Kun je WhatsApp installeren op een SD kaart?

WhatsApp wordt maandelijks door anderhalf miljard mensen gebruikt. De kans is dan ook groot dat je een gebruiker bent of op z’n minst van plan bent om WhatsApp te installeren. Maar is het mogelijk om WhatsApp ook op een SD kaart te installeren? In dit korte artikel geven we daar meer uitleg over.

Installeren op SD kaart

Om direct maar te openen met een kort maar krachtig antwoord: nee, het is helaas niet mogelijk om WhatsApp op een SD kaart te installeren. Zelfs wanneer je de SD kaart als primaire plek voor data hebt staan zal WhatsApp daar niet op installeren.

En nadien verplaatsen is ook niet mogelijk. Het volgende is wat WhatsApp daar zelf over te zeggen heeft:

“Het is niet mogelijk om WhatsApp te verplaatsen naar een geheugenkaart (SD kaart). Wij werken aan de verbetering van de grootte van onze applicatie en het geheugengebruik ervan. Als je ruimte vrij moet maken voor WhatsApp, raden we je aan om andere applicaties en mediabestanden te verplaatsen naar je SD kaart.”

Zogezegd biedt WhatsApp weinig help voor de mensen die met een telefoon zitten welke nu eenmaal niet over veel intern geheugen beschikt. Zijn er dan alsnog omwegen? Jazeker, alhoewel dit niet het gemakkelijkste is en eigenlijk aangeraden kan worden aan gespecialiseerde gebruikers van mobiele telefoons

Rooting

Rooting is de term die gebruikt wordt voor de procedure om de eigenaar van de mobiel volledige toegang te geven over het gehele besturingssysteem. Normaal is dit uit veiligheidsoverwegingen geblokkeerd. Een telefoon die geroot is, staat namelijk veel meer open voor aanvallen van buitenaf. Of dit nu om hacking, phishing of virussen, trojans en andere malware gaat.

Daar tegenover staat dat een telefoon die geroot is een groot aantal voordelen heeft. En één van die voordelen is dus dat je programma’s kan installeren waar je maar wil en verplaatsen kan naar waar je maar wil. Rooting is een lastig proces en zorgt vaak voor het vervallen van garantie op je telefoon. Daarom kunnen we hier geen uitleg geven over hoe je jouw telefoon precies geroot krijgt.

Mocht je toch van plan zijn om je telefoon te rooten dan kan je het best via jouw favoriete zoekmachine zoeken naar het modelnummer van jouw telefoon met daarachter simpelweg het woord ‘root’. Normaal gesproken krijg je dan een aantal hits waarop exact beschrijven staat hoe je jouw mobiele telefoon geroot krijgt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gelezen Tijdschriften In Nederland

Waarom je geen bestanden kunt downloaden op Whatsapp