Wat is de langste snelweg ter wereld?

Benieuwd wat de langste snelweg ter wereld is? Er zijn ontzettend veel snelwegen in de wereld. Sommige snelwegen zijn ontzettend lang en andere snelwegen minder lang.

Maar De Pan American Highway is de langste berijdbare snelweg ter wereld.

Hij loopt door veertien landen op het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent, en beslaat een totale afstand van ongeveer 30.000 kilometer.

In dit blogbericht gaan we dieper in op de langste snelweg ter wereld. Lees dus vooral verder.

Wat is de langste snelweg ter wereld?

Pan American Highway

De Pan American Highway is een netwerk van tientallen wegen dat zich uitstrekt van Alaska tot het zuidelijkste puntje van Argentinië, over een totale afstand van ongeveer 30.000 kilometer.

Deze snelweg loopt door veertien landen op het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent, dus het is niet bepaald een reis die je kunt tussen de afspraken door te maken.

In feite doen de meeste mensen er maanden over om de reis te voltooien.

De Pan American Highway is ook een vrij gevaarlijke onderneming. Het is niet alleen de lange afstand die het een uitdaging maakt – de snelweg slingert door enkele van de verraderlijkste terreinen in de wereld.

Geweldige snelweg

De reis is gevuld met avontuur, prachtige landschappen en interessante plaatsen om te bezoeken.

De reis begint in het ruige landschap van Prudhoe Bay, Alaska. Van hieruit reis je zuidwaarts door Canada, onderweg genietend van het gevarieerde landschap.

Eenmaal in de Verenigde Staten zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt kiezen voor de kustwegen en de grote steden van Amerika bezoeken, zoals Los Angeles en San Diego.

Of Je kunt een meer landinwaartse route nemen, door het hart van Amerika rijden en stoppen in steden als Denver en El Paso.

Wanneer Je de Mexicaanse grens bereikt, kan je verder rijden over de Pan-American Highway naar Mexico City of meer van Mexico’s verbazingwekkende cultuur en geschiedenis ontdekken.

Doorkruising Midden-Amerika

(Via o.a. Guatemala, Nicaragua en Costa Rica) bereik je het punt waar de weg ophoudt. Hier bereik je het Darién Gat, waar we het al eerder over hadden.

Spring dus op de veerboot in Panama en voor je het weet ben je in Colombia aangekomen. Zuid-Amerika!

Rijd door Ecuador en Peru naar Chili. Hier heb je weer twee keuzes: doorrijden naar Quelló in Chili of afslaan naar Argentinië.

Wil je de route compleet maken? Rijd dan nog verder naar het zuiden en steek de grens met Patagonië over.

Je bestemming is de Argentijnse stad Ushuaia, de zuidelijkste stad van Argentinië.

Dit is een geweldige reis die u door verschillende landschappen en landen voert, elk met zijn eigen unieke charme.

Wat is de breedste snelweg ter wereld?

breedste snelweg ter wereld Argentinië

De breedste snelweg in de wereld is de Avenida 9 de Julio in Buenos Aires, Argentinië.

Deze weg heeft veertien rijstroken en is 140 meter breed. Als je al zenuwachtig bent om op snelwegen te rijden met meer dan vier stroken in Nederland, dan is dit een echte uitdaging.

Veel mensen vinden de Avenida 9 de Julio een echte uitdaging. Maar laat dat je er niet van weerhouden om een van de indrukwekkendste wegen ter wereld te ervaren.

Een bezoek aan Buenos Aires zou niet compleet zijn zonder over deze iconische snelweg te rijden!

Welk land heeft de beste wegen ter wereld?

Nederland heeft na Singapore en Zwitserland de beste wegen ter wereld.

Hierbij is gekeken naar de kwaliteit van de wegen in 140 landen en werd vastgesteld dat Nederland, Singapore en Zwitserland de beste wegen hebben.

Ze werden gevolgd door Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Denemarken.

De Verenigde Staten stonden op de 31e plaats, terwijl India onderaan de lijst stond met de slechtste wegen.

Welk land heeft de slechtste wegen?

slechte wegen Bosnië

Volgens een recent onderzoek heeft Moldavië de slechtste wegen, met een score van 2,6. Bosnië-Herzegovina volgt op de voet met een score van 2,8, en Roemenië en Oekraïne hebben beide een score van 3.

De kwaliteit van de wegen wordt vaak gezien als een belangrijke indicator voor de ontwikkeling van een land.

Slecht onderhouden wegen kunnen leiden tot meer verkeersopstoppingen, meer vervuiling en ze kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor chauffeurs en passagiers.

In veel gevallen is dat te wijten aan een gebrek aan investeringen in infrastructuur.

Regeringen hebben misschien niet de middelen om de wegen te onderhouden of te repareren, of ze beschouwen het niet als een prioriteit.

Conclusie

langste berijdbare snelweg ter wereld

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is De Pan American Highway is de langste berijdbare snelweg ter wereld. Hij begint in Prudhoe Bay, Alaska en eindigt in Ushuaia, Argentinië

De route is gevuld met verbazingwekkende bezienswaardigheden en ervaringen, dus als je op zoek bent naar een avontuur, is dit de perfecte road trip.

Deze iconische route voert je door enkele van de mooiste en gevarieerdste landschappen ter wereld, van het ruige landschap van Prudhoe Bay in Alaska tot de prachtige stranden van Costa Rica.

Onderweg maak je kennis met verschillende culturen en tradities, en als je aan het eind van de weg in Ushuaia, Argentinië, aankomt, heb je het gevoel dat je echt iets bijzonders hebt bereikt.

De Pan American Highway is de langste berijdbare snelweg ter wereld. Hij begint in Prudhoe Bay, Alaska en eindigt in Ushuaia, Argentinië.

De route is gevuld met verbazingwekkende bezienswaardigheden en ervaringen, dus als je op zoek bent naar een avontuur, is dit de perfecte road trip. Maar niet zonder gevaren.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is de langste snelweg van Europa?

Wat is de meest betrouwbare weersite?