Top 10 Leukste PS4 Games Voor Kinderen

Spelletjes, al van vroeg af zijn ze voor jong en oud. Het is een moment van samenkomen en gezelligheid. En dat geldt nog steeds. Ook gamen is voor jong en oud.

De leukste PS4 game voor kinderen is Rayman Legends. Het spel werd uitgebracht op 29 augustus 2013 en is naast op de PS4 ook te spelen op de Nintendo Switch en de Xbox One. Het spel werd ontwikkeld door Ubisoft en is een groot succes. Veel kinderen vinden het erg leuk en kunnen het uren achter elkaar spelen! Meer over deze game volgt later.

Echter, tegenwoordig zijn er heel veel games die absoluut niet voor kinderen geschikt zijn. Zoals oorlogspelletjes of andere schietspellen. Natuurlijk bestaan de spellen voor kinderen nog altijd, maar omdat er zoveel andere spellen zijn, zijn de kinderspellen vaak moeilijk te vinden. Daarom hebben we in deze lijst de 10 leukste PS4 games voor kinderen op een rijtje gezet.

Weten welke 9 andere games er in de top 10 van leukste PS4 games voor kinderen staan? Lees dan snel verder!

1. Rayman Legends

 • Uitgebracht in: 2013
 • Uitgebracht door: Ubisoft

Rayman Legends is een PS4 game van het bedrijf Ubisoft, dat speciaal voor kinderen werd gemaakt. Het spel werd uitgebracht in 2013 en werd origineel gemaakt voor de Play Station 3 en de XBOX 360. Echter, gezien het enorme succes van het spel op deze consoles besloot Ubisoft het ook officieel uit te brengen op de Play Station 4 en de XBOX One.

In Rayman Legends vinden de 3 helden van het spel een tent met schilderijen erin. Elk van deze schilderijen vertelt een verhaal over een mythische wereld. Ze worden in deze schilderijen gezogen en moeten in deze werelden verschillende obstakels overkomen. Echt een aanrader voor kinderen!

2. Lego Worlds

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Warner Bros. Interactive Entertainment

Lego Worlds is een game op de PS4 die door Warner Brothers Interactive Entertainment werd uitgebracht in 2017. De game werd ontwikkeld door Traveller’s Tales, het bedrijf dat bijna elke Lego game ontwikkelde. De game bleek een enorm succes en is daarmee het 2e leukste PS4 spel voor kinderen.

Lego Worlds is een ideaal spel voor mensen die erg houden van het bouwen met legostenen. In Lego Worlds kunnen ze dit namelijk op de Play Station doen. Een soort Minecraft, maar dan met Lego.

3. Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Activision

Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy is een spel dat in 2017 werd uitgebracht en speciaal gemaakt is voor kinderen. Het spel werd uitgebracht door Activision en ontwikkeld door Vicarious Vision. Het spel is onderdeel van de Crash Bandicoot spel serie en het werd een enorm succes. Vandaar dat het ook op plek nummer 3 staat in dit lijstje.

In het spel zijn de 3 eerder uitgekomen spellen compleet opnieuw gebouwd en dit levert enorm gave spellen op. Echt een aanrader voor alle kinderen!

4. Little Big Planet 3

 • Uitgebracht in: 2014
 • Uitgebracht door: Sony Interactive Entertainment

Little Big Planet 3 is een spel uit de spelserie van, zoals de naam al doet suggereren, Little Big Planet. De gehele spelserie is een groot succes, maar in het bijzonder deze 3e editie. Het spel werd in 2014 uitgebracht door Sony Interactive Entertainment en tijdens deze originele release was het een spel voor de Play Station 3. Na het enorme succes besloot Sony het tijdens de overgang van Play Station 3 naar Play Station 4 ook uit te brengen op de Play Station 4.

In Little Big Planet 3 beweeg je je als Sackboy door Craftworld, maar ineens wordt je door een portaal gezogen en kom je in een nieuwe wereld terecht, genaamd Bunkum. Hier kom je voor verschillende avonturen te staan en zul je tegen vijanden moeten vechten.

