Ben je benieuwd wat de langste snelweg van Duitsland is? Duitsland heeft verschillende snelwegen, maar de langste snelweg in Duitsland is de A7.
De A7 is een Duitse snelweg die zich uitstrekt van Hamburg in het noorden tot Füssen in het zuiden.
De snelweg is in verschillende fases aangelegd, waarbij de eerste delen in de jaren ’50 werden opengesteld. De snelweg werd in 1992 voltooid, met de verlenging naar Nesselwang.
In 2009 opende het laatste deel tussen Nesselwang en Füssen, waarmee de snelweg voltooid was.
De A7 is een belangrijke transportroute, die Noord- en Zuid-Duitsland met elkaar verbindt. Het vormt ook een belangrijke verbinding tussen Duitsland en Oostenrijk. Hier lees je er meer over.
Inhoudsopgave
Wat is de langste snelweg van Duisland?

De A7 snelweg is de langste snelweg van Duitsland. Hij is 962 kilometer lang, bijna 200 kilometer langer dan de op één na langste snelweg (de A3).
De A7 is ook de hoogste snelweg van Duitsland, bij Nesselwang in Bayern reikt de snelweg tot 914 meter boven zeeniveau.
Hoeveel rijbanen heeft de A7 in Duitsland?
De A7 bestaat uit een aantal verschillende trajecten, die kunnen variëren in kwaliteit en in het aantal rijstroken dat beschikbaar is.
Over het algemeen is de A7 over het grootste deel van zijn lengte een tweebaansweg, hoewel er enkele delen zijn waar hij vier rijstroken telt.
Dit gebeurt meestal in de buurt van grote steden of grootstedelijke gebieden.
Een van de opvallendste delen van de A7 is in Hamburg. Hier is de snelweg verbreed naar vier rijstroken in elke richting.
Dit maakt het voor automobilisten veel gemakkelijker om door de stad te navigeren.
Daarnaast zijn er nog een aantal andere trajecten in de buurt van grote stedelijke gebieden die ook zijn verbreed met vier rijstroken.
Maar zelfs in deze gebieden is de A7 nog steeds grotendeels een tweebaansweg.
Wat zijn enkele van de andere langste snelwegen in Duitsland?

Naast de A7 zijn er nog diverse andere lange Duitse snelwegen, namelijk de volgende:
- De A3 in Duitsland is 767 kilometer lang.
- De A1 in Duitsland is 748 kilometer lang
- De A4 in Duitsland is 583 Kilometer lang
Zo kan je zien dat de A7 wel echt veruit de langste snelweg is.
Geschiedenis van de A7
De A7 is een Duitse snelweg die zich uitstrekt van Hamburg in het noorden tot Füssen in het zuiden.
De snelweg is in diverse fases aangelegd, waarbij de eerste delen in de jaren ’50 opengesteld werden. De snelweg was in 1992 voltooid, met de verlenging naar Nesselwang.
In 2009 opende het laatste deel tussen Nesselwang en Füssen, waarmee de snelweg voltooid was.
De A7 is een belangrijke transportroute, die Noord- en Zuid-Duitsland met elkaar verbindt. Hij vormt ook een belangrijke verbinding tussen Duitsland en Oostenrijk.
Hoe hard mag je rijden op de A7 in Duitsland?

In principe is er geen snelheidsbeperking op de A7 in Duitsland. Wel geldt er een adviessnelheid van 130 km/u.
Overschrijd je deze, dan krijg je geen boete, maar veroorzaak je een ongeval, dan geldt vaak een hogere aansprakelijkheid.
In de praktijk is echter op ongeveer de helft van de snelwegen de snelheid teruggebracht tot een maximumsnelheid van 120-130 km/u met borden en dergelijke.
Ook zijn er geregeld wegwerkzaamheden in Duitsland waardoor de maximumsnelheid vaak rond de 100 of zelfs 50 km per uur ligt.
Het is dan ook belangrijk om je vooral aan de snelheden te houden, omdat er bijna altijd gecontroleerd wordt bij wegwerkzaamheden.
Waarom is er geen snelheidsbeperking in Duitsland op de snelweg?
In 1952 schafte de West-Duitse regering alle federale snelheidsbeperkingen op snelwegen in Duitsland af.
Daarna kwam niemand meer op het idee om die weer in te voeren, omdat kiezers en politici dat niet wilden.
De autolobby in Duitsland is übermachtig en ze weten dat veel van hun klanten graag gebruik zouden maken van de autobahn zonder snelheidsbeperkingen.
Kortom, er zijn geen federale snelheidsbeperkingen op Duitse snelwegen omdat ze lang geleden werden afgeschaft en nooit meer opnieuw werden ingevoerd.
De autolobby is machtig in Duitsland en weet dat veel klanten de autobahn zouden willen gebruiken zonder snelheidsbeperkingen.
Conclusie

De A7 is de langste snelweg van Duitsland, en loopt van Hamburg in het noorden tot Füssen in het zuiden.
De snelweg is in verschillende fases aangelegd, waarbij de eerste delen in de jaren ’50 opengesteld werden.
In 1992 was de snelweg voltooid, met de verlenging naar Nesselwang. In 2009 opende het laatste deel tussen Nesselwang en Füssen, waarmee de snelweg voltooid was.
De A7 is een belangrijke transportroute, die Noord- en Zuid-Duitsland met elkaar verbindt. Het vormt ook een belangrijke verbinding tussen Duitsland en Oostenrijk.
Er geldt geen snelheidsbeperking op de A7 in Duitsland, maar wel een adviessnelheid van 130 km/h. In de praktijk wordt echter op ongeveer de helft van de snelwegen de snelheid verlaagd.