Hoe kun je de ondertiteling op Netflix groter maken?

Netflix heeft een schatkist aan opties die wellicht niet voor iedereen bekend zijn.

Het is dus zeker de moeite waard om hier meer over te weten te komen, zodat je de streamingsdienst optimaal kunt gebruiken.

Een hiervan is het groter maken van ondertiteling. We vertellen je hier precies hoe je dat doet.

Je kunt de ondertiteling op Netflix groter maken door in het menu naar de ondertiteling-voorkeuren te gaan. Hier kun je de grootte van de ondertiteling aanpassen aan jouw criteria.

Direct na de aanpassing zie je het resultaat in een preview scherm. Al je apparaten waarop Netflix is ingeschakeld, zullen vanaf dat moment dezelfde grootte ondertiteling hebben.

Daarnaast is het ook mogelijk om in dit gedeelte van het menu een lettertype te kiezen. Netflix gebruikers kunnen zelfs de achtergrondkleur en schaduw van ondertiteling aanpassen.

Wellicht had je geen idee dat dit mogelijk was. Netflix heeft nog veel meer in petto! Lees hier alle ins- en outs over ondertiteling en andere Netflix-features.

Hoe krijg je grotere knoppen bij Netflix?

pauzeknop netlfix

Wist je dat Netflix een optie heeft om de knoppen te vergroten? Dat is echt ideaal, vooral als je de taal van de audio en ondertiteling snel wilt veranderen.

Via het algemene menu is het mogelijk de pauze- en afspeelknop te vergroten. Hier kunnen gebruikers een label aan toevoegen, zodat ze sneller nieuwe afleveringen of audio- en ondertiteling opties kunnen kiezen.

Wat is de betekenis van ondertiteling?

De tekst die wordt gebruikt om de taal in onder andere films, televisieprogramma’s en series te verduidelijken, staat ook wel bekend als ondertiteling.

Ondertiteling kan afgebeeld worden in de moedertaal van een kijker, of in dezelfde taal om de audio te verduidelijken.

Kijkers die het geluid bij het beeld goed kunnen horen, maar een schriftelijke uitleg nodig hebben bij het geluid omdat het in een niet-verstaanbare of onduidelijke taal is, hebben baat bij ondertiteling.

Wat is de betekenis van Closed Caption?

Closed Caption omvat alle audio die in onder andere in films en series te horen is, vertaalt in schriftelijke vorm. Zo worden ook achtergrondgeluiden, andere geluiden en soundtracks beschreven.

CC betekent Closed Caption en onder deze afkorting is de optie te vinden op Netflix. Het is dus veel uitgebreider dan de alleen ondertiteling.

CC is specifiek bedoeld voor slechthorende of dove kijkers. De term hiervoor is ook wel Subtitles for the Deaf or Hard Hearing (SDH).

Closed Caption is dus gericht op een publiek dat de audio niet kan horen en een tekstbeschrijving van alle geluiden nodig heeft.

Waarom is ondertiteling belangrijk voor kijkers?

ondertiteling film

Het spreekt voorzich dat ondertiteling in de vorm van Closed Caption cruciaal is voor hardhorende- en dove kijkers.

Gewone ondertiteling helpt mensen die de taal van de film of serie niet begrijpen, omdat zo de te horen tekst vertaald wordt.

Voor de makers van een platform als Netflix betekent het aanbieden van ondertiteling dat de inhoud voor meer mensen interessant is en hun geografisch bereik dus aanzienlijk groter wordt.

De nieuwste feature voor bingewatchers

Als je een echte Netflix fan bent en jezelf als bingewatcher betiteld, dan hebben we goed nieuws.

Netflix heeft namelijk een nieuwe knop toegevoegd genaamd de Volgende Aflevering-knop. Deze knop telt automatisch af tussen afleveringen.

Wanneer je erop drukt, ga je direct door naar de volgende aflevering.

Zo kun je nog sneller overschakelen naar een nieuwe aflevering en hoef je iets minder lang op het puntje van je stoel te zitten.

Waarom zijn de Netflix accounts zo handig?

Het leuke aan Netflix, behalve het enorme aanbod aan films, series en documentaires, is dat het zich helemaal afstemt op jouw wensen.

