Top 10 Leukste Strandtenten Van Nederland

Wat is er nu lekkerder dan even uitwaaien op de Nederlandse stranden? Ook als de zon een dagje niet zo hard schijnt, zijn onze stranden een prima plek om naartoe te gaan en te genieten van de natuur, de rust, een hapje en een drankje.

Wil jij weten waar de leukste strandtent van Nederland staat? Heb jij zin om na je strandwandeling lekker te eten en te drinken en te genieten van het zee-uitzicht? Hier volgt de Top 10 van de hipste en leukste strandtentjes van Nederland!

1. Pele Surf Shack in Hoek van Holland

https://pelesurfshack.nl/

Vlakbij Rotterdam, aan het strand van Hoek van Holland, vind je Pele Surf Shack. Door veel strandbezoekers bekroond met de titel “meest sfeervolle én gezelligste strandtent van heel Nederland”!

Zodra je Pele Surf Shack binnenloopt wordt je al welkom geheten door het rommelige en vooral intrigerende interieur. Het lijkt een bij elkaar geraapt rommeltje, maar ieder voorwerp is met zorg uitgezocht. De meeste spullen zijn geüpcycled.

Het publiek bestaat voor het merendeel uit hippe jongvolwassenen. Het restaurant heeft een heerlijke vegan keuken en het personeel doet er alles aan om het je naar wens te maken. Je bent altijd van harte welkom en je hond mag gewoon mee naar binnen!

2. Hippie Fish in Zandvoort

https://www.hippiefish.nl/nl/

Bij de strandtent Hippie Fish in Zandvoort kun je niet alleen heerlijk eten en drinken, maar ook meubels kopen! Direct naast het restaurant staat de meubelschuur van Hippie Fish, waar je meubels en accessoires kunt kopen in de sfeer van deze gezellige strandtent.

Zodra je Hippie Fish binnenstapt krijg je al het heerlijke vakantiegevoel. Het restaurant heeft een open, lichte beachsfeer. Op het terras staan rotan zitjes en bankjes met parasols waar je lekker met je voeten in het zand kan zitten. Ook hier zijn honden weer van harte welkom. Trendy Zandvoorters weten deze stijlvolle strandtent al jaren te vinden.

3. Bernie’s Beach Club in Zandvoort

https://berniesbeachclub.com/

De titel strandtent is eigenlijk geen goede omschrijving voor deze locatie. Bernie’s Beach Club is een categorie op zichzelf.

Bernie’s Beachclub heeft een prachtige restaurantzaal waar iedereen welkom is voor een luxe ontbijt, lunch en diner. Via de website kun je een tafel voor 2 uur boeken. Bernie’s beschikt over een eigen parkeerplaats voor boekingen en VIP gasten.

Het publiek bestaat voornamelijk uit de meer kapitaalkrachtige jetsetters uit Zandvoort en omstreken. Honden zijn hier (liever niet) welkom.

De 2 privézwembaden (jawel) en comfortabele ligstoeltjes zijn alleen tegen extra betaling toegankelijk. Wil je een keer een dagje decadent doen, dat is dit een absolute topplaats!

4. De Winter Lodge in Noordwijk

https://www.winterlodge.nl/nl/

Deze unieke strandtent is van dezelfde eigenaren als de nummer 2 in onze Top 10. Dit betekent dat je je mag verheugen op een aparte ervaring met stijlvolle verrassingen.

De Winter Lodge ziet er van de buitenkant uit als een broeikas. De kas met strak stalen frame en enorme ramen is super stijlvol ingericht en geeft een prachtig uitzicht op de zee.

Het is misschien niet de strandtent waar je de hele dag lekker kan blijven hangen, maar supergeschikt voor lunch, diner of een hapje en een drankje tussendoor.

Het publiek wat je bij de Winter Lodge aantreft is een goede doorsnee van de strandbezoeker: jonge mensen, ouderen, gezinnen met kinderen.

5. Paal 9 op Texel

https://www.paal9.nl/

Op de waddeneilanden wordt je natuurlijk omringd door strand en op Texel alleen vind je al 12 verschillende strandpaviljoens.

We hebben geen ‘slechtste’ of zelfs een ‘minder leuke’ strandtent op Texel kunnen vinden, maar Paal 9 is toch wel de meest ongedwongen strandtent van allemaal.

De menukaart is supersimpel, maar wel ontzettend lekker. De sfeer is heerlijk ongedwongen. Hier kun je met een simpele omslagdoek en gewoon op je slippers naar binnenlopen zonder vreemd aangekeken te worden.

