Hoe kun je het telefoonnummer van een simkaart achterhalen?

Zeker als je een nieuwe telefoon hebt, kan het natuurlijk voorkomen dat je het telefoonnummer niet direct uit je hoofd weet. Tegenwoordig zijn er immers zoveel codes die je moet onthouden. Zeker een lang nummer, zoals je telefoonnummer, kan je nog wel eens ontschieten.

En dat is ook niet gek, want hoe vaak bel je nou eigenlijk naar je eigen nummer? Dat doe je natuurlijk nooit. Ondanks dat het voor de meeste mensen niet belangrijk is om hun telefoonnummer uit hun hoofd te kennen, is het toch aan te raden om het wel te kennen.

In sommige situaties kan het namelijk heel handig zijn om wel je telefoonnummer paraat te hebben. Zo moet je regelmatig je telefoonnummer achterlaten als je bijvoorbeeld een online bestelling plaatst. Maar ook zakelijk gezien is het handig als je je telefoonnummer uit je hoofd kent. Het kan immers voorkomen dat je onverwachts iemand tegenkomt, die op zakelijk gebied voor jou zeer interessant kan is.

Als je deze ontmoeting echter niet verwacht, is de kans natuurlijk groot dat je geen visitekaartjes bij je hebt. Ook kan het natuurlijk gebeuren dat je visitekaartjes bent vergeten mee te nemen naar een zakelijk congres. Om in beide gevallen toch je contactgegevens aan iemand te kunnen geven, is het handig om je telefoonnummer uit je hoofd te kennen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je snel en ter plekke alsnog je telefoonnummer kunt achterhalen. Wij zetten een aantal manieren voor je op een rij.

Via WhatsApp

Als je je telefoon bij de hand hebt, kun je eenvoudig via WhatsApp checken wat je mobiele telefoonnummer is. Dit doe je door WhatsApp te openen en vervolgens rechts bovenin te klikken op de drie verticale puntjes. Nu krijg je een pop-up scherm met onder andere de hits ‘Nieuwe groep’ en ‘WhatsApp Web’.

Als het goed is zie je hier helemaal onderaan het woord instellingen staan. Je komt dan in een scherm, waarop je bovenaan je eigen naam ziet staan inclusief WhatsApp-beschrijving. Wanneer je op je naam klikt, zie je als het goed is onder in je scherm het gekoppelde telefoonnummer staan. Dit is het telefoonnummer van jouw telefoon.

Een vriend bellen

Het makkelijkste is natuurlijk om een vriend of vriendin te bellen, zodat je hem of haar kan vragen om jouw telefoonnummer even voor te lezen. Het nadeel hieraan is echter dat het geld kost. Sommige providers rekenen zelfs kosten voor een hele minuut bellen, terwijl het gesprek misschien slechts enkele seconden heeft geduurd.

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je vriend of vriendin niet opneemt of dat jij nummerherkenning hebt uitgeschakeld. Dan zal je je probleem op een andere manier moeten zien op te lossen.

Klantenservice bellen

Bij de meeste providers is het mogelijk om verbinding te krijgen met de klantenservice, als je belt naar het nummer 1200. Als het goed is, zullen zij je dan je telefoonnummer moeten kunnen doorgeven.

Let wel op dat het bellen van een klantenservice in sommige gevallen kosten met zich mee kan brengen. Ook is het in dit geval belangrijk dat je daadwerkelijk belt met de simkaart waarvan je het telefoonnummer wil weten.

Door een USSD-code

Een USSD-code is een ongestructureerde code die data naar je telefoon kan sturen. USSD staat dan ook voor Unstructured Supplementary Service Data. In totaal kan de code maar liefst 182 karakters lang zijn. In het geval van het opvragen van je telefoonnummer is dat gelukkig niet zo. Door naar verschillende codes te bellen, kun je achter behoorlijk wat informatie over je telefoon en simkaart komen.

Zo kun je bijvoorbeeld checken wat de huidige stand van je beltegoed is, maar dus ook achterhalen wat je telefoonnummer is. Wat wel het geval is bij een USSD-code, is dat de code altijd begint met een * en eindigt met een #. Voor het achterhalen van je telefoonnummer, moet je bellen naar *#61# of *#149#, afhankelijk van je provider.

Je krijgt dan een code in je scherm te zien, waarvan de laatste 10 getallen je telefoonnummer vormen. Als je Vodafone als provider hebt, kan het echter eenvoudiger. Als je dan *#100# belt, krijg je een bericht met daarin je telefoonnummer.

Bekijk de documentatie van je simkaart

Het is altijd verstandig om de papieren documentatie van belangrijke zaken te bewaren. Dat is ook zeker het geval bij de documentatie van je simkaart. Berg deze dus op een plek op waar je het niet kwijt raakt, maar het wel eenvoudig weer terug kunt vinden.

Deze documentatie kan je in de toekomst namelijk nog van pas komen. Als een van de bovenstaande manieren op een of andere manier voor jou namelijk niet werkt, of als je geen mobiele telefoon hebt waar de simkaart in past, dan is het natuurlijk wel handig als je je telefoonnummer terug kunt vinden in de documentatie van de simkaart.

Meestal staat je telefoonnummer in de brief vermeld waar de simkaart aan bevestigd zat toen je die kreeg. Ook kan het zo zijn dat het telefoonnummer staat vermeld op de pas waar je de simkaart uit gedrukt hebt.

Wat vond je van dit artikel?

Hoe kun je ondertitels inbakken in een film?

Waarom bederft suiker niet?