Hoe werkt een Netflix kaart?

De Netflix cadeaukaart is sinds kort weer terug! Mensen die al lang Netflix kijken zullen zich wellicht de lancering van de Netflix kaart in 2013 nog wel kunnen herinneren. Vrij kort na de lancering werden deze kaarten echter alweer van de markt gehaald, zonder dat Netflix hier een uitgebreide uitleg over gaf.

Het blijkt dat deze Netflix kaarten tamelijk gevoelig waren voor fraude en dus werd er veel misbruik van gemaakt. Jarenlang was het daarom niet mogelijk om een dergelijke cadeaukaart te kopen, maar sinds kort is het juist wel weer mogelijk. Heb je dus nog een cadeau nodig voor de feestdagen?

Dan is de Netflix kaart zonder twijfel een gouden tip. Niet alleen tijdens de feestdagen is de Netflix kaart een leuk cadeau om te geven, ook voor verjaardagen of Vader- en Moederdag is het een absolute aanrader.

Het is eenvoudig cadeau, waarmee je eigenlijk iedereen een plezier doet. Iedereen kijkt tegenwoordig immers naar Netflix. Een cadeaukaart komt dus altijd wel van pas.

Wat kun je met een Netflix kaart?

Het principe van een Netflix kaart is heel eenvoudig. Logischerwijs kun je, na activering van de kaart, voor een bepaald aantal maanden genieten van je favoriete films en series. Van Friends tot House of Cards en van Rick & Morty tot The Crown, voor iedereen is er wel een leuke film of serie te vinden. Zowel online als in tal van fysieke winkels zijn inmiddels kaarten te koop.

Bij fysieke winkels moet je bijvoorbeeld denken aan de Albert Heijn, HEMA, Jumbo, Media Markt, Primera en de meeste grote speelgoedwinkels. Als je het dus niet prettig vindt om online te betalen, is er zeker een fysieke winkel bij jou in de buurt waar je terecht kunt.

Het prettige aan een Netflix kaart is dat de werking ervan niet ingewikkeld is. Na aanschaf van een Netflix kaart, of je hem nou als cadeau hebt gekocht of voor je zelf, is het de bedoeling dat je de kaart activeert. Dit kan eenvoudig en snel op de website van Netflix.

Op de achterkant van een Netflix kaart staat een code, die je moet invullen op de website. Let wel goed op dat een code slechts eenmaal te gebruiken is. Zorg er dus voor dat de code aan het juiste account wordt gekoppeld. Zodra je een werkende code hebt ingevoerd, wordt de waarde van de Netflix kaart toegevoegd aan je tegoed.

Je kunt dan net zo lang Netflix kijken tot het tegoed van op is. Vlak voordat je tegoed op is, word je door de streamingdienst ingelicht dat je abonnement afloopt en dat het binnen afzienbare tijd niet langer mogelijk is om gebruik te maken van Netflix, tenzij je het abonnement natuurlijk verlengt

Hoe lang kun je Netflix kijken met een Netflix kaart?

Maar hoe lang kun je met een Netflix kaart dan precies kijken naar alle films en series op Netflix? Dat is natuurlijk afhankelijk van de waarde van de kaart en het soort abonnement waar je voor kiest. Om te beginnen zijn er 3 soorten Netflix kaarten.

Deze kaarten vertegenwoordigen een waarde van €15, €25 of €50. Aangezien het goedkoopste abonnement van Netflix €7,99 per maand kost, is onze gouden tip om geen Netflix kaart van €15 als cadeau te geven. De snelle rekenaars zullen namelijk snel kunnen uitrekenen dat je daarmee net geen twee maanden Netflix kunt kijken, terwijl je met een kaart van €25 of €50 juist net wel 3 of 6 maanden Netflix kunt kijken.

Althans, dat is het geval als je gebruik maakt van het goedkoopste Netfix abonnement. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten abonnementen waar je in Nederland gebruik van kunt maken. Hoe lang je gebruik kunt maken van het tegoed van de Netflix kaart is dus afhankelijk van het soort abonnement dat je afsluit.

  • Het basic abonnement. Deze is vooral geschikt als jij de enige bent die gebruik maakt van het account. Met dit abonnement kan namelijk op slechts één scherm tegelijkertijd gekeken worden. Ook zie je met dit abonnement je films en series in basic kwaliteit. De kosten bedragen €7,99 per maand.
  • Het standaard abonnement. Dit abonnement is geschikt voor stellen of kleine gezinnen. Je kunt met dit abonnement namelijk op 2 schermen tegelijkertijd kijken. De kwaliteit waarin je de films en series ziet is beter dan bij het basic abonnement. Je kijkt namelijk in High Definition. Voor dit abonnement bent je maandelijks €10,99 kwijt.
  • Het premium abonnement. Voor grote families of studentenhuizen die graag series kijken, is er het premium abonnement. Hiermee kun je op 4 schermen tegelijk kijken en geniet je van Ultra High Definition kwaliteit. Dit abonnement kost €13,99 per maand.

Voordelen van een Netflix kaart

De afgelopen maanden worden Netflix kaarten steeds populairder. Dat is ook niet gek, want er zitten veel voordelen aan het gebruiken van zo’n kaart.

  • Je zit namelijk niet vast aan een abonnement waarbij je iedere maand doorbetaalt. Wanneer je gebruikt maakt van Netflix kaarten, heeft Netflix je bankrekening immers niet geregistreerd. Dat heeft als voordeel dat je je niet weer hoeft af te melden voor het kijken naar Netflix. Het abonnement stopt immers als het tegoed van je Netflix kaart op is.
  • En als je dan toch graag series en films wil blijven kijken, dan kun je eenvoudig online of in een van de eerdergenoemde fysieke winkels een nieuwe Netflix kaart aanschaffen. Zodra je een nieuwe kaart in bezit hebt, kun je gemakkelijk en snel de code op de kaart online verzilveren.
  • Mocht je een Netflix kaart cadeau willen doen aan iemand in het buitenland, dan is dit ook mogelijk. Wel moet hierbij de kanttekening worden geplaatst dat iemand in het buitenland alleen gebruik kan maken van een in Nederland gekochte kaart als in dat land met dezelfde valuta wordt betaald. Iemand in Engeland kan geen gebruik maken van een Netflix kaart die in Nederland is gekocht. In Engeland betalen ze immers met de pond. Iemand uit bijvoorbeeld België of Duitsland kan natuurlijk wel gewoon gebruik maken van een Nederlandse Netflix kaart.
  • Netflix kaarten hebben geen verloopdatum. Het is dus niet noodzakelijk om bijvoorbeeld binnen een jaar gebruik te maken van de code op de kaart. Berg de kaart dan wel op een goede plek op, zodat je het niet kwijt raakt. Zonder kaart heb je immers geen code en zonder code heb je geen Netflix.
  • Het leuke van het geven van een Netflix kaart als cadeau aan iemand die nog geen Netflix heeft, is dat nieuwe gebruikers een gratis proefmaand krijgen van Netflix. Met een kaart van €25 kun je dan dus in plaats van 3 maanden maar liefst 4 maanden films en series kijken.

Wat vond je van dit artikel?

Hoe verander je de taal op Disney Plus?

Wat zijn de voordelen van het behalen van een hbo-diploma?