Hoeveel verdient Ronaldo per seconde?

Geld moet rollen. Daar zullen wereldberoemde profvoetballers met een miljoenensalaris het zeker mee eens zijn.

De bedragen die deze categorie sporters iedere maand op hun bankrekening gestort krijgen zijn dan ook duizelingwekkend hoog. Zo ook die van de Portugese voetbalster Cristiano Ronaldo.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: Cristiano Ronaldo verdient per seconde bijna een euro. Zijn jaarsalaris is namelijk om en nabij de 29 miljoen euro.

Met een snelle rekensom per maand, week, uur en minuut kom je dan uit op iets minder dan een euro per seconde. Dat heeft de 37-jarige profvoetballer niet slecht gedaan.

Per week verdient Cristiano Ronaldo bij Manchester City dan ook ongeveer 550.000 euro en hij is daarmee de bestbetaalde voetballer in de Premier League.

Lees hier alles over de loopbaan en verdiensten van Ronaldo en de lucratieve sportwereld die voetbal heet.

Wie is Cristiano Ronaldo?

profvoetballer Cristiano Ronaldo

Deze vraag zou eigenlijk niet gesteld hoeven worden, maar voor diegene die geen idee heeft over wie we het hebben: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro is een profvoetballer met een superster status, mede door zijn ongekende voetbaltalent en zijn uitstraling.

Cristiano Ronaldo is van Portugese komaf en hoewel hij opgroeide in een arm gezin, heeft hij keihard gewerkt en is hij vandaag de dag een van ’s werelds meest invloedrijke personen.

Ronaldo heeft wereldwijd ontzettend veel fans en daardoor heeft hij behoorlijk wat sponsordeals. Deze zorgen trouwens ook voor de nodige inkomsten, maar daar komen we later op terug.

Bij welke clubs heeft Cristiano Ronaldo gespeeld?

Deze voetballer heeft een indrukwekkende loopbaan.

Na een start op de lokale voetbalvelden van Madeira was hij al snel klaar voor het begin van een professionele voetbalcarrière bij Sporting C.P. van 2003 tot 2004.

Na 2003 speelde hij tot 2009 bij Manchester United. Juist; de club waar hij vandaag de dag weer toe behoort.

Van 2009 tot 2018 speelde hij voor Real Madrid C.F. waarna er een transfer naar Juventus F.C. van 2018 tot 2021 plaatsvond.

Op het moment van zijn rentree bij Manchester United tijdens de Premier League, scoorde Ronaldo direct 2 doelpunten.

Sinds zijn eerste keer bij deze club, werd hem het shirt met nummer 7 van David Beckham toegekend. En slim als Cristiano is, heeft hij rond dit nummer het succesvolle merk CR7 opgezet.

Hoeveel koste de transfer van Ronaldo van Juventus naar Manchester United?

Als je een van de meest succesvolle voetballers op aarde bent, ben je ontzettend veel geld waard. Niets is dan ook minder waar voor Cristiano Ronaldo.

Juventus F.C. kreeg met de deal maar liefst 15 miljoen euro voor de transfer van de wereldster, een bedrag dat de komende jaren kan oplopen tot 23 miljoen euro als de bonussen worden meegerekend.

Het is duidelijk dat Manchester United hun sterspeler graag terug in het team wilde hebben.

Welke andere bronnen van inkomsten heeft Cristiano Ronaldo naast voetbal?

Nike reclame

Cristiano Ronaldo is bij uitstek een voetballer die ook naast het veld razend populair is en voor velen wordt gezien als inspiratiebron.

Daarom heeft hij behoorlijk wat sponsordeals die de nullen op zijn bankrekening flink laten groeien.

Je hebt Ronaldo vast weleens voorbij zien komen in reclames van merken als Nike, PokerStars, Herbalife, Tag Heuer, Nubia, Monster, XTrade, en Sacoor Brother. Per jaar verdient hij met zulke deels meer dan 21 miljoen euro.

Daarnaast heeft hij uiteraard zijn eigen business met CR7, een schoenen- en onderbroekenlijn waarvan de omzet tussen de 6 en 9 miljoen euro schommelt.

