Wat is de langste snelweg van Amerika?

Ben je benieuwd naar wat de langste snelweg van Amerika is? Amerika is ontzettend groot en is voorzien van vele verschillende wegen. Ook heeft Amerika een heleboel snelwegen.  

De langste snelweg van Amerika is de Pan American Highway en deze is meer dan 30.000 km lang.

Wil je meer weten over de langste snelweg van Amerika en welke andere grote wegen er nog meer zijn? Lees dan zeker verder.

Wat is de langste snelweg van Amerika?

De Pan-American Highway, ook bekend als de Pan-American Road, is een weg die het Amerikaanse continent over de hele lengte overspant.

De weg begint in Alaska en eindigt in Argentinië, waarmee het de langste snelweg van Amerika is.

Hoewel de meningen over de exacte lengte van de weg uiteenlopen, wordt geschat dat hij tussen de 25.000 en 50.000 kilometer lang is.

Het idee voor de Pan-American Highway werd voor het eerst geopperd op de 5e “Internationale Conferentie van Amerikaanse Staten” in 1925.

Plannen om één doorlopende weg aan te leggen zijn echter nooit gerealiseerd.

In plaats daarvan werden in de loop der tijd door verschillende landen verschillende delen van de snelweg aangelegd.

Er zijn nu verschillende secties van de Pan-American Highway, die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Het bekendste deel van de snelweg is de Pan-American Highway in Centraal-Amerika, die Mexico met Colombia verbindt.

De Pan-American Highway is een vitaal stuk infrastructuur voor de Amerikanen. Hij verbindt niet alleen landen en mensen, maar bevordert ook de handel en het toerisme.

De snelweg wordt voortdurend verbeterd en gemoderniseerd, waardoor het een nog belangrijkere transportverbinding voor de regio wordt.

Geschiedenis van de langste snelweg van Amerika

reizen vergemakkelijken Noord- en Zuid-Amerika

De Pan-Amerikaanse snelweg heeft een lange en ingewikkelde geschiedenis, vol vertragingen en tegenslagen.

Toch is de snelweg in de loop der jaren geleidelijk voltooid en loopt nu helemaal van de Amerikaans-Mexicaanse grens tot Buenos Aires.

Er zijn nog enkele hiaten in de route, met name in het zuiden van Panama, maar gehoopt wordt dat deze uiteindelijk zullen worden opgevuld.

De Pan-American Highway is altijd gezien als een belangrijk symbool van samenwerking en eenheid tussen de landen van Noord- en Zuid-Amerika.

Ze vormt een vitale verbinding tussen onze continenten en speelt een cruciale rol bij het vergemakkelijken van handel en reizen.

Dankzij de Pan-American Highway is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om te reizen van de ene kant van Amerika naar de andere.

We kunnen alleen maar hopen dat deze vitale snelweg in de komende jaren verder zal worden verbeterd en ontwikkeld.

Wat zijn andere lange snelwegen in Amerika?

US 20 Route Amerika snelweg

Naast de Pan American Highway zijn er natuurlijk nog heel veel andere lange snelwegen, zoals de US 20 Route, Interstate 90, Interstate 80

U.S. 20 route

De U.S. Route 20 is een belangrijke oost-westverbinding van kust tot kust van het U.S. Routenetwerk, met een lengte van 5.415 km.

Het is de langste weg van de Verenigde Staten, en loopt van Newport in Oregon tot Boston in Massachusetts.

Het westelijke eindpunt van de weg is het knooppunt met de U.S. Route 101, ongeveer anderhalve kilometer van de kust van de Pacifische Oceaan.

Het oostelijke eindpunt is in de haven van Kemore square de havenstad Boston aan de Atlantische Oceaan.

Omdat het ongebruikelijk is dat wegen door nationale parken een wegnummer krijgen, is een deel van de route niet als US 20 bewegwijzerd.

Het oostelijke eindpunt van US 20 bevond zich oorspronkelijk aan de oostgrens van het park.

Interstate 90

De Interstate 90 is een noord-zuidsnelweg in de Verenigde Staten, die loopt van Seattle, Washington naar Boston, Massachusetts.

De snelweg loopt door 10 staten, waaronder Washington, Idaho, Montana, Wyoming, South Dakota, Minnesota, Wisconsin, Illinois, Indiana, Ohio en Pennsylvania.

Interstate 90 is 4990 kilometer lang en heeft een begin- en eindpunt in respectievelijk Seattle en Boston.

Interstate 80

De Interstate 80 (I-80) is een belangrijke oost-west transcontinentale snelweg in de Verenigde Staten, die loopt van San Francisco, California tot Fort Lee, New Jersey.

De snelweg doorkruist een gevarieerd landschap, van de hoge Sierra Nevada Mountains van California tot de bossen van Pennsylvania.

I-80 passeert verschillende grote steden, waaronder San Francisco, Sacramento, Salt Lake City en Omaha.

Deze snelweg is 7517 km lang en is in 1986 afgerond. De Lincoln Highway was de eerste transcontinentale route tussen de oost- en westkust van de Verenigde Staten, en I-80 volgt in zijn spoor.

I-80 is op sommige trajecten een tolweg, met name de Indiana Toll Road en Ohio Turnpike.

De verkeersintensiteiten variëren aanzienlijk op de I-80, met hoge volumes aan het begin en eind van de route, maar lage volumes in grote delen van Nevada en Wyoming.

I-80 is een belangrijk onderdeel van het Interstate Highway System en is een van de eerste snelwegen die voltooid is na de oprichting van dat systeem in 1956.

Grote delen van I-80 zijn in de jaren ’60, ’70 en ’80 opengesteld. De snelweg loopt door diverse grote steden, waaronder San Francisco, Sacramento, Salt Lake City, Omaha en Chicago. I-80 is 4.671 mijl lang en was voltooid in 1986.

Conclusie

verbinding Noord- en Zuid-Amerika

De Pan-American Highway is zonder twijfel een van de belangrijkste snelwegen in Amerika.

Hij vormt een vitale verbinding tussen de continenten Noord- en Zuid-Amerika en vergemakkelijkt de handel en het reizen tussen de twee regio’s.

De snelweg is in de loop der jaren verbeterd en ontwikkeld, maar er is nog veel werk aan de winkel.

Naast de Pan American Highway zijn er ook nog enkele interstate Highways in Amerika die van vitaal belang zijn.

Deze snelwegen spelen een cruciale rol in de economie en het vervoer van de Verenigde Staten. Ze verbinden de grote steden met elkaar en vergemakkelijken de onderlinge handel.

Het interstate highway system is een van de indrukwekkendste staaltjes van techniek in Amerika. Ook blijft het groeien en verbeteren.

Dankzij deze snelwegen is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om van de ene kant van Amerika naar de andere te reizen.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is het grootste bot in het menselijk lichaam?

Wat is de breedste snelweg van Nederland?