Top 10 Leukste Dierentuinen in Duitsland

Ben jij van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan Duitsland en wil jij wat leuks doen? Dan kan het een goed idee zijn om naar een dierentuin toe te gaan. Mocht jij een leuke dierentuin in Duitsland willen bezoeken, dan is het aan te raden om dit artikel te lezen.

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan een dierentuin, dan zijn er een hoop mogelijkheden. Duitsland is natuurlijk een groot land en er zijn veel verschillende dierentuinen. Onderstaand hebben we een overzicht gemaakt van de leukste dierentuinen:

1. Zoo Berlin

Adres: Hardenbergplatz 8, 10787 Berlin, Duitsland
Website: https://www.zoo-berlin.de/
Toegangsprijs: €16,-
Reistijd: 6,5 uur

De dierentuin van Berlijn is absoluut een plek waar je moet zijn geweest op het moment dat je van dieren houdt. Het is helaas wel 6,5 uur rijden, echter is dit zeker de moeite waard. Je vindt hier maar liefst 20.000 dieren.

Er zijn dus ontzettend veel dieren, zo vind je hier ook bijzondere vogels en reptielen. Per jaar komen er maar liefst 3 miljoen mensen op af en dit is niet voor niets het geval.

2. Kölner Zoo

Adres: Riehler Str. 173, 50735 Köln, Duitsland
Website: https://www.koelnerzoo.de
Toegangsprijs: €19,50
Reistijd: 3 uur

De dierentuin van Keulen is maar liefst 20 hectare groot, wanneer je hier naar toe wilt gaan, dan is dit slechts een uurtje rijden vanaf Nederland. Je vindt hier maar liefst 10.000 dieren en 700 soorten. Deze dieren zijn afkomstig vanuit de hele wereld.

Deze dierentuin is zeer uitgebreid en is leuk voor iedereen. Mocht je hier naar toe willen gaan, dan zal je je zeker vermaken!

3. Wilhelma Zoologisch-Botanischer Garten

Adres: Wilhelma 13, 70376 Stuttgart, Duitsland
Website: https://www.wilhelma.de
Toegangsprijs: €15,-
Reistijd: 6,5 uur

De Stuttgart Zoo is ongeveer 4 uur rijden vanaf Nederland. Dit is een botanische tuin en ook een dierentuin in een. Deze dierentuin is in de 19e eeuw gebouwd en bestaat uit maar liefst 9000 dieren en maar liefst 2000 dieren.

In deze dierentuin heb je een fantastisch aquarium waar je krokodillen vindt, tevens vind je hier een populatie beren. Deze dierentuin is erg populair, er komen maar liefst 2 miljoen bezoekers af.

4. Bad Mergentheim Wild Park

Adres: Wildpark 1, 97980 Bad Mergentheim, Duitsland
Website: https://wildtierpark.de/
Toegangsprijs: €12,50
Reistijd: 6 uur

Wanneer je naar Bad Mergentheim safaripark toe wilt gaan, dan zal je zes uur moeten rijden. Echter is dit in onze ogen absoluut de moeite waard. In deze dierentuin vind je maar liefst 35 hectare land en 70 verschillende dieren.

Het leuke aan deze dierentuin is dat er hier weinig afbakingen zijn met kooien, of hekken. Alles ziet er zo natuurlijk mogelijk uit en dat is gaaf. Tevens zijn er hier ook voershows, deze zijn zowel voor de dieren als de mensen leuk!

5. Tierpark Hellabrunn

Adres: Tierparkstraße 30, 81543 München, Duitsland
Website: https://www.hellabrunn.de
Toegangsprijs: €15,-
Reistijd: 8,5 uur

In de dierentuin van München kom je ontzettend veel bijzondere dieren tegen. Mocht je deze dierentuin willen bezoeken, dan is het aan te raden om hier een weekendje weg van te maken. Het is namelijk zo’n 8,5 uur rijden vanaf Utrecht en de stad heeft nog veel meer te bieden.

De eigenaar van deze dierentuin heeft ervoor gezorgd dat de de natuurlijke habitat van de dieren zo goed mogelijk is nagebootst. Er is veel natuurlijke ruimte voor dieren waardoor het net op een nationaal park lijkt.

