Top 3 Beste Manieren Om Leer Schoon Te Maken

De meeste mensen weten niet helemaal zeker hoe zij vlekken uit leer moeten verwijderen. Met deze schoonmaaktips weet je voortaan precies wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je leer weer opknapt.

Allerlei soorten leer

Smeer niets op de vlek tot je zeker weet om welke leersoort het gaat.

Leer (ook: leder) is een materiaal gemaakt van dierenhuid van bijvoorbeeld koeien of varkens. Luxueuzere leersoorten zijn afkomstig van bijvoorbeeld een hert, een lam of een kalf. Ook de huid van krokodillen en slangen wordt tot leer verwerkt, evenals sommige kraakbeenvissen (haaien en roggen). Sommige soorten leer zijn omstreden.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de vlek, maar ook hoe lang deze er al zit en de locatie ervan. En wat ook niet geheel onbelangrijk is, gaat het om bewerkt of onbewerkt leer?

3 Manieren om leer schoon te maken die echt werken!

Wij kunnen eindeloos doorgaan met opsommen van manieren hoe je leer schoonmaakt, maar wij richten ons in deze blog op de meest bijzondere en moeilijke vlekken. Daar heb je natuurlijk het meest aan!

1. Houd je witte leer spierwit!

Heb je een mooie witte bank en zit daar een heel prominente niet-witte vlek op? Doe dan een kwart kopje azijn met een half kopje bij elkaar in een plantenspray. Even goed schudden en sprayen maar! Veeg het voorzichtig na en zie zelf dat de vlek verdwijnt. Laat het niet te lang intrekken en gebruik vooral geen bleek! Het laatste geeft alleen een gele vlek als resultaat en dat is niet spierwit natuurlijk!

2. Hier knapt jouw mooie (hand) tas van op!

Heb jij ook mooie ongebruikte tassen omdat er een vlekje op zit? Vermeng dan 1 deel gezichtsreiniging met 8 delen water, schud dit goed en spray dit op de vlek. Voor je het weet, ziet de tas er nieuw uit! Dit werkt trouwens ook op riemen en schoenen.

3. Zo verwijder jij olievlekken!

Maïzena is lekker als pap maar het kan ook worden gebruikt als schoonmaakmiddel voor olievlekken. Strooi wat over de vlek en begin goed te wrijven tot je vingertoppen warm worden. Zuig dan de korrels op. Als de vlek er nog zit, kun je dit herhalen. Dit werkt ook bij oude vlekken.

Helaas zijn er vlekken die er niet gemakkelijk uit gaan. Soms moet je de vlek nogmaals behandelen en werkt het wel. Wij horen graag over jullie ervaringen. Laat een reactie achter!

Bron: Tipsbulletin en Wikipedia

Wat vond je van dit artikel?

10 Dingen die je met waterstofperoxide kunt doen

Déze 5 symptomen van acute leukemie wil je niet negeren