Ook zit Ronaldo in de hotelbranche en is hij partner van Pestana Hotels. Mocht hij ooit stoppen met voetbal, dan hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken over zijn inkomsten.

Hoeveel titels heeft Ronaldo tot nu toe gewonnen?

We zouden ons beter kunnen afvragen welke titels Ronaldo niet heeft gewonnen. De voetballer zo succesvol, dat je hier alleen over de meest bekende prijzen leest.

Individueel heeft Cristiano Ronaldo een volle prijzenkast, met prijzen als de European Golden Shoe en de La Liga Best Player.

In 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 werd hij gekroond tot beste voetballer ter wereld. Ook is Ronaldo recordhouder van interland doelpunten.

Daarnaast heeft hij op clubniveau behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept. Hij maakte deel uit van vijf nationale bekers, zes nationale supercups, drie Europese supercups en vier wereldkampioenschappen. In 2015 was hij alltime topscorer van de UEFA Champions League/Eurocup I.

Wie is de meest succesvolle voetballer aller tijden?

Als we het toch over succesvolle voetballers hebben, is het interessant te kijken wie de meest succesvolle voetballer aller tijden was.

Die eer gaat zonder twijfel naar Diego Armando Maradona, een Argentijnse profvoetballer en voetbaltrainer.

Maradona had successen met het Argentijnse elftal en een veelvoud andere clubs. Hij was van 2008 tot 2010 bondscoach van het Argentijnse elftal.

Toch was er ook veel controverse rondom zijn naam, met name door zijn cocaïne gebruik.

De strijd om de meest succesvolle voetballer aller tijden gaat hij aan met Edson Arantes do Nascimento oftewel Pelé, van Braziliaanse komaf.

Hij heeft drie wereldtitels op zijn naam en was een ontzettend talentvolle voetballer.

Wie is de meest succesvolle voetballer op dit moment?

stervoetballer Lionel Messi

Het zal je niet verbazen dat dit een nek aan nek race is tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, beide stervoetballers met een torenhoog niveau.

Wie het meest succesvol is, is een discussie op zich.

Vaak wordt gesteld dat Messi een uitzonderlijk talent is, terwijl Ronaldo keihard heeft gewerkt voor zijn status. Hij is dan ook een voorbeeld voor velen, met name voor jonge talentvolle voetballers.

Ronaldo is daarnaast minder gevoelig voor blessures en hij is lichamelijk ijzersterk.

Messi is niet erg succesvol met het elftal van Argentinië, in tegenstelling tot Ronaldo die behoorlijk wat successen met het Portugese elftal heeft geboekt.

Wie is de bestbetaalde voetballer aller tijden?

De bestbetaalde voetballer aller tijden is niet Cristiano Ronaldo. Deze titel gaat naar Lionel Messi, de stervoetballer die ruim 7 miljoen euro per jaar meer verdient.

Ronaldo verdient om en nabij de 29 miljoen euro, een bedrag waarmee hij net onder dat van het jaarsalaris van Messi zit die bij Paris Saint-Germain speelt.

Let wel: hier zijn inkomsten uit sponsordeals en eigen bedrijven niet bij gerekend. Ronaldo staat nogal in de spotlights, dus het zou best kunnen dat hij uiteindelijk meer verdiend.

Wat zijn de bestbetaalde sporten ter wereld?

bestbetaalde sport martial arts

Als je miljoenen wilt verdienen maar geen voetbaltalent bent, kun je het altijd proberen bij andere sporten.

Voetbal is namelijk niet de enige goed betaalde sport ter wereld.

De bestbetaalde sporten ter wereld zijn, naast voetbal, Martial Arts, American football en basketbal.

De bestbetaalde sporters ter wereld zijn Conor McGregor, een ster in mixed Martial Arts die rond de 100 miljoen euro per jaar binnensleept, gevolgd door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Wat vond je van dit artikel?

Is Sudocrem goed tegen puistjes?

De 30 Langste Rivieren van Nederland