Hoeveel McDonald’s restaurants zijn er in de wereld?

McDonald’s is ongetwijfeld de bekendste en grootste fastfoodketen van de wereld. Het van origine Amerikaanse bedrijf maakte bekend dat het in januari 2020 de magische grens van 100 landen bereikte, waar een vestiging te vinden is.

Er zijn inmiddels ruim 40.000 McDonald’s restaurants ter wereld. Samen met Coca Cola is McDonald’s een van de bekendste merken ter wereld.

Geschiedenis McDonalds

De allereerste McDonalds werd op 15 april 1955 geopend, meer dan 65 jaar geleden dus. Dit gebeurde in de staat Illinois, uiteraard in Amerika. Langzaam won het bedrijf aan populariteit en bekendheid. In 1971 maakten de Amerikanen de overstap naar het vasteland van Europa.

Het was Zaandam dat de eer had om dit restaurant te huisvesten. Tegenwoordig vind je meer dan 250 restaurants met de grote M in Nederland. McDonalds begon gelijk met het aanpassen van hun menu’s voor verschillende landen. Zo kon je in Nederland gelijk appelmoes krijgen, en werd ook de McKroket geïntroduceerd.

Ook de laatste jaren is McDonalds bezig met innoveren en veranderen. Zo zijn alle restaurants gerestyled en is er meer aandacht gekomen voor gezonde voeding. Vegetarische opties, glutenvrije burgers en zelfs maaltijdsalades. Natuurlijk moet je voor de echte gezonde maaltijden nog steeds niet bij McDonalds zijn, maar de stappen in de goede richting worden gezet.

Waar vind je de meeste McDonalds?

We zeiden al dat je in Nederland op meer dan 250 plekken je BigMac of Happy Meal kunt bestellen. Dat lijkt heel veel, maar er is altijd iets wat dit in perspectief zet. Zo vind je in Duitsland en Frankrijk beide rond de 1500 vestigingen. Maar uiteraard spannen de Verenigde Staten de kroon.

Bij de laatste cijfers bleek dat er meer dan 14.000(!) restaurants te vinden zijn. Nederland komt niet voor in de top 10, die wordt afgesloten door Rusland, waar het eerste restaurant pas in 1990 (na het uiteenvallen van de Sovjet Unie) werd geopend. Tegenwoordig zijn er daar rond de 600 restaurants.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel Happy Meals worden er per jaar verkocht?

Hoe snel groeit haar?