Top 10 Leukste Party Games voor de PS4

Feesten, iedereen doet het op zijn eigen manier. De één houdt ervan om naar de club te gaan en daar flink te dansen op de muziek, de ander blijft liever thuis en heeft daar gewoon een gezellige tijd met vrienden.

De leukste party game voor de PS4 van dit moment is Overcooked 2. Het spel kwam uit op 7 augustus 2018 en werd uitgebracht door Team 17. Veel mensen vinden het super leuk en het wordt dan ook goed verkocht. Het is op dit moment de leukste party game voor op de PS4. Meer over deze game volgt later.

Wat voor iedereen echter leuk is, is het spelen van party games. Party games zijn spellen die speciaal gemaakt zijn om gespeeld te worden in groepen. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je ook met meerdere mensen tegelijk kunt spelen, het kan ook gewoon zo zijn dat iedereen een leuke tijd heeft wanneer 1 iemand speelt. Maar wat zijn de 10 leukste party games voor de PS4? Op die vraag krijg je in dit artikel antwoord.

Weten welke 9 andere games er in de top 10 van leukste party games voor de PS4 staan? Lees dan snel verder.

1. Overcooked 2

 • Uitgebracht in: 2018
 • Uitgebracht door: Team 17
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Overcooked 2 is naast het leukste misschien ook wel het populairste party spel wat er op dit moment beschikbaar is voor de PS4. In het spel ben je de restaurantmanager, of zijn jullie de restaurantmanagers, en moet je er voor zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Je zult alle bestellingen moeten maken en voltooien. Echter, anders dan bij Overcooked 1, zijn er nu allemaal andere elementen toegevoegd die het nog moeilijker, stressvoller én leuker maken. Er zijn enorm veel levels te behalen en je kunt uren spelen. Echt een aanrader voor op elk feest!

2. Beat Saber

 • Uitgebracht in: 2018
 • Uitgebracht door: Beat Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 1

In principe is Beat Saber een single player game, maar zoals geldt bij veel party games is het net zo leuk om te kijken als om te spelen. Bij Beat Saber doe je eigenlijk hetzelfde als bij Guitar Hero Live, je beweegt op een ritme.

Echter, waar je bij Guitar Hero Live als het ware snaren moet bewegen op het ritme, moet je bij Beat Saber met een lichtzwaard blokken doorslaan op het ritme. Er zijn veel verschillende muziekstukken beschikbaar in het spel en het heeft dus echt alles wat een party game moet hebben. Echt een aanrader voor alle feesten!

3. Fall Guys

 • Uitgebracht in: 2020
 • Uitgebracht door: Epic Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 1

Fall Guys is een spel dat nog ‘maar’ in 2020 uitkwam. Het werd uitgebracht door Epic Games en het werd officieel exclusief uitgebracht voor de PS4, inmiddels is het echter ook te spelen op de XBOX One, de Nintendo Switch en zelfs op de PC.

Bij Fall Guys moet je als speler verschillende obstacle courses voltooien waarbij je speelt tegen 99 andere mensen. Per ronde vallen er een bepaalde hoeveelheid af en het is de bedoeling dat jij er uiteindelijk met de kroon van door gaat! Helaas kun je het maar met 1 persoon tegelijk spelen, maar het is ook erg leuk om te kijken. Echt een aanrader voor feestjes!

4. Gang Beasts

 • Uitgebracht in: 2014
 • Uitgebracht door: Double Fine Productions
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Gang Beasts is een spel dat er op het 1e gezicht erg eenvoudig uit ziet, maar laat je hier niet door tegenhouden, het is een erg leuk spel. Het spel werd uitgebracht in 2014 door Double Fine Productions en kan vanaf 1 persoon gespeeld worden. Echter, je kunt het ook met 4 personen spelen, wat echt een aanrader is.

Bij Gang Beasts sta je met zijn vieren (of minder, afhankelijk van met hoeveel mensen je speelt) op een platform. Door middel van duwen, stoten, trappen en dat soort dingen is het de bedoeling dat je elkaar van het platform af gaat beuken. Een erg leuk spel, zeker als je met meerdere mensen bent kun je verwachten dat er veel gelachen gaat worden.

