Top 10 Leukste Party Games voor de Xbox One

Party games, eigenlijk worden ze al decennia lang gespeeld. Bijvoorbeeld in de vorm van bordspellen, vroeger al, maar vandaag de dag nog steeds. Spellen als 30 Seconds, of Party & Co, maar ook drankspelletjes zoals Piccolo, worden dagelijks overal ter wereld gespeeld.

De beste party game die op dit moment beschikbaar is voor de Xbox One is Overcooked 2. Het spel kwam uit in 2018 en werd gemaakt door Team 17. In het spel is het de bedoeling dat je met je vrienden een restaurant runt, maar tijdens het spelen kom je voor allerlei obstakels te staan. Erg leuk, maar ook stressvol. Meer over deze party game volgt later.

Echter, vandaag de dag worden heel veel van deze party games ook gedigitaliseerd. Bijna wekelijks komt er wel weer een nieuw computer spel uit in de vorm van een party game. Niet alleen voor de PC, maar ook voor bijvoorbeeld de PlayStation en Xbox. Dat laatste is waar we vandaag naar kijken. Wat zijn nou precies de leukste party games die op dit moment beschikbaar zijn voor de Xbox One?

Wil jij weten welke 9 andere party games er in de top 10 voor leukste party games beschikbaar op de Xbox One staan? Lees dan snel verder!

1. Overcooked 2

 • Uitgebracht in: 2018
 • Uitgebracht door: Team 17
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Overcooked 2 is naast het leukste misschien ook wel het populairste party spel wat er op dit moment beschikbaar is voor de Xbox One.

Het spel is wereldwijd enorm populair en iedereen kent het waarschijnlijk wel. In het spel neem je samen met je vrienden de rollen als restaurantmanagers op je. Het is jullie taak om alles in het restaurant op orde te houden.

Je zult alle bestellingen moeten maken en voltooien. Echter, anders dan bij Overcooked 1, zijn er nu allemaal andere elementen toegevoegd die het nog moeilijker, stressvoller én leuker maken.

Er zijn enorm veel levels te behalen en je kunt uren spelen. Echt een aanrader voor op elk feest!

2. Gang Beasts

 • Uitgebracht in: 2014
 • Uitgebracht door: Double Fine Productions
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 8

Gang Beasts is een spel dat er op het 1e gezicht erg eenvoudig uit ziet, maar laat je hier niet door tegenhouden, het is een erg leuk spel. Het spel werd uitgebracht in 2014 door Double Fine Productions en kan vanaf 1 persoon gespeeld worden.

Echter, je kunt het ook met 4 personen spelen, wat echt een aanrader is.

Het is de 2e leukste party game die er op dit moment beschikbaar is voor de Xbox One.

Bij Gang Beasts sta je met zijn vieren (of minder, afhankelijk van met hoeveel mensen je speelt) op een platform. Door middel van duwen, stoten, trappen en dat soort dingen is het de bedoeling dat je elkaar van het platform af gaat beuken.

Een erg leuk spel, zeker als je met meerdere mensen bent kun je verwachten dat er veel gelachen gaat worden!

3. Drawful 2

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Jackbox Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 8

Drawful 2 is een enorm leuk spel dat in 2016 werd uitgebracht door Jackbox Games. Het is te spelen vanaf 1 persoon en met maximaal 8 personen tegelijk.

Het spel is eigenlijk de Xbox versie van Pictionairy, een spel dat waarschijnlijk iedereen wel kent. Erg leuk en zeker een aanrader!

4. Rocket League

 • Uitgebracht in: 2015
 • Uitgebracht door: Epic Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Rocket League is een spel van Epic Games, die ook de makers zijn van Fortnite. Het werd uitgebracht in 2015 en kan met minimaal 1 persoon en maximaal 4 personen tegelijk gespeeld worden.

In Rocket League speel je eigenlijk voetbalwedstrijden, maar dan met auto’s. Dit kan samen tegen online tegenstanders, maar je kunt ook tegen elkaar spelen. Erg leuk en 1 grote chaos!

