Dit is waarom een HEMA medewerker op staande voet is ontslagen

In de provincie Utrecht is een HEMA-medewerkster haar baan verloren nadat ze beticht werd van het stelen van hotdogs. Nadat de HEMA een rechercheur had ingehuurd om het mysterie van de verdwijnende hotdogs te onderzoeken, werd duidelijk dat een 18-jarige medewerkster haar trek in de hotdogs keer op keer niet kon onderdrukken, zonder ervoor te betalen.

Zonder pardon werd de medewerkster ontslagen. Hierdoor kon ze haar eerste jaar bij het bedrijf nog net niet afmaken. Ze was ervan op de hoogte dat wat ze deed niet mocht. Toch gaf ze toe het gedaan te hebben bij de rechercheur, haar werkgever en de kantonrechter. Volgens de vrouw was zij overigens niet de enige; meerdere collega’s verzotten zich volgens haar ook op de hotdogs zonder hiervoor een cent te betalen.

Daar kan de HEMA zich echter niet in vinden. Zij zeggen dat de vrouw de enige was die dat deed. De HEMA liet de vrouw de kosten die het bedrijf had gemaakt aan de ingehuurde rechercheur t.w.v. € 500,- en een schadevergoeding van de genuttigde hotdogs t.w.v. € 50,- betalen.

De warenhuizenketen deed aangifte en kreeg gelijk van de rechter. Deze stelde dat er een gegronde en noodzakelijke reden was voor haar ontslag op staande voet. Wel bepaalde de kantonrechter dat de werkgever de onderzoekskosten terug moest geven aan de vrouw en dat de schadevergoeding € 25,- te veel was. De medewerkster moest uiteindelijk dus € 25,- en de helft van de proceskosten betalen.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens seks?

Dit is de nieuwe verrassingsdoos van PepsiCo Unwasted