Hoeveel calorieën verbrand je met lopen op hakken?

Lopen op hoge hakken; het is niet voor iedereen even makkelijk.

Feit is nu eenmaal dat hakkenschoenen mooi en elegant onder kleding staan en veel vrouwen om deze reden de moeilijkheden overbruggen.

Daarnaast blijkt dat je met lopen op hakken ook nog eens meer calorieën verbrand dan met ander schoeisel. Hoeveel precies, dat lees je hier.

Met lopen op hakken verbrand je gemiddeld 200 calorieën per uur als je een normaal tempo aanhoudt.

Dat je met lopen op hakken meer calorieën verbrand komt omdat je bepaalde spieren aanspant die bij normale schoenen niet geactiveerd worden.

Let op: die 200 calorieën verbrand je pas als je een uur op hakkenschoenen loopt. Als je dit soort schoenen dus voor een paar minuten per dag gebruikt, zal het je nauwelijks iets opleveren.

Meer interessante informatie over lopen op hakkenschoenen vind je hier.

Wist je dat Stiletto Fitness bestaat?

stiletto squats fitness

Stiletto Fitness: Het klinkt nogal barbaars, maar het bestaat echt. Uiteraard vind deze hype haar oorsprong in de Verenigde Staten.

Stiletto Fitness is een fitnessvorm waarbij je je squats op hoge hakken doet.

Deze hakken moeten minimaal 7,5 centimeter zijn. Als je nog niet goed kunt lopen op hoge hakken, oefen dan even thuis voordat je deze fitnesszaal binnenstapt.

Door de spierspanning versnelt je hartslag en verlies je lichaamsgewicht.

De spierspanning die door het trainen op hoge hakken op je benen wordt uitgeoefend, helpt mee om het lichaam sneller te trainen.

Het is niet de bedoeling dat je met de hakken gaat joggen; de oefeningen worden in normaal tempo gedaan zodat je geen spier- en gewrichtsproblemen krijgt.

Krijg je van lopen op hakkenschoenen een strakker lichaam?

Het lopen op hakkenschoenen draagt zeker bij aan het markeren van bepaalde spiermassa´s van het lichaam, zoals die van de kuiten, benen en billen.

Toch is het veelvuldig gebruik van hakkenschoenen niet aan te raden omdat het ook een negatieve impact op bepaalde gewrichten en spieren kan hebben.

Je voeten en benen kunnen namelijk ook overbelast raken door het (verkeerd) gebruik van hakken. Probeer je schoeisel dus altijd af te wisselen en loop ook af en toe (binnenshuis) zonder schoenen.

Daarnaast krijg je een strak lichaam zeker niet alleen door het lopen op hakken, je zult echt andere vormen van training erbij moeten doen.

Daarnaast is een juist eetpatroon ook belangrijk als je doel een strakker lichaam is. Het beste advies krijg je van een fitnesscoach of voedingsdeskundige, die kijkt naar wat jouw lichaam nodig heeft.

Lopen op hoge hakken; hoe doe je dat?

oefenen hakken lopen

Als je nog onervaren bent op hoge hakken kan het best een uitdaging zijn. Hoe hoger en hoe spitser de hak, hoe lastiger het lopen wordt.

Heb je nog nooit op hakken gelopen? Begin dan met een blokhak of sleehak en stap daarna over op pumps of stiletto´s.

Zorg ervoor dat je houding in evenwicht is. Dit bereik je door je borst naar voren en je schouders naar achteren te doen.

Zet het gewicht op de hakken en plaats je voeten onder je heupen. Een andere tip is net te doen alsof je kruin met een touwtje wordt vastgehouden.

Zo blijft je nek lang. Loop kleine stukjes en je zult zien dat het steeds beter gaat.

Hoe zorg ik ervoor dat ik er elegant uitzie op hakken?

Lopen op hakkenschoenen is één ding; er elegant uitzien terwijl je het doet is van een heel ander kaliber. Als je dit wilt bereiken, oefen dan eerst thuis zoals bij de voorgaande vraag beschreven staat.

Terwijl je de hakken draagt doe je een aantal huishoudelijke klusjes waarbij je niet veel beweegt, zoals strijken of de afwas.

Als je wat zelfverzekerder bent, is het tijd voor muziek en begin je met wat stapjes en loopjes op de hakken.

Vergeet niet in de spiegel te kijken! Het belangrijkste is dat je je balans vindt. Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat.

Niet onbelangrijk: zorg ervoor dat de hakkenschoenen fijn zitten. Je kunt eventueel een zooltje in de schoenen leggen.

Hoe ziet de high heel houding eruit?

Als je het lopen op hakken eenmaal onder de knie hebt, heb je een heuse high heel houding te pakken.

Deze houding wordt door de meeste mensen aangeduid als mooi, want de persoon heeft een rechte rug, gelifte billen en aangespannen kuiten en benen.

De high heel houding zorgt ervoor dat je er langer en slanker uitziet en veel vrouwen voelen zich op hakkenschoenen extra vrouwelijk.

Daarnaast helpt het dragen van hakken met het trainen van de bekkenbodemspieren. Deze spieren spannen zich continu aan wanneer op hakken gelopen wordt, waardoor ze in goede conditie blijven.

Is lopen op hakken goed voor je?

hakken afwisselen

Zoals in veel gevallen geldt ook bij het lopen op hakken de regel ´teveel is niet goed´.

Wanneer je schoeisel met hakken afwisselt met lage schoenen, gympen en blote voeten krijgen je voeten en (overbelaste) spieren de kans zich te herstellen.

Zeker is wel dat het in beperkte mate lopen op hakken goed is voor de bekkenbodemspieren. Sommige vrouwen krijgen problemen met deze spieren en dat leidt soms zelfs tot blaasproblemen.

Door het dragen van hakkenschoenen worden de spieren in het bekkenbodemgebied getraind en zijn deze dus minder slap. In dat opzicht kan lopen op hakken tot op zekere hoogte dus goed voor je zijn.

Voetproblemen: kunnen ze ontstaan door lopen op hakken?

voetproblemen hakken

Lopen op hakkenschoenen kan zeker de oorzaak van voetproblemen zijn.

Dat komt onder andere omdat de achillespees korter en harder wordt wanneer je te vaak en te lang op hakken loopt. Hierdoor worden je enkels minder soepel.

Daarnaast is het continu op je tenen lopen zoals dat vaak gebeurt bij het gebruik van hakkenschoenen niet goed voor de rest van het lichaam, omdat je knieschijven dan overbelast worden.

Bij een verkeerde houding op hakken kunnen ook je rug en heupen pijn gaan doen.

Laten we zeker de ingegroeide teennagels en andere teenproblemen zoals blaren niet vergeten.

Gebruikers van hakkenschoenen weten maar al te goed dat dit soort schoeisel vaak krap zit en de tenen nauwelijks beweeg- en ademruimte hebben, waardoor ze gevoelig zijn voor dit soort problemen.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel slaap heeft een 14-jarige nodig?

Hoeveel nicotine zit er in een wegwerp vape?