Huizenprijzen Op Hoogste Niveau Ooit: Dit Zijn De Cijfers

Vorige maand zijn de huizenprijzen gemiddeld met 7,3% gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De stijging is hoger dan voorgaande maanden van dit jaar. Er is duidelijk een opwaarste trend te zien. Of deze trend zich zal doorzetten vanaf mei is onduidelijk. Het CBS heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van koopwoningen in Nederland in samenwerking met het Kadaster. Hieruit blijkt dat de prijzen voor koopwoningen dit jaar tot nu toe elke maand zijn gestegen.

Hoogste niveau ooit

Sinds de financiele crisis in 2008 namen de huizenprijzen een kleine duikvlucht. In 2013 was de huizenprijzindex op zijn laagst. Daarna zijn de prijzen voor koopwoningen vrijwel blijven stijgen in een opwaarste trend. Ruim 10 jaar na de vorige financiele crisis stonden in 2018 de prijzen van koopwoningen weer op het oude niveau van 2008. Vorige maand werd een recordniveau bereikt en nog nooit eerder stonden de huizenprijzen zo hoog. Sinds 2013 zijn de huizenprijzen bijna 50% gestegen.

Meer verkopen

In april zijn er bijna 10% meer huizen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Er werden bijna 19 duizend huizen verkocht.

Corona

Het is onduidelijk hoe de verkoopcijfers en huizenprijzen zich verder gaan ontwikkelen. In april was er nog nauwelijks sprake van corona maatregelen. Er wordt verwacht dat dit wel gaat meespelen in nieuwe cijfers over de huizenmarkt.

Wat vond je van dit artikel?

Deze auditie van Britain’s Got Talent is nog nooit eerder vertoond

Top 7 Meest Betrouwbare Chinese Webwinkels