Top 10 Meest Beroemde Franse Zangers

De meest beroemde Franse zangers hebben één ding gemeen, ze hebben allemaal een voorliefde voor Frankrijk. Het kan ook niet anders, in het land van de liefde, met deze mooie taal. Veel Franse zangers zingen dan ook de beroemde Franse chansons, die bekend staan om de typische Franse teksten, perfecte liedjes voor tijdens het diner of in de auto.

Charles Aznavour is de beroemdste Franse zanger. Hij heeft honderden liedjes gemaakt en is in vrijwel ieder land bekend. Naast zanger was hij ook actief in de politiek en heeft hij samen met Frank Sinatra een nummer opgenomen.

De top 10 van meest beroemde Franse zangers bestaat uit een combinatie van oudere zangers, aangevuld met nieuw talent wat de laatste jaren een uniek geluid heeft weten te creëren. Dit zijn de top 10 meest beroemde Franse zangers.

1. Charles Aznavour

Op de eerste plaats staat de legendarische Franse zanger Charles Aznavour. Charles heeft honderden nummers geproduceerd en had ook veel succes buiten Frankrijk. Hij was geliefd onder zijn Franse fans, maar ook onder andere artiesten. Charles Aznavour is één van de weinige zangers die samen met Frank Sinatra een nummer heeft opgenomen.

Naast zijn carrière als zanger was Charles Aznavour ook actief in de mensenrechten en in de politiek. De impact van Charles op de Franse popcultuur is ongekend, en samen met zijn unieke stem is hij de beroemdste Franse artiest.

2. Daft Punk

Op nummer twee staat niet één, maar twee Franse zangers. Je zou het niet denken, maar het Franse elektronische duo zingt veel nummers zelf, en kunnen dus gezien worden als Franse zangers. Het immens populaire duo bestaande uit Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter zijn internationaal al jarenlang graag gezien op festivals.

Daft Punk heeft verschillende, visueel hoogstaande shows geproduceerd en diverse Grammy awards gewonnen. Het futuristische duo heeft het meeste succes behaald met hun vierde album, Random Access Memories. Het nummer Get Lucky samen met Pharrell Williams stond in de top 10 in maar liefst 32 landen.

3. Johnny Hallyday

De grondlegger van de Franse rock en roll is Johnny hallyday. Zijn muzikale carrière duurde maar liefst 57 jaar. Daarin verkocht hij 110 miljoen albums en bracht hij er maar liefst 79 uit. Er wordt ingeschat dat Johnny Hallyday een totaal van 1154 liedjes heeft gemaakt. Hij heeft 3257 shows op zijn naam staan, met als bekendste zijn optreden onder de Eiffeltoren voor meer dan 500.000 mensen.

Met de hoeveelheid nummers die Johnny Hallyday heeft uitgebracht, is het moeilijk om de beste uit te kiezen. Publieksfavorieten waren Je te Promets, Allumer le Feu en Gabrielle.

4. Julien Clerc

De in 1947 geboren Paul Alain Leclerc, beter bekend als Julien Clerc staat op nummer 4 van de meest beroemde Franse zangers. Leclerc kwam uit een traditioneel klassiek gezin, en begon met het schrijven van liedjes tijdens zijn tienerjaren. Julien Clerc zijn carrière begon nadat hij twee jaar lang in de musical Hair had gespeeld.

Julien Clerc was niet alleen beroemd in Frankrijk zelf, maar ook in andere landen. In Nederland scoorde hij met Si On Chantait. Maar daar bleef het niet bij. Hij kwam hoog in diverse internationale ranglijsten met hits als Ma Préférence en Jaloux de Tout.

5. Jean-Jacques Goldman

Jean-Jacques Goldman is de bekendste Franse pop-rock artiest. Goldman had een zeer succesvolle solo carrière, maar was ook beroemd vanwege het trio Fredericks Goldman Jones samen met Carole Fredericks en Michael Jones. Goldman was niet alleen zanger, maar ook songwriter. Hij heeft onder andere D’eux voor Céline Dion geschreven.

Goldman heeft maar liefst 28 albums uitgebracht tijdens zijn carrière. In 1997 won Jean-Jacques Goldman een Grammy Award voor het album van het jaar, de kroon op zijn werk.

6. Serge Gainsbourg

Serge Gainsbourg was een bekende Franse zanger, die met zijn provocerende teksten vaak in opspraak kwam in Frankrijk. Hij was niet alleen zeer populair in Frankrijk, maar had ook veel fans in andere landen, waar liedjes als Je t’aime… moi non-plus en Bonnie and Clyde populair waren.

Gainsbourg kwam te overlijden in 1991 aan de gevolgen van een hartaanval. Hij stond bekend als roker, en rookte wel 5 pakjes per dag. Naast muzikant, was Serge Gainsbourg ook acteur, regisseur en hield hij zich bezig met het schrijven van verhalen.

7. Stromae

De jongste artiest in de top 10 beroemde Franse zangers is Stromae. Stromae is van origine Belg, maar geniet de grootste populariteit in Frankrijk. In 2009 brak hij door met zijn single, Alors on danse.

Sindsdien is de jonge artiest niet meer te stoppen en heeft hij niet alleen Frankrijk overgenomen, maar de hele wereld, met zijn aanstekelijke en unieke sound. Bekende nummers zijn Formidable, Meltdown met the Chemical Brothers en Arabesque samen met Coldplay.

In 2017 is Stromae begonnen met zijn kledingmerk, Mosaert. Dit is een anagram op zijn naam en zijn manier om zichzelf te focussen op andere dingen dan muziek maken.

8. Florent Pagny

De in 1961 geboren Florent Pagny is een echte all-round artiest. Hij is actief als songwriter, zanger en acteur. Als acteur was Pagny te zien in La Balance, L’As des as, en A Captain’s Honor. Met zijn album Rester vrai is Florent Pagny doorgedrongen als artiest.

Pagny was graag aan het experimenteren, en hij heeft in de jaren 90 enkele liedjes uitgebracht die het klassieke Franse geluid combineert met techno. Hij heeft veel ondersteuning gehad van Jean-Jacques Goldman, een andere bekende Franse zanger en vriend van Pagny.

9. Salvatore Adamo

Niet iedere beroemde Franse artiest is uit Frankrijk afkomstig. Salvatore Adamo is geboren in Italië, en heeft in België gewoond. Met meer dan 80 miljoen verkochte albums is Salvatore Adamo een zeer succesvolle artiest.

Adamo was vooral populair in de jaren 70. In de jaren 80 was zijn muziek niet heel populair meer, maar in de jaren 90 begon Adamo weer aan een opmars. Ook heeft hij een tijdje als acteur gewerkt en in Les Arnaud (1967) gespeeld.

10. Michel Fugain

Tot 1977 trad Michel Fugain op samen met andere zangers en dansers in Le Big Bazar. Zijn bekendste nummers zijn Fais Comme L’Oiseau uit 1972 en C’est pas de l’amour mais c’e uit 2012. Hij produceerde in de jaren 70 en 80 het typische Franse popgeluid. Michel Fugain is onder andere gecoverd door Gerard Cox en Paul de Leeuw.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Soorten Vlees Voor Op De Barbecue

Top 30 Grootste Bouwbedrijven Van Nederland