Dit Is De Juiste Volgorde Van de Pirates Of The Caribbean Films

Pirates Of The Caribbean, de wereldberoemde filmreeks die record na record heeft gebroken in bioscopen wereldwijd. De eerste film was een echte kaskraker en zo kwamen er nog vier andere films in de reeks. Samen hebben ze ruim 5 miljard dollar opgebracht!

Wellicht heb je één van de films, of misschien wel allemaal, al eens gezien. Er ontbreekt echter alle logica in de chronologische volgorde waarin de films gekeken kunnen worden, omdat er geen nummers zijn en alleen maar namen.

Het kan dus nogal verwarrend zijn voor de kijker om te bepalen in welke volgorde ze bekeken moeten worden. Geen zorgen, in deze lijst hebben we alle films in de juiste volgorde gezet, zodat je zeker weet dat je de verhaallijn volgt.

De eerste film uit de reeks is Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl.

Lees hier meer over dit eerste deel en over de rest van de spannende Pirates Of The Caribbean films.

1. Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl

 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • IMDB-score: 8.0/10
 • Uitgebracht in: 2003
 • Speelduur: 2 uur en 23 minuten
 • Acteurs/actrices: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

Film nummer een neemt ons mee op reis met de afgedankte Kapitein Jack Sparrow, die het beroemde spookschip The Black Pearl terug wilt. The Black Pearl vaart nu onder de vlag van Kapitein Barbossa, die de vloek van Cortez op zich heeft rusten. Om de vloek te verbreken, ontvoert hij Elizabeth Swann.

Barbossa weet echter niet dat niet zij, maar Will Turner, hem kan verlossen. Will is op zijn beurt verliefd op Elizabeth en wil haar redden uit Barbossa´s armen. Hij ziet maar één oplossing: samenwerken met Kapitein Jack Sparrow. Samen gaan ze in Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl, op zoek naar het spookschip.

Wist je dat Johnny Depp´s veelvoud aan tattoos verbloemd moest worden door kleding en zwarte houtskool vegen? Zijn Jack Sparrow tattoo was niet echt, maar na het filmen liet Johnny deze echt tatoeëren ter ere van zijn zoon Jack.

2. Pirates Of The Caribbean: Dead Man´s Chest

 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • IMDB-score: 7.3/10
 • Uitgebracht in: 2006
 • Speelduur: 2 uur en 31 minuten
 • Acteurs/actrices: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

De tweede Pirates Of The Caribbean film gaat over Jack Sparrow´s zoektocht naar een sleutel en Will´s en Elizabeth´s zoektoch naar het kompas van Jack.

Will en Elizabeth staan op het punt te trouwen, wanneer ze gearresteerd worden voor hun hulp bij de ontsnapping van Jack Sparrow. Ze kunnen zich redden van de strop als ze Jack´s kompas overhandigen.

Op hetzelfde moment is Jack band voor Davy Jones, die zijn ziel zal opeisen als hij de sleutel van de dodemanskist met Davy Jones´ hart niet op tijd vindt. Het kat-en-muisspel wat volgt, zorgt voor een geweldig vervolg op de eerste film.

3. Pirates Of The Caribbean: At World´s End

 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • IMDB-score: 7.1/10
 • Uitgebracht in: 2007
 • Speelduur: 2 uur en 49 minuten
 • Acteurs/actrices: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

Ook in Pirates Of The Caribbean: At World´s End zijn de hoofdrollen weggelegd voor Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley en dus volgen we Jack, Will en Elizabeth weer in een zinderend piratenavontuur.

Will, Elizabeth en Kapitein Barbossa zijn op zoek naar Jack Sparrow en moeten naar het einde van de wereld reizen om hem te vinden. Onderweg moeten ze de landkaart weten te bemachtigen en langs de gevaarlijke piraat Soa Feng in Singapore. De gevangenschap lijkt Jack nog gekker te hebben gemaakt dan hij al was.

De derde film uit de reeks was de duurste film om te maken en had een budget van maar liefst 300 miljoen dollar. Een klein perspectief: dit is meer dan het budget voor alle drie de Lord Of The Rings films.

4. Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • IMDB-score: 6.6/10
 • Uitgebracht in: 2011
 • Speelduur: 2 uur en 17 minuten
 • Acteurs/actrices: Johnny Depp, Penélope Cruz, Ian McShane

Film nummer vier heeft nieuwe sterspelers en nieuwe personages. Naast Johnny Depp, stelen niemand minder dan Penélope Cruz en Ian McShane de show.

In Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides zien we hoe Kapitein Jack Sparrow verliefd wordt op een mysterieuze vrouw. Deze vrouw heeft echter slechte bedoelingen. Ze dwingt Jack mee te gaan op de zoektocht naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd, samen met piraat Blackbeard.

Een leuk weetje is dat Johnny Depp tijdens de opnames van de film in Londen een brief kreeg van een 9-jarig meisje, waar ze hem vroeg muiterij tegen haar leraren goed te keuren. Totaal onverwacht verscheen Johnny als Jack Sparrow op haar school, en verkondigde dat muiterij heel slecht was.

5. Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales

 • Genre: Actie, avontuur, fantasie
 • IMDB-score: 6.5/10
 • Uitgebracht in: 2017
 • Speelduur: 2 uur en 9 minuten
 • Acteurs/actrices: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem

De laatste film uit de reeks is Dead Men Tell No Tales. De film was in 2017 in de bioscoop te zien met de tagline: all pirates must die.

Wanneer geestpiraten onder leiding van Kapitein Salazar uit de Devil´s Triangle ontsnappen en de jacht op alle levende piraten openen, krijgt Jack Sparrow het benauwd.

De enige manier waarop hij kan overleven is door het bemachtigen van de Trident of Poseidon, waarmee hij volledige controle over de zee kan krijgen.

Feitjes over Pirates Of The Caribbean

Wil je nog meer te weten komen op de Pirates Of The Caribbean reeks? Hier zetten we interessante feitjes op een rij.

Wie is de absolute hoofdrolspeler uit de reeks?

Johnny Depp als Jack Sparrow. In de eerste drie delen, wordt hij vergezeld door niemand minder dan Orlando Bloom (Will Turner) en Keira Knightley (Elizabeth Swann). Deel een, twee, en drie draaien vooral om de liefdesrelatie tussen Will en Elizabeth, en de avonturen die Jack met hen meemaakt.

Wie was Johnny Depp´s inspiratie voor zijn rol als Jack Sparrow?

Voor een groot deel van zijn rol inspireerde hij zich op muzikant Keith Richards van The Rolling Stones.

Hoeveel Pirates Of The Caribbean films zijn er?
Er bestaan vijf films.

Zijn er scenes geïmproviseerd?

Een bekende geïmproviseerde scene komt uit film nummer twee, Dead Man´s Chest. De scene waar Jack Sparrow I got a jar of dirt zing nadat hij Davy Jones fish face noemt, werd door Johnny geïmproviseerd en de reacties van de andere acteurs hierop zijn honderd procent natuurlijk.

Een lege schatkist…

Toen de verfilming klaar was, namen de meeste acteurs en productiemedewerkers daadwerkelijk stukken van de set mee. Zo was de schatkist op het einde leeg en was er geen enkele vervloekte munt meer over. Zou Johnny Depp er ook eentje op zijn nachtkastje hebben liggen?

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Engelse Series Ooit Gemaakt

Top 30 Beste Documentaires op Netflix