Paal 9 is een tent die ook door de Texelaren zelf druk bezocht wordt. Natuurlijk weten de vele toeristen die dit prachtige Waddeneiland bezoeken deze knusse strandtent ook te vinden.

6. Kaap Noord op Texel

https://www.strandpaviljoenkaapnoord.nl/

De 12 strandtenten (of paviljoens zoals ze daar genoemd worden) op Texel bieden voor iedere strandbezoeker wat wils.

Kaap Noord is een redelijk groot paviljoen waar je heerlijk kunt koffiedrinken, lunchen en dineren. Vanaf het terras heb je uitzicht op de zogenaamde hippiesteiger. Vanaf hier vaart een bootje heen en weer naar het autovrije Vlieland. Omdat het strand hier is gelegen tussen de Waddenzee en de Noordzee is het net even wat anders dan de andere strandjes.

Het publiek in Kaap Noord is weer een goede doorsnee van de Nederlandse bevolking die van gezelligheid houdt. Het is misschien niet zo geschikt is voor mensen die van stilte houden.

7. SIOA in Utrecht

https://www.soia.nl/

In Utrecht? Ja, in Utrecht. Oog in Al is een wijk in de stad Utrecht gelegen tussen de rivier Leidse Rijn en het Merwedekanaal. Aan de oevers van het Merwedekanaal is een echt stadsstrand gemaakt, en op deze unieke plek vind je strandtent Strand in Oog in Al, afgekort SIOA.

Op deze supergezellige plek net buiten het centrum is het heerlijk genieten van de zon. Op de menukaart staan verse belegde broodjes, vis-, vlees- en vega gerechten en bbq. Je kunt aan de tafeltjes in de schaduw zitten of op het grote grasstrand plaatsnemen met je zelf meegebrachte picknickdeken. Het zal niemand verbazen dat dit stadsstrand in de zomer druk bezocht wordt door alle studenten die in de stad leven.

De locatie kan ook afgehuurd worden voor privéfeestjes.

8. Blooming Beach in Bergen

https://www.weareblooming.com/beach

De strandtenten van Noord-Holland worden door velen de meest hippe strand tenten van de Hollandse kust genoemd. Blooming Beach in Bergen is daar een heel goed voorbeeld van!

Blooming Beach heeft veel weg van een grand café met een beachlook make-over. Op de menukaart vind je veel verschillende wijnen en alcoholische mixen, en trendy gezonde gerechten. Blooming Beach staat in de omgeving vooral bekend vanwege de overheerlijke visschotels.

En mocht je na een dagje relaxen op het Bergse strand geen zin meer hebben om naar huis te rijden, dan hebben ze ook een stijlvol hotel waar je in kunt overnachten. Ontbijt in deze sfeervol ingerichte strandtent is bij de overnachting inbegrepen.

9. Later aan Zee in Overloon

https://www.lateraanzee.nl/

Later aan Zee is een strandtent met 3 B’s: Bar, Bistro & Beach. Geen poespas, geen overenthousiaste styliste die van het restaurant een showroom heeft gemaakt voor een duur Interieurblad, maar een gezellige ingerichte ruimte met een ongedwongen sfeer waarin iedereen zich snel in thuis zal voelen.

Lekker drinken, goed eten en vooral doen waar je zin in hebt. Dat staat bij Later aan Zee centraal. Het grote sfeervolle terras kan in de winter verwarmd worden en biedt op de zonnige dagen schaduw voor hen die dat willen.

10. Heartbreak Hotel in Terschelling

https://heartbreak-hotel.nl/

Op het derde Nederlandse waddeneiland Terschelling ligt het strandpaviljoen met de naam Heartbreak Hotel.

Deze strandtent is volledig ingericht in de stijl van de Amerikaanse fifties en sixties. Roze banken, milkshakes, frietjes en burgers en uit de jukebox klinken de oude klassiekers van Johnny Cash, Chuck Berry en the King himself; mr Elvis Presley. Ondanks de naam is het Heartbreak Hotel geen hotel, maar mocht je willen blijven slapen dan kun je een overnachting boeken in Graceland, een appartement op het eiland wat ook helemaal in de stijl van de sixties is ingericht.

Het paviljoen staat op het brede witte Noordzeestrand en grenst aan natuurreservaat de Boschplaat. Het ruime zonnedek biedt veel plaats voor dagjesmensen en vanaf het dek stap je zo het strand op en is het nog maar enkele meters lopen naar de zee.

Wat vond je van dit artikel?

Dit Zijn Alle 6 Continenten – Van Groot naar Klein

Top 10 Grootste Hits van Willeke Alberti