5. Keep Talking and Nobody Explodes

 • Uitgebracht in: 2015
 • Uitgebracht door: Steel Crate Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 2 en maximaal 8

Bijzonder aan Keep Talking and Nobody Explodes is dat het spel in VR gespeeld dient te wordne. VR is virtual reality en het spel kan met minimaal 2 gespeeld worden. In principe zit er geen limiet aan de hoeveelheid spelers, alleen kun je op Play Station maar maximaal 8 controllers aansluiten, waardoor er eigenlijk dus toch een limiet van 8 aan zit.

Bij Keep Talking and Nobody Explodes is er 1 speler die een bom mag plaatsen in de kamer. Niemand anders kan deze bom zien, maar door middel van puzzels en dat soort dingen kunnen de andere spelers er achter komen waar de bom ligt, om zichzelf zo veilig te stellen.

6. The Jackbox Party Pack 7

 • Uitgebracht in: 2020
 • Uitgebracht door: Jackbox Games
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 2 en maximaal 8

The Jackbox Party Pack 7 is het 7e spel in de The Jackbox Party Pack game serie. In het spel zit een unieke set minigames en deze moeten allemaal gespeeld worden vanaf een smartphone. Er kunnen maximaal 8 spelers tegelijk spelen. Elke editie uit de serie spellen heeft zijn eigen set minigames en ze zijn eigenlijk allemaal top! Volgens velen is dit zelfs één van de beste spellen op PlayStation aller tijden.

7. Singstar Celebration

 • Uitgebracht in: 2017
 • Uitgebracht door: Sony Interactive Entertainment
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 8

Singstar Celebration is een spel dat in 2017 werd uitgebracht door Sony Interactive Entertainment en het kan gespeeld worden vanaf 1 persoon, maar met maximaal 8 personen. In het spel kun je lekker gezellig met zijn allen gaan zingen, waarbij je je telefoon verbindt. Deze telefoon wordt gebruikt als microfoon. Echt een aanrader voor een gezellige avond!

8. Sportsfriends

 • Uitgebracht in: 2013
 • Uitgebracht door: Die Gute Fabrik
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Sportsfriends is een spel dat in 2013 werd uitgebracht door het Duitse game bedrijf Die Gute Fabrik. Het spel kan gespeeld worden door minimaal 1 persoon en maximaal 4 personen. In het spel kunnen 4 minigames gespeeld worden, namelijk: Bara Bari Ball, Super Pole Riders, Hokra en Johann Sebastian Joust. Als je het spel met een ander spel zou moeten vergelijken, zou je dit waarschijnlijk het beste kunnen doen met het spel Super Smash Bros.

9. Guitar Hero Live

 • Uitgebracht in: 2015
 • Uitgebracht door: Activision
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 2

Guitar Hero Live is een spel dat misschien iedereen wel kent. Het spel werd uitgebracht in 2015, door het bedrijf Activision. Het spel kan gespeeld worden met minimaal 1 persoon en maximaal 2 personen tegelijk. Het doel van het spel is duidelijk: speel mee met de mooiste muziek op digitale gitaren vanuit de mooiste podia. Wanneer je aan het spelen bent voel je je echt een pop ster!

10. Rayman Legends

 • Uitgebracht in: 2013
 • Uitgebracht door: Ubisoft
 • Voor hoeveel spelers: minimaal 1 en maximaal 4

Rayman Legends is een spel dat in 2013 uitkwam en werd gemaakt en uitgebracht dor Ubisoft. Het spel kan gespeeld worden met minimaal 1 persoon en maximaal 4 personen tegelijk. Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet op een party game, maar wanneer je eenmaal samen aan het spelen bent zul je vanzelf zien dat het dit wel kan zijn! Een erg leuk spel en zeker eens de moeite waard om het uit te proberen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Party Games voor de Xbox One

Top 10 Leukste Strategie Spellen voor de PS4