artikel hebt kunnen vinden.

Waarom maken we graag gebruik van een weersite?

activiteit doen in zon

Eerlijk is eerlijk: de meeste mensen maken gebruik van een weersite. Nu hoeft dat niet direct dagelijks of meerdere keren op een dag te zijn. Waarom maken we hier eigenlijk zo graag gebruik van?

Voornamelijk gebruiken we deze om het weer te kunnen voorspellen. Op de één of andere manier hechten we hier veel waarde aan.

We willen uiteindelijk weten waar we aan toe zijn en plannen hier de meeste activiteiten omheen.

Daarbij kunnen we makkelijk stellen dat het een soort ‘gewoonte’ is geworden: voordat we naar buiten gaan even de weersite checken – kijken of het wel droog blijft of hoe we ons moeten kleden die dag.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is de langste snelweg ter wereld?

Hoeveel calorieën zitten er in een McDonald’s milkshake?