Top 10 Leukste Strategie Spellen voor de PS4

Strategie spellen, wie houdt er nou niet van? Nee, dat is overdreven. Misschien heb je nog wel nooit een strategie spel gespeeld, maar er zijn mensen die het dagelijks doen. Er zijn mensen die zich werkelijk helemaal in een strategie spel kunnen verliezen.

Het leukste strategie spel voor op de PS4 is XCOM 2: War of the Chosen. Het is een spel dat op 29 augustus 2017 werd uitgebracht voor op de PC en ongeveer 3 jaar later ook voor op de PS4 en XBOX. Het spel werd uitgebracht door Firaxis Games en het doel van het spel is erg bijzonder. Meer over deze game volgt later.

En zo gek is dat niet. Een strategie spel is een spel waarbij de speler keuzes moet maken die daadwerkelijk een grote invloed hebben op het verloop van het spel. Denk bijvoorbeeld aan Stratego, maar dan in de vorm van een computer spel. Jij maakt een zet, vervolgens gebeurt er iets en hier moet jij weer op anticiperen. Maar wat zijn de leukste strategie spellen voor op de PS4?

Weten welke 9 andere strategie games er in het lijstje van de top 10 leukste strategie spellen voor de PS4 staan? Lees dan snel verder!

1. XCOM 2: War of the Chosen

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Firaxis Games

Nummer 1 op de lijst is XCOM 2: War of the Chosen. Het spel werd origineel uitgebracht in 2017, maar pas 3 jaar later ook voor op de Play Station en XBOX, daar het van origine enkel op de PC te spelen was. Het is een spel dat werd uitgebracht door Firaxis Games.

In XCOM 2: War of the Chosen vecht je tegen ‘The Chosen’. Dit is de sterkste tegenstander ooit in de XCOM serie. Je bent als speler op zoek naar de ‘Commander’. Hierbij moet je bijvoorbeeld tegenstander vermoorden en mensen ondervragen om bij deze Commander te komen.

2. Slay the Spire

 • Uitgebracht in: 2019
 • Uitgebracht door: Mega Crit Games

Slay the Spire is een strategie spel dat in 2019 werd uitgebracht door Mega Crit Games. Het is het 2e leukste strategie spel dat er op dit moment beschikbaar is op de Play Station 4.

In Slay the Spire moet je een toren beklimmen met 1 van de 4 hoofdpersonages, je kunt zelf kiezen wie. Onderweg kom je verschillende vijanden tegen.

3. XCOM 2

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Firaxis Games

XCOM 2 is één van de spellen in de XCOM game reeks. Het spel werd uitgebracht in 2016 en is een razend succes. Het spel is er één van de wereldwijd erg gewaardeerde games van Firaxis Games. Het is zo populair, dat het zelfs het 3e beste strategie spel is dat er beschikbaar is voor de PS4.

De XCOM is een militaire organisatie die als doel heeft het bestrijden en tegenhouden van een buitenaardse entiteit. In XCOM 2 is deze strijd echter verloren en nu moet je als leider van deze organisatie zorgen dat de buitenaardse entiteit niet volledig de wereld kan overnemen.

4. Sid Meier’s Civilization 5

 • Uitgebracht in: 2019
 • Uitgebracht door: Firaxis Games

Sid Meier’s Civilization 5 is één van de spellen in de Civilization strategie game reeks, die gemaakt wordt door Firaxis Games, evenals veel andere strategie spellen. Het spel kwam uit in 2019 en is erg succesvol onder de strategie spel fans. Het is dan ook het 4e leukste strategie spel dat er op dit moment op de PS4 te spelen is.

Sid Meier’s Civiliczation 5 is een strategies pel, waarbij je als speler de baas bent over een zelf uitgekozen beschaving. Als baas moet je belangrijke beslissingen maken die het lot van deze beschaving over duizenden jaren bepalen.

