Hoe verander je de taal op Disney Plus?

De nieuwe streamingdiensten blijven verschijnen. Ze hebben allemaal hun eigen aanbod en sterke punten Disney Plus is relatief nieuw, en is in korte tijd populair geworden. En met zo’n aanbod is dat natuurlijk ook niet zo gek. Wat te denken van alle Star Wars films, de Lion King, Bambi, en ga zo maar door.

Wie is er als kind (of volwassene) niet blij geworden van een klassieker die gemaakt is door Disney? Een groot deel van deze films is in meerdere talen uitgekomen, en ook qua ondertitels wil je weleens wat te kiezen hebben. Op deze pagina kun je lezen hoe je de taal op Disney Plus verandert.

Verander de gesproken taal van een film of serie op Disney Plus

Het handige aan de apps of de website van Disney Plus is dat de instellingen zich allemaal op dezelfde plek bevinden. Tijdens het kijken van een video moet je op het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm klikken. Hiermee worden audio- en ondertitelinginstellingen geopend.

Hier vind je een lijst met talen, welke je als standaard kunt instellen. Door vervolgens de wijzigingen op te slaan heb je je voorkeurstaal voor je gehele profiel aangepast. Hierdoor zal er in het vervolg automatisch ondertiteling worden weergegeven in deze taal.

Per video aanpassen

Natuurlijk kan het ook weleens voorkomen dat je, ondanks je standaardtaal, een film in een andere taal wilt kijken. Gelukkig kun je per video ook tijdens het kijken aanpassen wat je wilt horen of zien. Deze wijzigingen worden niet in je profiel opgeslagen.

Want misschien wil jij terug naar die keer dat jij voor het eerst Bambi zag. Toen zag je hem wellicht in het Nederlands, in plaats van het originele Engels. Op Disney Plus kun je het in ieder geval gemakkelijk aanpassen.

Wat vond je van dit artikel?

Hoe zet je automatische ondertitels uit op YouTube?

Hoe werkt een Netflix kaart?