Elk profiel van Netflix is in te vullen met je onlangs bekeken titels, taalvoorkeur, ondertiteling, leeftijdscategorie en beoordelingen.

Zo komt het algoritme met aanbevelingen voor series en films die je zo maar geweldig zou kunnen vinden.

Het kan ook helpen na elke film een duim omhoog of omlaag te doen, zodat Netflix bij kan houden wat je voorkeuren zijn. Op die manier zie je bij elke nieuwe serie of film een match-score staan.

Hoe werkt de functie offline kijken?

Netflix heeft een optie waarmee gebruikers de content offline kunnen kijken. Dat is natuurlijk ontzettend handig als je waar dan ook films en series wilt zien.

Daarnaast zorgt deze optie ervoor dat je data bespaard blijft wanneer je buiten wifi-bereik bij de streamingdienst inschakelt.

De enige actie die je moet ondernemen, is gebruikmaken van je wifi voordat je de deur uitgaat en de content die je wilt zien downloaden met de download optie.

Waar ter wereld kan ik Netflix kijken?

netlfix kijken op wereld

Netflix-gebruikers kunnen bijna overal ter wereld inloggen en naar de streamingsdienst kijken. Alleen landen en regio’s als Noord-Korea, China en De Krim zijn hier een uitzondering op.

Let wel op, want het aanbod van Netflix kan in andere landen erg verschillen van wat je in Nederland ziet. Dat komt omdat Netflix per land of regio contracten afsluit met distributeurs en studio’s.

Wil je per sé de Nederlandse content kunnen bekijken? Dan is er een download optie waarmee je je favoriete films van tevoren download en deze letterlijk op vakantie meeneemt.

Is er Nederlandse ondertiteling beschikbaar op Netflix in het buitenland?

Er is helaas niet altijd Nederlandse ondertiteling beschikbaar wanneer je Netflix in het buitenland opent.

Dat komt omdat het platform naast de aankoop van de beelden, ook de ondertiteling moet betalen. In sommige regio’s is het daarom (nog) niet mogelijk om Nederlandse ondertiteling te vinden.

Tip: als je Nederlandse ondertiteling echt niet kunt missen en de content niet gedownload hebt, kijk dan alleen naar Netflix Originals. De meeste hiervan bieden namelijk wel Nederlandse ondertiteling aan.

Hoe krijg ik Nederlandse ondertiteling bij Netflix in het buitenland?

Wil je er 100% zeker zijn dat je overal ter wereld Nederlandse ondertiteling bij je favoriete Netflix series en film hebt?

Dan is het mogelijk om de download functie in te schakelen voordat je op reis gaat. Daarmee download je alle films en series met ondertiteling die je op vakantie wilt bekijken.

Wat is de grootste challenge voor het kijken van Netflix in het buitenland?

Wellicht is het enige wat het kijken van Netflix in het buitenland kan bemoeilijken, de internetverbinding.

Deze moet namelijk behoorlijk stabiel en daarnaast minimaal 3,0 megabits per seconde zijn om Netflix te laten functioneren.

In het buitenland, en zeker in een hotel of op een camping, kan dit nog weleens niet het geval zijn.

Het is misschien net genoeg om een film of serie op Netflix te kijken, maar verwacht niet de beste kwaliteit.

Handig weetje: Het gebruik van Netflix buiten Nederland kost geen extra geld en is inbegrepen bij je abonnement.

Op welke apparaten kun je Netflix kijken?

Netlfix kijken tablets

Netflix is te bekijken op elk elektronisch apparaat dat in verbinding staat met het internet en de Netflix app geïnstalleerd heeft.

Meestal kijken gebruikers Netflix via hun smart-tv, smartphones, tablets, computers, iPad ´s, laptops, tablets, gameconsoles en media players.

Er is geen limiet aan het aantal apparaten waarop je Netflix mag kijken. Het enige limiet is Netflix’s regel dat gebruikers, afhankelijk van hun abonnement, op 1 tot 4 schermen tegelijk kunnen kijken.

Wat vond je van dit artikel?

Wie is de oprichter van het grootste internetbedrijf ter wereld?

Wat betekent Satudarah?