5. Lego Marvel Heroes 2

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Warner Bros. Interactive Entertainment

Lego Marvel Heroes 2 is het 2e spel in de Lego Marvel Heroes spellen voor de Play Station. Het spel werd uitgebracht in 2017 door de maker Warner Bros. Interactive Entertainment. Het spel zou een enorm succes worden en is dan ook het 5e leukste spel voor kinderen op de Play Station 4.

In Lego Marvel Heroes 2 bestuur je de Marvel superhelden in de vorm van Lego poppetjes en kom je voor allerlei avonturen te staan.

6. Hasbro Family Fun Pack

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Ubisoft

De Hasbro Family Fun Pack is een spel voor op de Play Station 4 waarin de beste bordspellen zijn verwerkt tot computer spellen. Deze bordspellen zijn van Hasbro en vandaar de naam. Het spel werd in 2016 uitgebracht door Ubisoft en werd een enorm succes. Het is het 6e leukste spel op de Play Station 4 dat ideaal geschikt is voor kinderen, maar ook voor hele families of vriendengroepen.

De spellen die in de Hasbro Family Fun Pack te spelen zijn, zijn Monopoly, Boggle, Trivial Pursuit en Risk. De spellen werken in principe hetzelfde als in bordspelvorm en het wijst zichzelf dan ook wanneer je speelt. Echt een aanrader voor mensen van alle leeftijden!

7. Knack

 • Uitgebracht in: 2013
 • Uitgebracht door: Sony Interactive Entertainment

Knack is de 1e game in de spel serie Knack die werd uitgebracht door Sony Interactive Entertainment. Het spel werd uitgebracht in 2013. Over het algemeen wordt deze editie als de beste gezien en het is dan ook logisch dat juist deze op plek nummer 7 in dit lijstje staat.

In Knack speel je de superheld, Knack. Je zult hem moeten besturen langs allerlei vijanden om zo de levels te halen.

8. Guitar Hero Live

 • Uitgebracht in: 2015
 • Uitgebracht door: Activision

Guitar Hero Live is een spel dat waarschijnlijk iedereen al wel kent. Het is het grootste en bekendste muziek gerelateerde computer spel wat er op dit moment bestaat en het is daarnaast ook erg geschikt voor kinderen. Het kwam uit in 2015 en werd uitgebracht door Activision. Het is het 8e leukste spel op de Play Station 4 voor kinderen.

Bij Guitar Hero Live speel je met behulp van een digitale gitaar verschillende liedjes en heb je echt het gevoel dat je voor een publiek van duizenden mensen staat!

9. Angry Birds Star Wars

 • Uitgebracht in: 2012
 • Uitgebracht door: Rovio Entertainment

Angry Birds Star Wars is een spel dat werd uitgebracht door Rovio Entertainment, dit is het bedrijf dat Angry Birds heeft bedacht en in Angry Birds Star Wars worden Angry Birds en Star Wars met elkaar gemixt. Het spel werd uitgebracht in 2012 en werd een enorm succes. Het is dan ook het 9e leukste spel voor kinderen dat er beschikbaar is voor de PS4.

In Angry Birds Star Wars hebben de vijandige vogels net de Keizerlijke Varkens verslagen en hierbij hebben ze het wapen, de Pig Star, gestolen. Jij zult de Keizerlijke Varkens nu moeten helpen om deze Pig Star terug te krijgen en de vijandige vogels te verslaan.

10. Skylanders: Superchargers

 • Uitgebracht in: 2015
 • Uitgebracht door: Vicarious Visions

Skylands: Superchargers is een spel in de Skylanders serie die ontwikkeld en uitgebracht werd door Vicarious Visions. Het spel kwam in 2015 uit in de Verenigde Staten uit en werd wegens het grote succes later dat jaar ook nog in Europa uitgebracht. Het is het 10e leukste spel voor kinderen dat te spelen is op de PS4.

In Skylanders: Superchargers moet je op Skylands met behulp van je team, de Superchargers, een vloot stoppen die bijna niet te stoppen is.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Door Netflix Geproduceerde Films

Top 10 Leukste Party Games voor de Xbox One