Hoeveel calorieën zitten er in een McDonald’s Hamburger?

Voor het bereiden van een hamburger gebruikt McDonald’s rundvlees. Deze fastfoodketen voegt echter allerlei bestanddelen toe, waardoor er maar liefst 248 calorieën in zo’n hamburger zitten.

Zitten er in een McDonald’s hamburger veel calorieën?

Ja, zonder enige twijfel. McDonald’s staat al niet bekend als één van de gezondere fastfoodketens, maar de hoeveelheid calorieën in een hamburger zijn schrikbarend.

Waarom? Omdat je als vrouw ongeveer 2.000 calorieën per dag binnen mag/moet krijgen.

McDonald's hamburger

Als we naar de calorieën van één McDonald’s hamburger kijken, zien we dat dit al méér dan 10% is van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Daar komt ook nog het volgende bovenop: een hamburger bij de McDonald’s is in een paar happen volledig op.

En je hebt nadien waarschijnlijk alleen maar meer honger. De producten van McDonald’s zijn niet echt trek stillend.

Als man zijnde is het advies om 2.500 calorieën per dag binnen te krijgen. Een McDonald’s hamburger is daar precies 10% van.

Mocht je ook nog een patatje en drinken nemen, is de kans groot dat je al snel over de 20% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën komt.

Gezond eten bij de McDonald’s

Salade McDonald's

Is het ook mogelijk om gezond(er) te eten bij de McDonald’s? Ja, dat is mogelijk. Je hoeft namelijk niet per sé een hamburger, een Big Mac of een McChicken te bestellen.

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld een salade te bestellen.

In de Grilled Chicken Salad zitten bijvoorbeeld slechts 138 calorieën. Dat scheelt dus ruim 100 calorieën ten opzichte van een hamburger, terwijl je waarschijnlijk ook nog langer vol zit door de salade.

Soorten hamburgers bij McDonald’s

In dit artikel hebben we vooralsnog naar een normale hamburger gekeken. Zoals je ongetwijfeld weet biedt McDonald’s echter veel meer hamburgers aan.

Enkele van deze varianten bespreken we hieronder, inclusief een toelichting over de hoeveelheid calorieën.

Single Quarter Pounder en Double Quarter Pounder

Vind je een Single Quarter Pounder heerlijk bij de McDonald’s? Dan is het advies om goed rekening te houden met de aantal calorieën.

In een dergelijke burger van de McDonald’s zitten maar liefst 528 calorieën. Voor een man is dit 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën. Voor een vrouw maar liefst 25%.

Vind je een Double Quarter Pounder nog lekkerder? Dan kun je je al helemaal schrap zetten. In één Double Quarter Pounder zitten maar liefst 756 calorieën.

Twee van deze burgers op één dag eten en je zit al bijna aan de maximale hoeveelheid calorieën.

Single Big Tasty & Double Big Tasty

Big Tasty McDonald's

De Big Tasty is al geruime tijd niet uit het aanbod van McDonald’s weg te denken. Als je een Single Big Tasty bij McDonald’s bestelt, bestel je 667 calorieën.

In één Single Big Tasty zitten ruim 650 calorieën.

Een Double Big Tasty doet hier nog een schepje bovenop. In een Double Big Tasty zitten maar liefst 944 calorieën. Daarmee is de Double Big Tasty echt een hele ongezonde burger.

Big Mac

De bekendste burger die je bij McDonald’s kunt bestellen? Dat is toch wel de Big Mac. Een Big Mac is een forse hap, een Big Mac is heerlijk en in een Big Mac zitten behoorlijk veel calorieën.

Om precies te zijn 525 calorieën. Ten opzichte van de Double Big Tasty valt het mee, maar het is alsnog behoorlijk veel.

Cheeseburger

Bij McDonald’s kun je ook voor de meer simpelere burgers kiezen. De normale hamburger is hier een voorbeeld van, maar de normale cheeseburger ook.

In een normale cheeseburger zitten bij McDonald’s 297 calorieën. Ook dit is behoorlijk veel, aangezien je zo’n cheeseburger ook in slechts een paar happen op hebt.

Glutenvrije burgers

Sinds enige tijd is het bij McDonald’s ook mogelijk om glutenvrije burgers te bestellen. Zitten hier meer of minder calorieën in?

Wij hebben de calorieën van de drie glutenvrije burgers even voor je op een rijtje gezet:

  • Glutenvrije Quarter Pounder: 599 calorieën
  • Glutenvrije hamburger: 359 calorieën
  • Glutenvrije cheeseburger: 407 calorieën

Opvallend: in de glutenvrije hamburgers bij McDonald’s zitten meer calorieën. Heel veel meer calorieën zelfs.

Waar vind je de hoeveelheid calorieën?

caloriën McDonald's

Ben je benieuwd hoeveel calorieën je bij de McDonalds naar binnen werkt? Als je in een restaurant van McDonald’s zit, krijg je de aantal calorieën altijd ‘meegeleverd’.

Deze zijn namelijk te zien onder aan het soort van placemat dat je krijgt.

Je kunt echter ook online de aantal calorieën van/bij de McDonald’s opzoeken. McDonald’s heeft aan haar website de zogeheten Voedingswaarde Calculator toegevoegd.

Met deze calculator kun je per burger kijken hoeveel calorieën er precies inzitten.

Daarnaast kun je ook bij andere producten de aantal calorieën bekijken. Wat de gezondste producten bij McDonald’s zijn? Dan kom je toch al snel op een salade uit.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er in ieder geval grote verschillen tussen de hamburgers. Mocht je binnenkort een bestelling bij deze fastfoodketen plaatsen, is dat iets om goed rekening mee te houden!

Wat vond je van dit artikel?

Wat zijn de warmste bestemmingen van Europa in januari?

Hoeveel inwoners heeft Rusland?