Top 10 Leukste Strategie Spellen voor de PC

Strategie spellen, het is één van de populairste genres op het gebied van games. Strategie spellen worden voornamelijk gespeeld op de PC en dagelijks zijn er miljoenen mensen die het doen.

Het leukste strategie spel voor de PC is Command and Conquer: Remastered Collection. Dit spel werd uitgebracht in 2020 door Electronic Arts en is een remaster van de eerste twee Command and Conquer spellen. Over dit spel volgt later meer.

Strategie spellen zijn spellen waarbij de speler keuzes moet maken die van grote invloed op de uitkomst van het spel zijn. Zie het eigenlijk als schaken, maar dan op je PC. Jij maakt een keuze, vervolgens gebeurt er weer iets en daarna moet jij weer de beste keuze maken. Maar wat zijn de leukste strategie spellen voor de PC?

Benieuwd naar welke 9 andere spellen er in de lijst van de top 10 leukste strategie spellen voor de PC staan? Lees dan snel verder!

1. Command and Conquer: Remastered Collection

 • Uitgebracht in: 2020
 • Uitgebracht door: Electronic Arts

Command and Conquer: Remastered Collection is het leukste strategie spel dat er op dit moment te spelen is op de PC. Het spel werd in 2020 uitgebracht door Electronic Arts en is een remaster van de eerste twee spellen in de gameserie Command and Conquer van EA.

Wanneer je het spel koopt krijg je dan ook eigenlijk twee games: een remaster van ‘Command and Conquer’ en een remaster van ‘Command and Conquer: Red Alert’.

De meeste speler zijn erg groot fan van deze collectie van remasters en het is dan ook zeker voor elke gameliefhebber om het eens uit te proberen!

2. Into the Breach

 • Uitgebracht in: 2018
 • Uitgebracht door: Subset Games

Into the Breach is een strategie spel dat in 2018 werd uitgebracht door Subset Games en gespeeld kan worden op de PC. Het werd origineel gereleaset voor de PC, maar een half jaar na de initiële releasedatum werd het spel ook uitgebracht voor op de Nintendo Switch.

Into the Breach is een spel dat zich in een verre toekomst afspeelt. Hierin vecht de mensheid tegen een leger van enorme monsters. Deze monsters worden ‘the Vek’ genoemd en als speler bestuur jij het menselijke leger.

3. StarCraft 2: Wings of Liberty

 • Uitgebracht in: 2010
 • Uitgebracht door: Blizzard Entertainment

StarCraft 2: Wings of Liberty is een strategie spel dat in 2010 werd uitgebracht door Blizzard Entertainment voor op de PC. Het is één van de drie delen in de StarCraft spel serie. De andere twee spellen zijn ‘StarCraft: Heart of the Swarm’ en ‘StarCraft: Legacy of the Void’.

In StarCraft 2: Wings of Liberty ben je de leider over oorlogen in verschillende speelbare werelden, waarin je kunt vechten met verschillende helden. Het is een erg populair spel en het spel wordt tevens vaak gespeeld door professionele gamers in verschillende e-sport competities.

4. XCOM 2

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Firaxis Games

XCOM 2 is een strategie spel dat uitgebracht werd in 2016 door Firaxis Games. Origineel werd het enkel gereleaset voor op de PC, maar inmiddels is het ook te spelen op de Play Station en op de XBOX.

Het spel speelt zich na het eerder uitgekomen spel ‘XCOM: Enemy Unknown’, ongeveer 20 jaar later om precies te zijn. Als speler ben je de leider over de X-COM, wat een militaire groep is. Je hebt net de oorlog tegen een buitenaardse entiteit verloren en zult ze moeten stoppen in hun poging de wereld over te nemen.

5. Sid Meier’s Civilization 6

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Firaxis Games

Sid Meier’s Civilization 6 is een spel dat in 2016 werd uitgebracht door Firaxis Games. Het is, zoals de titel al doet aanduiden, het zesde spel in de Civilzation gamereeks.

Als speler van het spel ben je de baas over een beschaving die leeft rond 4000 voor Christus, in de steentijd. Echter, je leidt ze helemaal tot aan het heden. Op deze manier maak je dus echt de hele geschiedenis van de mensheid mee en maak je belangrijke beslissingen in deze levensduur.

6. Europa Universalis 4

 • Uitgebracht in: 2013
 • Uitgebracht door: Paradox Development Studio

Europa Universalis 4 is een strategie spel dat op 13 augustus 2013 uit werd gebracht door Paradox Development Studio. Het spel is enkel en alleen op PC te spelen en is erg geliefd onder het publiek.

In Europa Universalis 4 bestuur je je eigen gebied op de wereldkaart in de vroegmoderne tijd. Het spel begint namelijk op 11 november 1444 en eindigt op 2 januari 1821. Als speler maak je beslissingen op economisch en politiek gebied en kies je bijvoorbeeld oorlogsstrategieën. Een erg interessant spel!

7. Desperados 3

 • Uitgebracht in: 2020
 • Uitgebracht door: THQ Nordiq

Het volgende strategie spel in het lijstje is Desperados 3. Het spel kwam uit op 16 juni van het jaar 2020 en werd uitgebracht door THQ Nordiq. Het is het eerste spel in de Desperados spel serie sinds het in 2007 uitgekomen ‘Desperados Helldorado’. Het spel is te spelen op de PC, maar ook op de Play Station en de XBOX.

In het spel kun je vijf verschillende personages besturen. Elk van deze personages hebben eigen unieke wapens en unieke vaardigheden. Vervolgens moet je met deze personages verschillende missies voltooien.

8. Stellaris

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Paradox Development Studio

Op plek nummer acht staart het strategie spel Stellaris. Het spel werd uitgebracht in 2016 door de Paradox Development Studio. Toen het werd uitgebracht was het enkel te spelen op de PC, maar vanaf 2019, drie jaar na de officiële releasedatum, is het ook te spelen op de XBOX en de Play Station.

Het spel speelt zich af in de ruimte, in een hele verre toekomst. In het spel ben je de baas over een interstellair onderzoek door de ruimte, vlak nadat is uitgevonden hoe de snelheid van het licht overbrugd kan worden. Erg interessant dus!

9. Endless Legend

 • Uitgebracht in: 2014
 • Uitgebracht door: Amplitude Studios

Endless Legend is het negende leukste strategie spel van dit moment. Echter, het spel kwam al uit in september van het jaar 2014 en werd uitgebracht door de Amplitude Studios. Het spel is enkel op de PC te spelen.

In het spel ben je de baas over een fictieve beschaving. Het is de opdracht dat je een rijk moet stichten en je neemt de verkenning, het onderzoek en de daadwerkelijke beslissingen op je.

10. Battlefleet Gothic: Armada 2

 • Uitgebracht in: 2019
 • Uitgebracht door: Focus Home Interactive

Battlefleet Gothich: Armada 2 is een spel dat in 2019 werd uitgebracht door Focus Home Interactive en het spel staat op plek nummer tien in de lijst met leukste strategie spellen ter wereld. Het spel is, vanzelfsprekend, het vervolg op het eerder uitgekomen spel ‘Battlefleet Gothic: Armada’.

In het spel ben je de baas over een vloot en vecht je om de controle over de Gothic sectie van de ruimte. Je kunt je schepen volledig aanpassen naar jou voorkeuren en hebt, onder andere, op deze manier alle controle over de oorlog die je voert.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Strategie Spellen voor de PS4

Top 30 Mooiste Dieren In Afrika