Is Sudocrem goed tegen puistjes?

Wellicht heb je weleens gehoord van Sudocrem.

Deze crème wordt aangeprezen als wonder crème en is een dikke witte substantie die met name wordt ingezet tegen rode babybilletjes en luieruitslag.

De crème is namelijk verzorgend, verzachtend en herstellend. Hierdoor is het voor veel doeleinden uitermate geschikt.

Is Sudocrem goed tegen puistjes? Absoluut! Door de natuurlijke verzachtende en herstellende werking helpt het tegen roodheid en de grootte van acne vlekken.

Met name de antiseptische werking van de benzyl alcohol in de crème draagt bij aan het verzorgen van puistjes.

Je smeert Sudocrem voor het slapen gaan op een gereinigd gezicht en wast het na het opstaan met lauwwarm water. Sudocrem kan dus zeker helpen tegen een puist en in sommige gevallen van acne.

Je leest hier alles over de beste manieren om Sudocrem te gebruiken, voor puistjes en andere ongemakken.

Waarom werkt Sudocrem bij acne of een puist?

hydraterende crème man

Het is ongelofelijk maar waar, Sudocrem blijkt bij de meeste mensen te werken bij acne of een puist. Hoe dat kan? De crème heeft namelijk een hydraterende werking.

Daarnaast wordt de pijn verlicht en kan roodheid of acne vlekjes verminderen. Sudocrem heeft daarnaast een snelle en helende werking.

Let op: deze crème is geen officiële behandeling voor acne. Je kunt altijd het beste een arts raadplegen voordat je zelf met crèmes en andere middeltjes aan de slag gaat.

Hoe breng je Sudocrem op een puist aan?

Sudocrem kan het beste voor het slapen gaan aangebracht worden. Je wast ’s avonds je gezicht met lauwwarm water en brengt daarna de crème aan op je gezicht of direct op de puist.

In de ochtend was je je gezicht of de plek met lauwwarm water af. De Sudocrem heeft zo de hele nacht kunnen intrekken en zijn werk kunnen doen.

Voor welke soorten acne is Sudocrem goed?

vrouw met en zonder acné

Sudocrem is goed te gebruiken bij puistjes en bij cystische acne. Meestal is dit type acne nogal lastig te behandelen omdat het vrij ernstig is.

Bij de meeste mensen wordt na een week van gebruik van Sudocrem de huid beduidend rustiger en vallen littekens minder op. Dat komt door de verzachtende werking van de crème.

Daarnaast heeft Sudocrem een bestanddeel dat bacteriële activiteit in de poriën vermindert.

Wat zijn de hoofdbestanddelen van Sudocrem?

Sudocrem bestaat onder andere uit benzyl alcohol dat bekend staat om zijn antiseptische krachten. Het doet ook dienst als plaatselijke verdoving waardoor de crème geschikt is voor eczeem, luieruitslag en acne.

Ook bestaat het uit watervrije hypoallergene lanoline die de huid verzacht en kalmeert.

Sudocrem bevat ook benzylbenzoaat en benzylcinnamaat, ingrediënten van de Peru Balsam plant die een genezende werking hebben.

Daarnaast is zinkoxide een belangrijk bestanddeel van de crème. Het zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd blijft.

Gebruik Sudocrem om jeuk van insectenbeten te stoppen

jeukende huid van insectenbeten

Als je last hebt van insectenbeten of vergaat van de jeuk, is het raadzaam om Sudocrem te gebruiken.

In Sudocrem zitten namelijk bestanddelen die een beschermende laag over je huid leggen, waardoor de jeuk vermindert.

De crème is uitermate geschikt om kleine wondjes te genezen, waaronder insectenbeten.

Wanneer de huid na het opbrengen van de crème in contact komt met invloeden van buitenaf, is deze verzacht en beschermt.

Waar kun je Sudocrem nog meer voor gebruiken?

Naast voorgenoemde voordelen van Sudocrem kan het voor nog veel meer gebruikt worden.

Sporters zetten de crème vaak in tegen vervelende en pijnlijke schuurplekken die zich voordoen tijdens of na het sporten.

Ook kan Sudocrem voor verlichting zorgen na een pijnlijke zonnebrand. Infecties als pokken of wratjes, of andere bultjes op de huid, kunnen ook verlicht worden met Sudocrem.

Heb je littekens van puistjes of afgevallen korstjes, of last van striae? Veel mensen hebben in deze gevallen ook baat bij het gebruik van de crème.

Heeft het gebruik van Sudocrem nadelen?

vettige crème

Sudocrem heeft voor de meeste mensen meer voordelen dan nadelen, maar we gaan de nadelen ook zeker even aanstippen.

De crème is namelijk erg vettig en daardoor is het lastig te combineren met make-up. Ook kunnen bepaalde mensen overgevoelig zijn voor bepaalde bestanddelen van Sudocrem.

De vettigheid verhoogd ook de kans op vlekken in kleding.

Daarnaast is het natuurlijk niet echt een wondermiddel en zal je voor langdurige vooruitgang met heftige acne toch echt naar een arts moeten gaan.

Vaak moeten naast het gebruik van specifieke crèmes namelijk ook anderen zaken onderzocht worden, zoals eetpatronen of levensstijlen.

Waar is Sudocrem niet goed voor?

Laten we vooropstellen dat ieder lichaam ander is en dus anders reageert op crèmes en middeltjes. Het is daarom belangrijk om te weten dat Sudocrem in sommige gevallen juist niet goed is.

Ingrediënten als paraffinum liquidum, een minerale olie die de huid zacht laat voelen, kan de poriën in de huid verstoppen.

Ook zit er zinkoxide in de crème die het waterafstotend en beschermend maakt. Door deze werking kan de huid minder goed ademen.

Houdt hier dus rekening mee voordat je Sudocrem op je huid aanbrengt.

Hoe kun je Sudocrem vlekken verwijderen?

Het is natuurlijk fantastisch dat Sudocrem een heus wondermiddel is, maar de crème is wel behoorlijk vettig. Wat te doen als je Sudocrem vlekken in stof krijgt?

Met babydoekjes en gewoon afwasmiddel kom je in ieder geval niet ver.

Wat je wel kunt doen, is Biotex of Vanish gebruiken. Hiermee worden de Sudocrem vlekken in no time verwijderd.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel universiteiten zijn er in Nederland?

Hoeveel verdient Ronaldo per seconde?