Top 10 Meest Bekende Nederlandse TV Duo´s

De Nederlandse televisie heeft de afgelopen decennia behoorlijk wat hilarische en prachtige tv-duo’s ter wereld gebracht. Sommigen zijn in de vergetelheid geraakt, terwijl anderen nog altijd nagedaan of afgespeeld worden.

Wat maakt een tv-duo nou zo uniek? Een duo bestaat uit twee personen met eigen persoonlijkheden, die elkaar aanvullen en waarbij de een zonder de ander niet op dezelfde manier zou presteren.

Wanneer de twee samen iets doen, gebeurt er iets bijzonders wat mensen aanspreekt en voor urenlang kijkplezier zorgt. We hebben de 10 meest bekende Nederlandse tv-duo’s hier voor je bij elkaar gezet. Ken jij ze allemaal?

Het meest bekende Nederlandse tv-duo is Van Kooten en De Bie. Maar liefst 30 jaar lang maakten zij de meest hilarische televisie van Nederland. Tot op de dag van vandaag worden de typetjes die zij bedacht hebben, nog nagebootst op menig verjaardagsfeest of kantoorborrel.

Lees gauw verder om meer te weten te komen over de meest bekende duo’s van de Nederlandse televisie.

1. Van Kooten en De Bie

Dit cabaret duo vindt haar oorsprong in Den Haag, waar Van Kooten en De Bie oorspronkelijk vandaag komen. Zij pakten hun krachten en charme samen en dat heeft ruim 30 jaar lang vermakelijke televisie voor de VPRO gezorgd.

Wie kent de types van Simplistisch Verbond, Keek op de Week en Krasse Knarren nu niet? Iconische types zoals de Vieze Man, de Klisjeemannetjes, en moeder Carla en zoon Frank van Putten, staan nog steeds in het geheugen van menig Nederlander gegrift.

Na een lange afwezigheid waren ze van 2014 tot 2015 weer even op televisie met oud- en nooit vertoond materiaal. Zo kon Nederland weer even genieten van deze twee.

2. Bassie & Adriaan

De beste vriendjes die je maar kan vinden… de meeste Nederlanders zijn wel bekend met het duo op de tweede plek: Bassie & Adriaan. ’s Lands meest bekende clown en acrobaat die samen jarenlang avonturen beleefden waar kinderen van konden meegenieten.

Het duo bestond uit Bas en Aad van Toor. De televisieserie Bassie & Adriaan was van 1978 tot 1995 te zien en zelfs daarna werd het op de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep herhaald.

Het laatste tournee van dit duo was in 2003.

3. Pauw en Witteman

Het eerste talkshow duo van deze top 10 vinden we op nummer 3. Niemand minder dan Jeroen Pauw en Paul Witteman, die samen de klapper van een late-night talkshow Pauw en Witteman presenteerde.

De show was van 2006 tot 2014 van 23:00 tot 24:00 uur live te bekijken op Nederland 1. In totaal heeft het praatprogramma, waar dagelijks bijzondere en spraakmakende gasten aanschoven, 1.302 uitzendingen gemaakt verdeeld over 8 seizoenen.

4. Theo en Thea

Nog een pareltje uit de tachtiger jaren is het duo Theo en Thea. Dit duo was actief op de VPRO en hadden samen een jeugdprogramma waarbij actuele onderwerpen aan bod kwamen.

Ze namen hierbij geen blad voor hun mond en brachten thema’s als ongewenste intimiteiten, ziekte, drugs, seks en verliefdheid op humoristische wijze aan bod. Het duo bestond uit Tosca Niterink als Thea en Arjan Ederveen als Theo.

Het duo was zo populair, dat ze zelfs een speelfilm maakten. Ook hadden ze een keer de eer de Oudejaarsavondshow voor hun rekening te nemen.

5. Geer en Goor

De hilarische televisie waar Geer en Goor ons de afgelopen jaren op getrakteerd hebben, is goed voor de 5e plek in deze top 10. Gerard Joling en Gordon: je houdt van ze, of je houdt niet van ze.

Feit is dat tussen 2005 en 2007, en van 2013 tot vandaag die dag, behoorlijk wat televisieprogramma’s van dit duo zijn gekomen.

Wat dacht je van Joling & Gordon Over de Vloer; Geer & Goor: Effe geen cent te makken; Geer & Goor gaan we toch nog effe door; en Geer & Goor: waarheen, waarvoor?

6. Carlo & Irene

Carlo Boszhard en Irene Moors hebben als tv-duo Carlo & Irene al heel wat televisieprogramma’s op hun naam staan.

Centraal in hun shows staan actualiteiten en enorm veel humor. Ze begonnen ooit met Hitbingo, Telekids, en Firma List & Bedrog. Later was er de Carlo & Irene Show, Typische Carlo en Irene, Life & Cooking en Life4You.

Recent kennen we ze van De TV Kantine.

7. Barend & Van Dorp

Zet de nootjes op tafel en laat de goede gesprekken maar komen: dat was een beetje het motto van de laagdrempelige late-night talkshow van duo Barend & Van Dorp.

Frits Barend en Henk van Dorp vormden het duo voor deze show tussen 1999 en 2006.

Er kwamen actuele onderwerpen aan bod met interessante gasten, zo’n 2 tot 4 per avond.

8. Mike & Thomas

Mike Boddé en Thomas van Luyn, de presentatoren van de Mike & Thomas Show, maakten jarenlang deze populaire glamour quiz show.

De quiz werd gespeeld tussen twee teams met bekende Nederlanders en Vlamingen. Mike & Thomas werden geïnspireerd door de traditionele Britse komedie en schreven daarnaast zelf teksten voor de muziek van het spel.

De show was lachen, gieren brullen vol met muziek en gezelligheid.

9. Plien & Bianca

Het cabaret duo Plien en Bianca wordt gevormd door Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman, die met elkaar in contact kwamen via de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst.

Nadat ze met een gezamenlijk optreden het Cameretten Festival wonnen, nodigde VPRO ze uit om kinderprogramma’s te maken.

Zo is het dat Plein & Bianca een vaste plek kregen als twee tienermeisjes op het platteland in de serie Villa Achterwerk. Ze vertolkten hier het duo Irma en Ingrid, en hebben jarenlang bij de zender gewerkt.

10. Paul de Leeuw & Cor Bakker

We sluiten deze top 10 meest bekende Nederlandse tv-duo’s af met Paul de Leeuw & Cor Bakker.

Je hebt deze twee vast en zeker weleens op de Nederlandse televisie voorbij zien komen, waarbij Paul de leeuw grove bevelen opdroeg aan Cor, die deze op zijn beurt met grapjes altijd onderuithaalde.

Ze waren van 1990 tot 1994 te zien in De Schreeuw van de Leeuw, en tussen 2005 en 2009 in Mooi! Weer De Leeuw.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Bands uit Twente

Top 10 Meest Bekende Disney Vogels