Wat is de langste rechte weg ter wereld?

Benieuwd wat de langste rechte weg ter wereld is? Er zijn veel stukken in de wereld waar je echt lange stukken aaneengesloten rechtdoor kunt rijden, maar sommige stukken spannen de kroon.

De langste rechte weg ter wereld waar je rechtdoor kunt rijden in de wereld is in Saoedi-Arabië. Hier ligt namelijk de snelweg 10 van maar liefst 149 kilometer aan een stuk rechtdoor.

Wat is de langste rechte weg ter wereld?

Er zijn veel plaatsen in de wereld waar je echt lang kunt rijden zonder te hoeven afslaan, maar sommige plaatsen zijn beter dan andere.

Wat is de langste weg in Nederland?

afsluitdijk

Voor de verhouding vertel ik je graag even hoe lang het langste rechte stuk weg in Nederland ongeveer is.

De langste weg van Nederland is de Afsluitdijk. Het is een lange weg die ongeveer 22 kilometer rechtdoor gaat.

Route 10 in Saudi-Arabië

De langste plaats waar je kunt rijden zonder te keren is in Saudi-Arabië. Hier ligt namelijk snelweg 10 van maar liefst 149 kilometer aan één stuk rechtdoor.

Als je dacht dat er weinig te doen was op het stuk asfalt in Australië, probeer dan hier maar eens wakker te blijven.

Na het zien van de derde kameel, zal je het met ons eens zijn dat het een lange weg is. Het goede nieuws is dat je op de meeste delen van de weg 140 kilometer per uur mag rijden. Dat is beter dan 100 kilometer per uur.

Highway 46 – Verenigde Staten

highway 46 Amerika

Highway 46 is een belangrijke snelweg die door de noordelijke voorsteden van New Jersey loopt. Bovendien rijd je op deze snelweg maar liefst 190 km rechtdoor.

Deze weg begint in Netcong, waar hij tweemaal de I-80 kruist.

De weg passeert dan door Dover, Denville en Parsippany, voordat hij in Morristown de US 202 kruist. De weg loopt dan verder naar Passaic, waar hij de SR-3 kruist, die naar Manhattan leidt.

Highway 46 gaat dan samen met US 1 en 9 in Fort Lee en kruist dan Interstate 95. De weg eindigt bij de George Washington Bridge, waar hij New York City binnenkomt.

De snelweg werd in 1927 voor het eerst aangeduid als State Route 6. Deze liep van Netcong naar Fort Lee en kruiste I-80 en de Palisades Parkway. In 1953 werd de routeomgenummerd tot US 46.

Een deel in Ridgefield Park werd in 1931 opgewaardeerd tot snelweg, en de rondweg om Morristown werd in 1949 aangelegd.

De George Washington Bridge werd in 1931 voltooid, en de weg werd verlengd tot in New York City.

De huidige route van US 46 is het resultaat van diverse upgrades en herschikkingen in de loop der jaren.

De weg begon oorspronkelijk in Netcong en liep door Dover, Denville, Parsippany-Troy Hills, Randolph, Morris Plains, Morristown, Livingston, Fairfield, North Caldwell, West Caldwell en Verona voordat hij bij de George Washington Bridge eindigde.

In 1966 werd een rondweg om Dover aangelegd. In 1969 opende een rondweg rond Denville.

Eyre Highway – Australië

De Eyre Highway is de langste rechte weg van Australië. Deze snelweg strekt zich uit over 1.600 kilometer en heeft een langste rechte stuk van 146,6 kilometer.

De snelweg verbindt West-Australië met Zuid-Australië en is perfect voor wie van lange ritten houdt.

De Eyre Highway is een snelweg in West-Australië en Zuid-Australië.

De weg verbindt Norseman in Western Australia met Port Augusta in South Australia, en loopt door een van de meest afgelegen gebieden van Australië. De Eyre Highway is 1.675 kilometer lang.

De Eyre Highway werd gebouwd in 1941. Het was een lange weg die van oost naar west liep. Mensen konden hem gebruiken om naar verschillende plaatsen te reizen.

De weg was gemaakt van gravel. In 1955 werd de snelweg een onderdeel van de National Highway 1.

Highway 33 Canada

highway 33 Canada

Highway 33 Highway 33 is een snelweg in het zuidelijk deel van de Canadese provincie Saskatchewan die Regina (Arcola Avenue) met Stoughton verbindt.

De snelweg is bij Regina opgedeeld. Highway 33 is ongeveer 139 kilometer (86 mijl) lang en volgt een spoorlijn dat oorspronkelijk door de CPR is aangelegd.

De snelweg biedt een directe route tussen Regina en Stoughton en passeert onderweg diverse kleine plaatsjes.

De gebroeders Hanson uit Lajord ontwikkelden een van de eerste zwadharken die in Saskatchewan in gebruik waren. Op deze snelweg rijd je nagenoeg rechtdoor.

Conclusie

Saoedi-Arabië snelwegen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er meerdere snelwegen die behoorlijk lange stukken rechtdoor hebben.

Route 10 in Saudi-Arabië is de absolute winnaar, met maar liefst 149 kilometer rechtdoor rijden. Er zijn echter verschillende andere snelwegen die een geweldige rijdervaring bieden.

Daar heb je het – vijf geweldige snelwegen met lange rechte stukken rijden. Of je nu in Saoedi-Arabië, Australië, Canada of de Verenigde Staten bent; aan de lange stukken rechtdoor ontkom je niet.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is de breedste snelweg van Nederland?

Wat is de langste provinciale weg van Nederland?