Top 10 Lekkerste Parfums voor Oudere Vrouwen

Hoewel parfum niet onmiddellijk leeftijdgebonden is, blijkt dat oudere vrouwen toch enkele voorkeuren hebben voor bepaalde parfums. De populairste geuren worden hieronder opgesomd.

De kracht van parfum spreekt tot de verbeelding. Verschillende damesgeuren kunnen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitvoeren. Toch is het niet altijd gemakkelijk om een parfum te kiezen en zich te identificeren met een bepaald aroma. We geven hieronder enkele tips bij het zoeken naar de juiste geur.

Laat je zintuigen verleiden en vertrouw op je intuïtie bij het kiezen van een parfum. Het kan gaan om het ontwikkelen van een persoonlijke geur, of je kan je verschillende parfums eigen maken en deze gebruiken afhankelijk van de stemming en de gelegenheid. Elke geur roept een bepaalde sensoriële ervaring op. Zij het eerder bloemig, fris, oriëntaals, etc.

Verder is het ook opmerkelijk dat elke parfum anders ruikt naargelang degene die haar draagt. Verschillende zaken spelen hierbij een rol: hormonen, dieet, etc. In het algemeen zijn damesgeuren iets zachter en subtieler. Parfums voor dames van leeftijd kunnen ook wel iets zwaarder zijn.

De kostprijs varieert in het algemeen van 20 tot 100 euro. Meestal kan het parfum meegaan van 3 tot 5 jaar. Hiervoor wordt het parfum het best in het donker bewaard.

1. Eau Sauvage (1966) van Christian Dior

Eau Sauvage (1966) van Christian Dior

Eau Sauvage werd oorspronkelijk ontwikkeld voor mannen en is sinds haar creatie een Franse klassieker bij uitstek. Dior’s eerste mannenparfums brengen een sfeer van heldhaftigheid. Ze kent dan een wat zwaardere geur, die ook oudere dames bekoort.

Ze kent een legendarische compositie van frisse citrusnoten met mannelijke houtachtige ondertonen. Het parfum werd in 1966 gecreëerd in samenwerking met Edmond Roudnitska en brengt tijdloze elegantie met geraffineerde frisheid.

2. First (1976) van Van Cleef & Arpels

First (1976) van Van Cleef & Arpels

Dit parfum werd in 1976 ontwikkeld door Jean-Claude Ellena voor het juwelenhuis Van Cleef & Arpels. Het was hun allereerste geurtje, vandaar de naam First. Het is een zeer populaire parfum bij dames van leeftijd.

Ze kent een stevige bloemengeur en is een eerbetoon aan vrouwelijkheid. Gehuld in mysterie, brengt ze een gevoel van exclusiviteit. First brengt een aroma van edele ingrediënten en witte bloemen en verwijst daarmee naar luxe en verleiding.

3. Miss Dior (1947) van Christian Dior

Miss Dior (1947) van Christian Dior

Net zoals Chanel, is ook Dior iedereens vriend. Het parfum Miss Dior heeft een bloemige geur en werd ontwikkeld om elke vrouw in haar meesterlijke vrouwelijkheid te omhullen. Miss Dior eau de toilette is de eerste parfum van Dior en brengt ineens een tijdloze geur die gekenmerkt wordt door elegantie en stijl.

Het roept een aroma op van groene florale, galbanum en jasmijn. Ze werd in 1947 gecreëerd door Jean Carles en Paul Vacher.

4. Chanel No. 5 (1921) van Coco Chanel

Chanel No. 5 (1921) van Coco Chanel

De iconische geur van Chanel No. 5 is zowel in parfum als in eau de toilette verkrijgbaar. Het is een dure parfum met een kenmerkende geur die in de jaren twintig ontwikkeld werd door Ernest Beaux. Tot op vandaag is het een van de meest verkochte parfum ter wereld. De geur is bloemig en is opgebouwd rond meiroos en jasmijn met een zacht vanille accent.