5. Tricky Towers

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Weird Beard
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Tricky Towers is een spel van het bedrijf Weird Beard, dat in 2016 werd uitgebracht. Het spel kan met minimaal 1 persoon tegelijk en maximaal 4 personen tegelijk gespeeld worden.

In het spel speel je met je vrienden als tovenaar met het doel je toren zo hoog mogelijk te maken. De tovenaar die op het einde de hoogste toren heeft is de winnaar.

6. Quiplash 2 InterLASHional

 • Uitgebracht in: 2020
 • Uitgebracht door: Jackbox Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 8

Quiplash 2 InterLASHional is een spel van Jackbox Games dat in 2020 werd uitgebracht en gespeeld kan worden met minimaal 1 persoon en maximaal 8 personen.

In Quiplash 2 InterLASHional krijgen de spelers willekeurige vragen die ze via hun telefoon moeten beantwoorden. Deze komen vervolgens op het scherm te staan en iedereen moet dan het leukste antwoord uitkiezen.

Het antwoord dat de meeste stemmen krijgt wint en krijgt een punt. Het is de bedoeling dat je op het einde van het spel de meeste punten hebt, dan win je namelijk.

7. Use Your Words

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Smiling Buddha Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 6

Use Your Words is eigenlijk vergelijkbaar met Quiplash 2 InterLASHional, wat hierna zal volgen. In het spel krijgen de spelers vragen voor zich die ze moeten beantwoorden.

Vervolgens moet iedereen hun favoriete antwoord uitkiezen en het antwoord dat de meeste punten krijgt verdient een punt. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel wint.

Het spel kwam in 2017 uit en werd uitgebracht door Smiling Buddha Games. Het spel kan met minimaal 1 persoon gespeeld worden, maar dit is natuurlijk een beetje saai. Het spel kan met maximaal 6 personen gespeeld worden.

8. Fibbage

 • Uitgebracht in: 2015
 • Uitgebracht door: Jackbox Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 8

Fibbage is een enorm leuk spel dat uitgebracht werd door Jackbox Games in 2015. Het spel kan met minimaal 1 persoon gespeeld worden en maximaal met 8 personen tegelijk.

In Fibbage moeten spelers leugens en waarheden vertellen en op deze manier proberen de anderen op het verkeerde been te zetten. Zij moeten namelijk stemmen of het een leugen of een waarheid is.

Hebben ze het goed? Een punt voor hun. Hebben ze het mis? Een punt voor de leugenaar. Degene die op het einde van het spel de meeste punten heeft wint het spel.

9. It’s Quiz Time

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Vision Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 8

It’s Quiz Time is een spel dat eigenlijk precies is wat de naam al doet suggereren, een quiz. Je kunt tegen je vrienden spelen in deze quiz en degene die het meeste goed heeft wint vanzelfsprekend.

Je zou misschien denken dat je op een gegeven moment alle vragen wel gezien hebt, maar niets is minder waar. Het spel heeft inmiddels namelijk maar liefst 25.000 (!) verschillende vragen.

Je kunt het dus honderden avonden spelen zonder dat je in de problemen komt. Het spel werd in 2017 uitgebracht door Vision Games en kan met minimaal 1 persoon en maximaal 8 personen tegelijk gespeeld worden.

10. Ultimate Chicken Horse

 • Uitgebracht in: 2016
 • Uitgebracht door: Clever Endeavour Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Ultimate Chicken Horse is een spel van Clever Endeavour Games dat in 2016 werd uitgebracht en met minimaal 1 persoon en maximaal 4 personen tegelijk gespeeld kan worden. Leuk aan het spel is dat je zelf levels kunt maken.

In deze levels is het doel eigenlijk een beetje hetzelfde als bij Mario Bros, je moet door een parcours bij het einde komen. In dit geval moet je bij de rode vlag terechtkomen. Echt een aanrader! Het spel is super leuk voor op feestjes.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste PS4 Games Voor Kinderen

Top 10 Leukste Party Games voor de PS4