Hoe kun je de Amerikaanse Netflix bekijken?

We kunnen tegenwoordig allemaal niet meer zonder Netflix. Het is veruit de meest gebruikte vorm van vrijetijdsbesteding. Toch zijn er veel klachten over het aanbod op de streamingdienst. Dit verandert erg vaak. Om de zoveel tijd verwijdert Netflix weer populaire series of films, waardoor fans verdrietig achterblijven.

Vaak wordt er met jaloezie naar andere landen gekeken omdat het aanbod daar groter en meer divers is dan in Nederland. Gelukkig zijn er ook manieren waarop wij Nederlanders ook kunnen genieten van dit brede assortiment. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Gebruik een VPN

VPN is de afkorting voor Virtual Private Network. In een notendop betekent het dat Netflix (en de rest van het internet) voorliegt over je locatie. Met bepaalde diensten kun je namelijk een IP-adres genereren waardoor het lijkt alsof je in Amerika – of elke willekeurige plek op de wereld – bent.

Er zijn gratis VPN’s beschikbaar maar vaak kost het wel geld om dit voor langere tijd achter elkaar te gebruiken. Het is ook wel aan te raden om een goede dienst hiervoor te gebruiken, aangezien de servers snel genoeg moeten zijn.

Anders zit je de hele tijd met haperende films, en dat wil je natuurlijk niet. Betalen gaat meestal op basis van een abonnement. Je betaalt maandelijks een vast bedrag.

Proxyservers

Door middel van een proxyserver kun je het ook laten lijken alsof je je op een andere plek bevindt. Dit is meestal gratis, en dat heeft een reden. Het werkt een stuk minder goed. Meestal zit je met trage servers die een groot deel van de tijd niet werken. Als ze wel werken moet je geluk hebben dat het snel genoeg is om een filmpje te streamen.

En de kans is daarnaast ook nog eens heel groot dat als je een goedwerkende proxyserver hebt gevonden, deze in een mum van tijd geblokkeerd wordt. Netflix is namelijk aardig scherp op dit soort omzeilingen.

Smart DNS

Smart DNS lijkt ook op VPN. Je internetverkeer wordt echter niet versleuteld, zoals dat wel gebeurt bij de VPN. Wel moet je met een Smart DNS betalen aan de dienst die je hiervoor gebruikt.

Smart DNS is op zich een goede oplossing, maar de beste oplossing is in ons opzicht toch het gebruik van een VPN. Hierdoor word je internetverkeer namelijk volledig beschermd. Iets wat je ook voor ander gebruik kunt aanspreken dus.

Wat vond je van dit artikel?

Waarom bederft suiker niet?

Wat betekent CC bij ondertiteling?