Vooral de aldehyden definiëren de unieke geur. Coco Chanel liet het parfum ontwikkelen als een complexe geur die niet te herleiden zou zijn tot een bepaald bestanddeel.

5. 4711 (1792) van Maurer & Wirtz

5. 4711 (1792) van Maurer & Wirtz

4711 is een eau de cologne met een aromatische citrusgeur. Ze wordt zowel door vrouwen als mannen gebruikt. Het is een klassieke geur die teruggaat tot de 18e eeuw toen ze ontwikkeld werd door Wilhelm Muelhens. Ze bestaat vooral uit oranjebloesem, perzik, basilicum, bergamot en citroen. Daarnaast brengen lavendel en rozemarijn een kalmerend effect.

4711 is uniek in haar combinatie van hoogwaardige ingrediënten en essentiële oliën. Keulen is de thuisbasis voor het beroemde merk, en herbergt dan ook de eerste 4711 winkel. Deze parfum is een tijdloze klassieker die al meer dan 220 jaar verschillende vrouwen bekoort. De specifieke geurcompositie blijft echter tot op de dag van vandaag een geheim.

6. 5th Avenue (1996) van Elizabeth Arden

5th Avenue eau de parfum heeft een bloemengeur van magnolia, lindenbloesem, mandarijn en bergamot. Ze werd in 1996 ontwikkeld door Ann Gotlieb voor Elizabeth Arden. Het is een stijlvol parfum geschikt voor vrouwen die graag hun elegantie, succes en intelligentie in de verf willen zetten.

5th Avenue is dan ook genoemd naar de wereldberoemde straat in New York, symbool van rijkdom. Ze brengt een subtiele warmte met een sprankelende tint.

7. Cinnabar (1978) van Estée Lauder

Cinnabar (1978) van Estée Lauder

Cinnabar werd in 1978 ontwikkeld als een oriëntaals kruidige geur voor vrouwen. Ze werd ontworpen voor Estée Lauder door Bernard Chant en Josephine Catapano. Het aroma bestaat uit specerijen, kruidnagel, perzik, mandarijn, oranjebloesem en bergamot.

Daarnaast komen ook jasmijn en rozen naar voren, waardoor een sensueel karakter wordt opgeroepen. Het is een parfum geschikt voor vrouwen die houden van een warm en pittige geur. Ze vormde de basis voor andere exotische parfums die nadien de wereld veroverden.

8. Le Parfum van Elie Saab

Le Parfum van Elie Saab

Le Parfum is een geur van glamour. Elie Saab creëerde een exotische mix van patchoeli, ceder, roos en honing, samen met de oranjebloesem en jasmijn. Ze werd ontwikkeld door de neus van Francis Kurkdjan. Voor wie een elegante avond tegemoet wil gaan, waarbij een houtachtig bloemig aroma sferen van glitter en licht oproept.

9. Flower (2000) van Kenzo

Flower (2000) van Kenzo

Flower werd door Kenzo uitgebracht in 2000 en brengt een oriëntaals bloemige geur voor dames. Ze werd gecreëerd door Alberto Morillas en Christian Dussoulier. Ze combineert roos met mandarijn, viooltje en muskus.

Het zachte frisse parfum kent haar inspiratie uit de klaproos. Een vrijgevochten bloem die wild in de stad opduikt en ontroert door haar schoonheid. Een sensuele creatie die Siciliaanse citroen combineert met Bulgaarse roos, witte muskus en een vleugje vanille.

10. Very irresistible (2003) van Givenchy

Very irresistible

Het parfum Very irresistible is zoals de naam aangeeft een onweerstaanbare geur voor dames. Het is een bloemig fruitige geur die vijf verschillende rozen combineert. Verder bevat ze ook anijs, citroen en magnolia.

Ze werd ontwikkeld voor Givenchy door Dominique Ropion, Sophie Labbe en Carlos Benaim. Het is een sensueel en romantisch aroma, met een frisse en zoete tint.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Warmste Plekken van Europa

Dit Zijn Alle 6 Continenten – Van Groot naar Klein