Hoeveel Happy Meals worden er per jaar verkocht?

McDonalds; we hate to love it. De bekendste fastfoodketen van de wereld is natuurlijk een begrip in praktisch elk westers land. Ook in Nederland zijn er tal van restaurants van het Amerikaanse bedrijf te vinden. Samen met de BigMac is het Happy Meal waarschijnlijk het populairste gerecht wat besteld wordt.

Per jaar verkoopt McDonalds meer dan 1,5 miljard Happy Meals wereldwijd. Hoeveel er precies in Nederland worden verkocht is niet bekend.

Speciaal voor kinderen bedacht. Het komt in een leuke box en er is altijd een speeltje te vinden. Hoeveel Happy Meals denk jij dat er per jaar in Nederland worden verkocht?

Tegenwoordig een gezonde keuze

Ook in Nederland hebben we steeds meer te maken met overgewicht. Het wordt maatschappelijk steeds minder geaccepteerd om alleen ongezonde dingen te verkopen, vooral aan kinderen. McDonalds zag deze tendens op tijd ontstaan en besloot in te grijpen.

Daarom vind je tegenwoordig in elk Happy Meal ook een gezonde snack. Snoeptomaatjes, komkommer of appel bijvoorbeeld. Uiteraard is het niet allemaal feest en kun je hiernaast ook nog steeds een burger en patat kiezen.

Omdat McDonalds ook inziet dat bedrijven die maatschappelijk geëngageerd zijn beter verkopen, verzinnen ze vaak goede marketing trucjes om goed over te komen. Zo wordt er eens in het jaar per verkochte Happy Meal 5 cent aan het goede doel gedoneerd.

De Ronald McDonald kinderfonds staat bekend om het helpen van kinderen in moeilijkheden en krijgt al jarenlang goede kritieken. Je kunt niet zeggen dat de Amerikanen niks geven om de kinderen van de wereld!

Ongelooflijke aantallen

McDonalds geeft niet alle aantallen prijs van de hoeveelheid verkochte maaltijden, maar als je naar de wereldwijde cijfers kijkt weet je eigenlijk al genoeg. Op het hoogtepunt van de Happy Meal verkocht McDonalds meer dan 100 miljoen Happy Meals in een week tijd. Mede door de Happy Meal verkoopt McDonalds het meeste speelgoed van alle bedrijven wereldwijd.

Per jaar gaan er meer dan 1,5 miljard stuks over de toonbank. 20% van alle verkochte maaltijden gaan gepaard met een stuk speelgoed, zoals bij een Happy Meal. Jammer genoeg valt er niet zoveel te zeggen over het aantal Happy Meals dat er in ons land wordt verkocht, maar je kunt ervan uit gaan dat het er heel veel zijn.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Nederlandse Handbalsters

Hoeveel McDonald’s restaurants zijn er in de wereld?