6. Garten der Schmetterlinge Schloss Sayn

Adres: Schloss, 56170 Bendorf, Duitsland
Website: https://www.sayn.de/garten-der-schmetterlinge
Toegangsprijs: €11,-
Reistijd: 3,5 uur

Heb je wel eens van de Butterfly garden gehoord? Dit is een traditionele dierentuin en deze is ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Deze dierentuin heeft een vlindertuin die tot de grootste van Europa behoort. De vlindertuin is maar liefst 5000 vierkante meter groot.

Wanneer je een bezoek brengt aan de vlindertuin, dan zal je hier maar liefst 2000 vlinders en 70 verschillende soorten. Echter is dit niet het enige dat je hier tegenkomt. Zo vind je hier ook andere insecten en kolibries. Wat ook leuk is, is dat hier een museum is van gevleugelde insecten.

7. Tierpark Hagenbeck

Adres: Lokstedter Grenzstraße 2, 22527 Hamburg, Duitsland
Website: https://www.hagenbeck.de/de/
Toegangsprijs: €24,-
Reistijd: 5 uur

De dierentuin van Hamburg, ben je hier wel eens geweest? Wanneer je in Utrecht woont is het ongeveer 5 uur rijden. Aan te raden is om dan ook voor een overnachting te kiezen of om zelfs voor een weekendje weg te kiezen.

Deze dierentuin is bijzonder, dit is het geval omdat het de eerste private dierentuin van Duitsland is. Dit houdt in dat deze dierentuin in handen is van particuliere eigenaren. Het leuke aan deze dierentuin is dat de dieren niet tussen hekken staan of in grote kooien staan.

De eigenaren van deze dierentuin hebben natuurlijke barrières gemaakt, dit zorgt ervoor dat de dieren niet bij de mensen kunnen komen. Echter ziet dit er een stuk natuurlijker ook dan wanneer dieren in een kooi zitten, tevens is het fijner voor de dieren. In deze dierentuin vind je ongeveer 1800 dieren.

8. Zoo Leipzig

Adres: Pfaffendorfer Str. 29, 04105 Leipzig, Duitsland
Website: https://www.zoo-leipzig.de
Toegangsprijs: €18,-
Reistijd: 6 uur

Het brengen van een bezoek aan de dierentuin van Leipzig is in onze ogen zeker een aanrader. Mocht je hier naar toe willen gaan, dan zal je vanaf de Nederlandse grens ongeveer 5 uur moeten rijden. De dierentuin ziet er erg goed uit en is op een bijzondere manier ingedeeld.

Wat ook wel een leuk feitje is over deze dierentuin is dat zij als enige het Europese schubdier in de dierentuin hebben. Ook vind je hier het op een na grootste binnen regenwoud van de wereld! Uiteraard vind je hier ook de gebruikelijke dieren!

9. Allwetterzoo Münster

Adres: Sentruper Str. 315, 48161 Münster, Duitsland
Website: https://www.allwetterzoo.de
Toegangsprijs: €18,90
Reistijd: 2,5 uur

Een ander voorbeeld van een leuke dierentuin in Duitsland is de Allwetterzoo, ook deze dierentuin ligt ongeveer op een uur rijden van de Nederlandse grens. Dit is een typische dierentuin die er is voor ieder gezin. In onderstaande alinea vertellen we hier meer over.

Wanneer je een bezoek brengt aan deze dierentuin, dan zie je ontzettend veel moois. Zo heb je hier voershows, loopbruggen, overdekte delen en safari paden. Je vindt hier maar liefst 3000 dieren, of je nou op zoek bent naar leeuwen of gieren, je vindt het hier!

10. ZOOM Erlebniswelt

Adres: Bleckstraße 64, 45889 Gelsenkirchen, Duitsland
Website: https://www.zoom-erlebniswelt.de
Toegangsprijs: €21,50
Reistijd: 2 uur

Mocht jij in de omgeving van Gelsenkirchen zijn, dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen in de dierentuin van Gelsenkirchen. Ben je niet in de buurt, dan is het goed om te weten dat het vanaf de Nederlandse grens ongeveer een uur rijden is naar Gelsenkirchen.

Wanneer je een bezoek brengt naar deze dierentuin, dan kom je in een van de hipste dierentuinen van Europa. Kom je bij de ingang, dan zie je een soort van kinderboerderij, dit zorgt er weer voor dat je al snel in de stemming kom. De gehele dierentuin bestaat uit maar liefst 31 hectare die bestaat uit Azië, Afrika en Alaska.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Tweedehands Automerken

Top 10 Beste Nederlandse Boy Bands Aller Tijden