5. Fell Seal: Arbiter’s Mark

 • Uitgebracht in: 2019
 • Uitgebracht door: 6 Eyes Studio

Op plek nummer 5 in het lijstje staat Fell Seal: Arbiter’s Mark. Het is een spel van de 6 Eyes Studio en het spel werd uitgebracht in 2019. Het spel is, naast op de PS4 en de XBOX, ook te spelen op de PC en op de Nintendo Switch. De strategie game is één van de leukste strategie spellen die er op dit moment op de PS4 te spelen zijn.

Bij Fell Seal: Arbiter’s Mark bestuur je ‘Arbiter Kyle’. Hij is een agent van de ‘Immortal Council’ (Onsterfelijke Raad) en hij heeft als taak het behouden van de orde in het land. Dit is lastiger dan je misschien zou denken…

6. Valkyria Chronicles 4

 • Uitgebracht in: 2018
 • Uitgebracht door: SEGA Group Corporation

Valkyria Chronicles 4 is een spel van de SEGA Group Corporation, een bedrijf dat vooral bekend is van alle producten rondom Sonic: The Hedgehog. Het spel werd uitgebracht in 2018 en is een enorm succes. Het is dan ook het 6e leukste strategie spel dat er op dit moment beschikbaar is voor de PS4.

Valkyria Chronicles 4 borduurt voort op de eerdere games in de reeks van Valkyria Chronicles. In dit spel wordt een nieuwe soldaat klasse, genaamd ‘Grenadier’ geïntroduceerd. Een interessante nieuwe optie in de spellen.

7. Shadow Tactics: Blades of the Shogun

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Mimimi Games

Shadow Tactics: Blades of the Shogun is een strategie spel van Mimimi Games, en wat voor één. Het wordt gezien als één van de beste strategie spellen voor op de console en is dan ook het 7e leukste strategie spel voor op de Play Station 4 van dit moment. Het spel werd uitgebracht in 2017 en is een groot succes.

Shadow Tactics: Blades of the Shogun is gebaseerd op de ‘Edo periode’ in Japan. Een shogun, wat een Japanse legerleider is, moet de stabiliteit in een gebied terugbrengen. Een lastige klus…

8. Valkyria Chronicles: Remastered

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: SEGA Group Corporation

Valkyria Chronicles: Remastered is een spel van de SEGA Group Corporation dat in 2016 werd uitgebracht. Het is een remaster van de originele Valkyria Chronicles, deze werd in 2008 uitgebracht. De remaster zou een groot succes worden en het is dan ook het 8e leukste strategie spel dat er op dit moment beschikbaar is voor de PS4.

Als speler in Valkyria Chronicles: Remastered kun je je troepen beheersen via een kaart, maar je kunt ook op ze inzoomen en het gevecht echt van dichtbij volgen.

9. Dungeon of the Endless

 • Uitgebracht in: 2020
 • Uitgebracht door: Amplitude Studios

Het 9e leukste strategie spel dat er op dit moment beschikbaar is om te spelen voor de PS4 is Dungeon of the Endless. Het is een spel dat in 2020 werd uitgebracht door de Amplitude Studios, deze Amplitude Studios zijn voornamelijk bekend van de Endless game serie.

In Dungeon of the Endless stel je als speler een team van 2 gevangen samen en met hun een ontsnappingsclausule. Het is vervolgens je taak om uit een kerker van maar liefst 12 verdiepingen te ontsnappen.

10. Wargroove

 • Uitgebracht in: 2019
 • Uitgebracht door: Chucklefish

Wargroove is een strategie spel dat in 2019 werd uitgebracht door Chucklefish. Het spel is te spelen op de PS4 en de XBOX, maar ook bijvoorbeeld op de PC en de Nintendo Switch. Het spel werd een enorm succes, en het is dan ook het 10e leukste strategie spel dat op dit moment beschikbaar is voor de PS4.

In Wargroove is het als speler je taak een oorlog te winnen met behulp van door jou gekozen troepen die je kunt beheren via een uitgebreide kaart.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Party Games voor de PS4

Top 10 Leukste Strategie Spellen voor de PC