Dit is de beste Marie Kondo tip om snel je huis op te ruimen

We gaan er vanuit dat je bekend bent met de opmaak goeroe Marie Kondo. Maar mocht dat niet het geval zijn: Marie is enorm bekend voor haar opruim methoden. Ze heeft diverse succesvolle boeken uitgebracht over dit onderwerp. Ook is er een Netflix serie over haar methoden. Het komt neer op het weggooien van spullen waar je niet meer blij van wordt.

3 tips

Maar Marie heeft een geheim met ons gedeeld. Op haar blog deelt ze 3 tips om je huis snel in orde te maken. Bijvoorbeeld voor als er onverwachte gasten over de vloer komen. We hebben voor jou een opsomming gemaakt hoe je deze tips snel in de praktijk kunt brengen.

Alles een eigen plek

De meest voor de hand liggende maar ook behulpzame tip? Alles moet een eigen plek in je woning hebben. Als je het gevoel hebt dat spullen maar rondslingeren moet je een beslissing maken. Geef ze een vaste plek.

“If you want to maintain a tidy home, you – and everyone else who lives there – must know precisely where each item belongs.”

Het is niet genoeg om een vaag idee te hebben waar spullen horen. De afstandsbediening gaat in de la, pennen in de houder en de post in een brievenbak op het bureau.

Probeer dit idee maar eens toe te passen in je eigen huis. Je zult zien dat je alles veel sneller en gemakkelijker op kunt ruimen. Laat die gasten maar komen!

Bron: Hunker

Wat vond je van dit artikel?

Dit is de reden waarom Walibi de act met levende spinnen en slangen aangepast heeft

Waarschuwing! Dit Action product moet je meteen terugbrengen