Top 10 Leukste Vissen Voor In Een Vissenkom

Huisdieren, de meeste mensen zijn er gek op. Echter is het belangrijk om te beseffen dat je goed voor je huisdieren moet zorgen. Juist daarom is het aan te raden om met vissen te beginnen wanneer je huisdieren wilt nemen, hier is namelijk minder zorg voor nodig dan bijvoorbeeld bij een hond.

Natuurlijk, je zult ook goed voor je vissen moeten zorgen, maar deze zal je bijvoorbeeld niet hoeven uit te laten. Je zal er wel voor moeten zorgen dat je een goed aquarium hebt en dat je je vissen goed voert. Tevens zal je ook moeten bepalen welke vissen je in je aquarium wilt hebben.

Mocht jij willen weten welke vissen een aanrader zijn om in je aquarium te hebben, lees dan onderstaande top 10. Wij wensen je veel leesplezier toe en heb je leuke suggesties, geef deze dan gerust door.

1. Guppy

Guppy

Guppen, de meeste mensen zijn er gek op en daarom staat deze op de eerste plaats. Deze soort wordt tussen de 4 en 6 centimeter groot, deze zwemmen in het midden en bovenste gedeelte van je aquarium.

De temperatuur zal tussen de 19 en 25 graden moeten zijn en je zult voor gemiddelde begroeiing moeten zorgen. Deze vis is een schoolvis en houdt dus van gezelschap.

2. Kegelvlekbarbeel

Deze soort is afkomstig uit Zuidoost- Azië en wordt 4 tot 5 centimeter groot. Wanneer je deze vissoort koopt, dan is het goed om te weten dat deze zich in het midden en aan de onderkant van je aquarium zal gaan bevinden. Deze soort is lekker actief.

De watertemperatuur van je aquarium zal tussen de 22 en 25 graden moeten zijn. Verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het aquarium dichtbegroeid is.

3. Siamese kempvis

Betta splendens

De Siamese kempvis, heb je wel eens van deze vissoort gehoord? Deze soort wordt ongeveer 6 centimeter groot en is afkomstig uit Cambodja en Thailand. Deze soort zal in het bovendeel en in het midden van het aquarium zwemmen.

Koop je deze vissen, zorg er dan voor dat de temperatuur van het water tussen de 26 en 30 graden is. Deze vissoort valt onder de harem vissoort, je zult er daarom voor moeten zorgen dat er niet 2 mannetjes bij elkaar zijn en dat er meerdere vrouwtjes aanwezig moeten zijn.

4. Platy

Xiphophorus maculatus

Deze vissoort leeft normaliter in Centraal-Amerika, maar kan dus ook in jouw aquarium leven. Zorg er dan wel voor dat de watertemperatuur tussen de 21 en 25 graden is. Tevens zal er dichte beplanting in het aquarium moeten zijn.

Deze vissoort is een schoolvis en is dus graag in een groep te vinden. Tevens eten ze algen en worden ze ongeveer 6 centimeter groot.

5. Chinese Danio

Tanichthys albonubes

Deze vissoort kunnen we absoluut bijzonder noemen. Deze vis is zoals je uit de naam al op kunt maken afkomstig uit China. Ze worden ongeveer 4 centimeter groot. Het leuke aan deze vissoort is dat ze door het hele aquarium heen zwemmen. Wat ook wel fijn is, is dat deze vissen in aquariums van verschillende temperaturen geplaatst kunnen worden.

De temperatuur van het aquarium kan tussen de 15 en 24 graden zijn als je voor deze vissoort kiest. Wat wel belangrijk is dat je ervoor zorgt dat de temperatuur stabiel is en dat er beschutting is.

6. Endler gup

Poecilia wingei

In onze ogen is de Endler gup een absolute toevoeging aan je aquarium en deze vis is afkomstig uit Venezuela. Deze vis zwemt door het hele aquarium en wordt tussen de 2 en 5 centimeter groot. Koop je deze vis, dan zal je ervoor moeten zorgen dat je temperatuur tussen de 22 en 27 graden is.

Van deze vissoort zullen er altijd meer vrouwtjes dan mannetjes moeten zijn. Het is een scholenvis en aan te raden is om een school van ongeveer 20 stuks te kopen. Tevens zal je voor beschutting in het aquarium moeten zorgen.

7. Zebravis

Danio rerio

De zebravis, heb je deze vis wel eens gezien? Deze vis is afkomstig uit Zuidoost Azië en deze vis wordt ongeveer 5 tot 6 centimeter groot. Koop je deze vissen, zorg er dan voor de temperatuur van het water tussen de 20 tot 26 centimeter graden is.

Deze vissen zwemmen in het midden en bovendeel van het aquarium. Deze soort is schoolvis en deze soort houdt van veel licht. Zorg ervoor dat de rand van het aquarium beplant is. Deze vis is actief, maar kan wel agressiever worden naarmate hij ouder wordt.

8. Sumatraan

Deze vissen worden ongeveer 7 centimeter groot en zijn absoluut een toegevoegde waarde voor je aquarium, dit is het geval omdat deze zeker gezien kunnen worden als een bijzondere verschijning. Deze vis heeft verticale zwarte strepen en dit zorgt er dus voor dat de vis er bijzonder uit ziet.

De Sumatraan is afkomstig uit Borneo en Indonesië. Deze soort zwemt in het middendeel van het aquarium. De temperatuur in het aquarium zal tussen de 22 en 26 graden moeten zijn. Deze vis is een scholenvis, je zult ervoor moeten zorgen dat ze schuilplaatsen hebben, hierdoor voelen ze zich veilig.

9. Zwaarddrager

Xiphophorus hellerii

De zwaarddrager, dit is een vis die afkomstig is uit Guatemala, maar ook uit Mexico. Deze vissoort wordt tussen de 6 centimeter en de 10 centimeter groot. Ook deze vis zwemt in het bovendeel en in het midden van het aquarium

Deze vissen zijn absoluut een aanrader voor beginners. Wanneer je deze vissen in je aquarium wilt hebben, dan zal het water tussen de 22 en 26 graden moeten zijn. Deze vis is net als de roodvinzalm een scholenvis en houdt 12 zwaarddragers bij elkaar. Schaf je deze vis aan, zorg dan dat het aquarium redelijk begroeid is.

10. De roodvinzalm

Aphyocharax anisitsi

De roodvinzalm is absoluut een aanrader om in je aquarium te hebben. Deze vis is afkomstig uit Zuid-Amerika en wordt ongeveer 5 centimeter groot. Deze vis is behoorlijk actief en zwemt hoog in het aquarium, je ziet hem daarom goed.

Wanneer je deze vis koopt, dan zal je er natuurlijk wel goed voor moeten zorgen dat de temperatuur van het water tussen de 19 en 27 graden is. Deze vis kan gezien worden als een scholenvis, je kunt hem dan makkelijk tussen andere vissen plaatsen.

Schaf je deze vissen aan, dan is het goed om te weten dat je beschutting in het aquarium zult moeten plaatsen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Aziatische Automerken

Top 10 Meest Uitgedeelde Verkeersboetes