Hoeveel uur heeft een fulltime baan per maand?

Zoals het merendeel van de Nederlanders heb je wellicht een baan of ben je misschien wel op zoek naar werk. Meestal hebben werknemers de keuze uit een deeltijd of voltijd baan.

Hoeveel uur er in een fulltime baan zit, is bij de meeste werknemers wel bekend. Maar hoelang zit een fulltimer nu maandelijks op het werk?

Een fulltime baan heeft per maand gemiddeld 174 uur. In een maand van 30 dagen zit in totaal 720 uur. Relatief gezien spendeer je zelfs met een fulltime baan maandelijks weinig tijd op het werk.

Een eenvoudige rekensom uitgaande van een gemiddelde van 38 uur werk per week in een jaar dat 261 werkdagen kent, komt uit op ongeveer 21,75 dagen werk per maand.

Reken dit om naar uur en met fulltime baan vertoeven werknemers ongeveer 174 uur per maand op de werkvloer.

In dit artikel kom je meer over voltijd en deeltijd banen te weten.

Wanneer is een baan fulltime?

fulltime werken

In Nederland wordt een baan gezien als voltijd wanneer er door een werknemer tussen de 36 en 40 uur per week wordt gewerkt.

Bekijk ook: de 10 slechtst betaalde banen van Nederland

Het gemiddelde aantal uur voor een fulltimer is wekelijks 38.

Staat er in een contract dat er 40 uur per week gewerkt wordt, dan zal dit op jaarbasis gecompenseerd moeten worden met 12 inhaalrustdagen.

Daardoor is het uiteindelijke aantal uur per week toch 38 in plaats van 40.

Het ligt vooral aan de sector hoeveel uur er in een contract vermeld staat. Met name in sectoren als de detailhandel en de horeca wordt een fulltime week met 38 uur aangeduid.

Hoe het ook in het contract staat: je mag als fulltime medewerker een werkdag van maximaal 8 uur draaien.

Hoe wordt een werkweek van 34 uur omschreven?

Naast fulltime is er nog een soort dienstverband: parttime. Werknemers die parttime werken, werken een minimum van 12 uur en een maximum van 34 uur per week.

Een 34-urige werkweek is dus een parttime oftewel deeltijd dienstverband. Meestal bestaan deeltijd contracten uit 24, 28, 32 of 34 uur per week.

Naast parttime en fulltime werk kan een werkgever ook andere dienstverbanden bieden, zoals oproepkracht of interim.

Een interim is iemand die een tijdelijke functie vervuld op eventueel parttime of fulltime basis. Oproepkrachten werken vaak maar een aantal uur per week.

Wat is een fte?

Fte staat letterlijk voor fulltime-equivalent. Het is een manier waarbij het aantal arbeidsuren op een makkelijke manier berekend kan worden.

Een fte wordt omgerekend naar een 36 tot 40-urige werkweek; een fulltime baan dus. Dat is handig voor managers en werkgevers om de planning met bezetting van personeel te maken.

Fte´s helpen de werknemers van de human resource management binnen een bedrijf met het berekenen van het benodigde aantal fulltime medewerkers.

Hoeveel Nederlands werken parttime en fulltime?

parttime werken

In de Nederlandse samenleving is er slechts een klein verschil tussen de hoeveelheid werknemers die parttime en fulltime werkt.

Aan het einde van 2021 werkten er meer dan 9 miljoen mensen met een leeftijd tussen de 15 en 75 jaar. 4,5 Miljoen werkte parttime en 4,9 miljoen fulltime.

Nederland is dan ook het land met de meeste deeltijdmedewerkers ter wereld.

Dat heeft er mede mee te maken dat Nederlanders steeds minder uur willen werken en er veel vrouwen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Deze groep werkt met name parttime.

Wat zijn loondagen?

De dagen waarover daadwerkelijk loon wordt ontvangen, worden loondagen genoemd. Soms worden ziektedagen en vakantiedagen op een loonstrook apart vermeld.

De loondagen gaan in ieder geval hand in hand met de hoeveelheid uur die in een contract vermeld staat en dat per dag gewerkt wordt.

Meestal lopen loondagen van maandag tot en met vrijdag. Alleen in bepaalde sectoren zoals de horeca worden weekenddagen ook als loondagen omschreven.

Waarom werken mensen steeds minder een 40-urige werkweek?

minder werken is populair

De meest waarschijnlijke reden waarom de 40-urige werkweek steeds minder populair wordt, is dat flexibiliteit en vrijheid steeds populairder worden.

Deze flexibiliteit moeten we wel leren. Waar trekken we bijvoorbeeld de grens; na werktijd de telefoon en e-mail uit of toch nog even alles checken?

Dat is in het huidige tijdperk ook mogelijk. Mede de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het in sommige beroepen niet meer nodig is om 40 uur per week op kantoor te zijn.

Een werkweek langer dan 40 uur was vroeger heel normaal, daar kunnen we ons tegenwoordig niks meer bij voorstellen.

Mensen leven vandaag de dag bewuster en streven naar een goede balans tussen werk en privé.

Hoe is de millennial generatie op de werkvloer?

millennials balans vrije tijd en werk

Verreweg de meeste mensen die vandaag de dag op de werkvloer rondlopen, zijn millennials. Deze generatie is geboren tussen 1980 en 1995.

Zij vinden het belangrijk een goede balans tussen werk en vrije tijd te hebben.

Genieten van alles wat ze doen is voor deze generatie het allerbelangrijkste. Op de werkvloer en daarbuiten zijn ze idealistisch en handig met technologie.

Soms zijn ze niet gefocust, egocentrisch en lastig te managen.

Een nieuwe generatie doet zich elke 15 jaar voor. De generatie Z is de volgende op de werkvloer. Zij willen juist een vast inkomen, goede arbeidsvoorwaarden en een hoge financiële beloning.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel nicotine zit er in 1 sigaret?

Hoeveel militairen heeft Rusland?