Hoeveel McDonald’s-restaurants zijn er in Amsterdam?

McDonald’s is ongetwijfeld de bekendste fastfoodketen die we kennen in de wereld, laat staan in Nederland. Het Amerikaanse bedrijf heeft in heel Nederland meer dan 250 vestigingen; je hoeft nooit ver te zoeken als je zin hebt in een Big Mac.

In Amsterdam zijn er 18 McDonald’s restaurants. En dan nemen we de twee panden op Schiphol niet eens mee. Natuurlijk; 18 is een heel groot aantal, maar Amsterdam is de grootste stad van ons land. Ook het aantal toeristen of dagjesmensen is substantieel.

We zullen een aantal van de belangrijkste en grootse McDonald’s-restaurants in Amsterdam op deze pagina beschrijven.

McDonalds in het oude centrum van Amsterdam

Wanneer we Amsterdam gaan opdelen in verschillende wijken of gedeeltes, beginnen we bij het oude centrum. Hier vind je 7 vestigingen van McDonalds. Wanneer je vanaf het Centraal station richting het zuiden loopt, kom je in no time 2 restaurants tegen. De eerste zit aan het Damrak, en de andere aan de Nieuwendijk. De laatstgenoemde is een relatief groot restaurant, die aan het Damrak is wat kleiner.

Aan het einde van het Damrak, vlak voor de Dam zelf, is bovendien nog een plek waar je een burgertje kan halen. Met uitzicht over het Paleis op de Dam is dit ongetwijfeld een van de mooiste locaties van de Amerikanen in het gehele land. Aan de straat die parallel loopt, wederom de Nieuwendijk, is opnieuw een McDonald’s te vinden. Deze beschikt over twee verdiepingen en bevindt zich in een van de drukkere winkelstraten van de Hoofdstad.

Aan de andere kant van de Dam ligt de daadwerkelijk drukste winkelstraat van het gehele land; de Kalverstraat. Ook hier kun je een McDonald’s bezoeken. De laatste twee die we in het oude centrum plaatsen zijn aan de Leidsestraat en het Muntplein. Ietsjes verder uit elkaar dan de restaurants die we hierboven hebben genoemd.

Amsterdam (Zuid)Oost

Nu gaan we logischerwijs een iets groter gebied bij langs, namelijk vanaf de Dappermarkt tot aan de Bijlmer. Hier vind je 5 vestigingen. De eerste is die aan de Dappermarkt, wat redelijk dicht bij het centrum van de stad ligt. Op een gezellige hoek van de markt bevindt zich een relatief groot pand waar de McDonald’s in zit. Voordat we daadwerkelijk naar De Bijlmer gaan, moeten we nog langs het restaurant aan de Sparklerweg. Vlak bij de Zuidas, en deze McDonalds is ook te bezoeken door de McDrive.

In de Bijlmer zijn 3 McDonald’s. In de World of Food, een soort eethal, zit een restaurant. Ook in de Amsterdamse Poort, vlak bij de Johan Cruijff Arena, kun je deze Amerikaanse burgers halen. De laatste is wederom een waar je doorheen kunt rijden. Hij ligt naast het AMC, aan de afslag van de A9.

Amsterdam West

In Amsterdam West zijn 3 restaurants van McDonald’s. De eerste is in de Foodhallen, vlak bij het Vondelpark. Een grote vestiging die veel bezoekers trekt. In Osdorp, wat in Nieuw West ligt, zijn nog twee McDonald’s. Een aan het Osdorpplein, de ander aan de Fogostraat.

Amsterdam Noord

Ook in het Noorden van Amsterdam zijn er twee mogelijkheden om een McKroket of frietjes te halen. Dat kan aan de IJdoornlaan, direct aan de afslag van de snelweg. Hier vind je logischerwijs ook een McDrive. In het winkelcentrum aan het Buikslotermeerplein vind je de laatste McDonald’s die we in dit lijstje behandelen. Genoeg te kiezen is er dus zeker!

Wat vond je van dit artikel?

Wat is een NAS?

Hoe zet je automatische ondertitels uit op YouTube?