Top 10 Knapste Prinsen Van Europa

De sprookjes van Disney staan er bol van; prinsen die op een wit paard een prinses in nood komen redden. Prins Filip haalt Doornroosje uit een eeuwige slaap, Prins Eric redt Arial van de zeeheks Ursula en Assepoester wordt door haar prins verlost van haar gemene stiefzusters. Niet zo gek dus dat vele dames (en heren) dromen van een eigen prins.

En prinsen komen niet alleen voor in sprookjes. Ter wereld zijn er 27 actieve koningshuizen. Ook in de non-actieve koningshuizen wordt de titel Prins nog steeds gedragen. Genoeg prinsen om bij weg te dromen dus. Prins Carl Philip is de knapste prins van Europa, en volgens velen zelfs de knapste ter wereld.

Maar naast Prins Carl Philip zijn er natuurlijk nog vele andere leuke prinsen. Wij hebben een top tien voor je samen gesteld met de knapste prinsen van Europa. Om het eerlijk te houden kwamen alleen de mannen die de titel prins dragen kwamen hiervoor in aanmerking, en niet ieder lid van adellijke families.

1. Prins Carl Philip van Zweden

Image: Wikimedia / Frankie Fouganthin

En dan zijn we aangekomen bij de knapste prins van Europa; Prins Carl Philip van Zweden. Carl Philip het tweede kind en de enige zoon van de Zweedse koning Carl Gustaf XVI en koningin Silvia.

Toen Carl in 1979 geboren werd was hij voor heel even kroonprins, maar door een wetswijziging in datzelfde jaar verloor hij deze titel aan zijn oudere zus Victoria. Carl trouwde in 2015 met Sofia Hellqvist en samen hebben ze drie zonen.

2. Prins Nikolai van Denemarken

Op nummer twee vinden we de jongste prins van onze lijst; Prins Nikolai van Denemarken. Nikolai werd geboren in 1999 en is de eerste zoon van Prins Joachim en Gravin Alexandra. Nikolai heeft al een aantal jaar een relatie met Benedikte Thoustrup.

Nikolai behoort zeker tot de knapste prinsen van Europa, want hij werkt sinds 2018 als professioneel model. Voor het Britse merk Burberry verscheen hij op de catwalk tijdens de London Fashion week en sindsdien heeft hij een contract met een Deens modellen bureau.

3. Prins Andrea van Monaco

Beeld: Flickr / Eric Weiss

De top drie starten we met de tweede prins uit Monaco. Prins Andrea staat niet voor niets zo hoog in onze lijst, hij behoorde in 2002 tot de vijftig mooiste mensen volgens People magazine. Koning zal Andrea waarschijnlijk niet worden, hij is namelijk vierde in de lijn van troonopvolging.

In 2013 trouwde Andrea met de Colombiaanse Tatiana Santo Domingo. Ze ontmoetten elkaar al jong op een kostschool in Frankrijk. Samen met de bekende socialite kreeg hij drie kinderen; Sacha, India en Maximiliaan.

4. Prins Harry van Groot-Brittannië

Op een lijst met knapste prinsen van Europa kan Prins Harry natuurlijk niet ontbreken. Ondanks dat Harry in 2020 afstand nam van de Britse koninklijke familie, zal hij altijd de titel prins blijven houden. Ook de titel “hertog van Sussex” blijft onveranderd.

Na jarenlang de meest begeerde vrijgezelle prins te zijn geweest, trouwde Harry in 2018 met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Het stel zorgde voor veel opwinding door twee jaar later afstand te nemen van de familie en naar de Verenigde Staten te verhuizen. Ze hebben samen een zoon en verwachten een dochter in 2021.

5. Prins Constantine Alexios van Griekenland en Denemarken

Beeld: Wikimedia / GuillermodeBorbon

Op nummer vijf vinden we het tweede lid van de van de Griekse koninklijke familie. Prins Constantine Alexios is het tweede kind van de kroonprins Paul van Griekenland en Denemarken.

Omdat Constantine de eerste zoon is, is hij na zijn vader de eerste in lijn voor de troonopvolging. Dit wordt door de Griekse overheid alleen niet erkend. Constantine is de enige vrijgezelle prins van onze lijst, dus prinsessen in de dop maken nog een kans!

6. Prins Haakon van Noorwegen

Beeld: Wikimedia / Jan Haug

De prins op de nummer zes van onze lijst is de enige kroonprins. Kroonprins Haakon van Noorwegen zal zijn vader naar verwachting snel opvolgen. Door gezondheidsklachten van zijn vader diende hij al meerdere malen als regent.

Haakon trouwde in 2001 met Mette-Marit. Net als zijn moeder was zij niet van adel, Mette-Marit had zelfs al een zoon toen ze Prins Haakon ontmoette. Dit zorgde in Noorwegen tot weinig opschudding,in tegenstelling tot het huwelijk van zijn ouders.

7. Prins Félix van Luxemburg

De volgende prins komt uit Luxemburg. Prins Felix is niet alleen prins van Luxemburg, maar ook van Nassau en Bourbon-Parma! In Luxemburg is hij derde in de lijn voor troonopvolging, dus hij zal waarschijnlijk nooit koning worden.

Dat is ook niet nodig, want hij is samen met zijn vrouw Claire Lademacher verantwoordelijk voor een wijnlandgoed in Frankrijk. Het stel kent elkaar al sinds de middelbare school en hebben inmiddels twee kinderen.

8. Prins Pierre Casiraghi van Monaco

Beeld: Wikimedia / Bernd Schwabe

We gaan door met onze eerste prins uit de dwergstaat Monaco. Prins Pierre Casiraghi is de tweede zoon van Caroline van Monaco. Zijn inmiddels overleden vader was de Italiaanse zakenman Stefano Casiraghi.

Pierre is sinds 2015 getrouwd met de journaliste Beatrice Borromeo en heeft twee zonen; Stefano en Francesco. Beatrice is de dochter van graaf Carlo Ferdinando Borromeo, maar omdat haar ouders niet getrouwd waren, kreeg zij geen adellijke titel.

9. Prins Maurits van Nederland

Beeld: Flickr / huhbakker

Op nummer negen vinden we een prins van eigen bodem; Zijne Hoogheid Prins Maurits van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven. Prins Maurits is de zoon van Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven en is een van de weinige prinsen in Nederland.

Maurits was tot het aantreden van Koning Willem-Alexander officieel in lijn van troonopvolging, maar is hier nu van uitgesloten door de drie graden van bloedverwantschap regel. Hij trouwde in 1998 met Marilène van den Broek en het stel heeft drie kinderen.

10. Prins Philippos van Griekenland en Denemarken

Beeld: Wikimedia / Holger Motzkau

We beginnen onze lijst met Prins Philippos, die zowel prins van Griekenland als Denemarken is. Hij is de jongste zoon van de voormalige koning van Griekenland Constantijn II en de prinses van Denemarken Anne Marie.

Hoewel Griekenland officieel geen koninkrijk meer is, mag Phillipos de titel prins wel blijven dragen. Hij is erfgenaam van zowel het Deense als het Griekse koningshuis; twee keer prins dus! De knappe prins stapte in 2020 in het huwelijksbootje met de Zwitserse Nina Flohr.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Nederlandse Interviewers

Top 22 Grootste Meren van Italië