Top 10 Grootste Subtropische Zwembaden Van Nederland

Zo nu en dan is het belangrijk om even wat leuks te doen en om even goed tot rust te komen. Het dagelijks leven kan namelijk voor een hoop stress zorgen en juist daarom zijn afleiding en ontspanning zo belangrijk. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk uitje, dan is er het nodige mogelijk.

Voor een leuk uitje hoef je niet per se naar het buitenland. In Nederland hebben we namelijk ook genoeg leuke dingen die je zou kunnen doen. Naast de vele buitenzwembaden hebben we ook prachtige grote subtropisch zwembaden!

Ben je benieuwd naar welke zwembaden er allemaal zijn en welke het grootste zijn? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Onderstaand hebben wij namelijk een top 10 van de grootste subtropische zwembaden van Nederland voor jou geformuleerd. Wij wensen je in ieder geval veel leesplezier en bij vragen kan je uiteraard contact mee nemen.

1. Aqua Mundo De Huttenheugte

Aqua Mundo De Huttenheugte
Beeld: Center Parcs

Op de eerste plaats hebben we Aqua Mundo De Huttenheugte staan, dit is een zwemparadijs van Center Parcs en is al enorm lang zeer populair. Je kunt je hier zeer goed vermaken dankzij het golfslagbad, de glijbanen en de wildwaterbaan. Ook kan je hier duiken met een onderwaterscooter. 

2. Aqua Mundo Port Zélande

Aqua Mundo Port Zélande
Beeld: Center Parcs

Het Aqua Mundo Port Zélande is een bijzonder subtropisch zwemparadijs en is te vinden in Zuid-Holland. De wildwaterbaan in dit zwembad is maar liefst 112 meter lang en er worden hier ook leuke waterspelletjes georganiseerd. Ook vind je hier een spa en kan je lekker gemasseerd worden.

3. Landal het Vennenbos

Landal het Vennenbos
Beeld: Landal

In het mooie brabant vind je dit geweldige zwembad. Er zijn veel verschillende attracties en je hebt hier ook de indrukwekkende Lazy River. Ook vind je hier een black hole glijbaan en zijn er bubbelbaden en een infrarood sauna.

4. Aqua Mundo De Eemhof

Aqua Mundo De Eemhof
Beeld: Center Parcs

In Flevoland vind je dit fantastische zwembad in een park van Center Parcs. Dit zwembad behoort tot de beste van Nederland, hier vind je naast de wildwaterbaan en het golfslagbad namelijk ook veel waterglijbanen. Ook kan je hier surfen op de Flow Rider en dat zorgt gegarandeerd voor veel plezier.

In dit zwembad staat een glijbaan van maar liefst 154 meter lang en dat is gigantisch.

5. Aqua Mundo De Kempervennen

Aqua Mundo De Kempervennen
Beeld: Center Parcs

Ben je in de Noord-Brabant en wil je een leuk zwembad bezoeken, breng dan een bezoek aan dit zwembad. Je vindt hier een flink aanbod aan leuke attracties. Denk hierbij aan de ruim 60 meter grote glijbaan en het grote wildwaterbaan. Ook kan je hier snorkelen en is er een duikschool. Wil je lekker zonnen tijdens het douchen? Dan kan dat onder de sunshower.

6. Aqua Mundo Het Meerdal

Aqua Mundo Het Meerdal
Beeld: Center Parcs

Dit zwembad bevindt zich in Center Parcs, hier vind je verschillende attracties. Zo vind je hier glijbanen, een snelstromende rivier en een sauna. Wat ook leuk is aan dit zwembad is dat je hier een ritje op een onderwaterscooter kunt doen.

Ben jij op zoek naar ontspanning? Dan kan je bij dit zwembad ook prima terecht. Zo vind je hier een kruidenbad, een sauna en een Turks-stoombad. Ook kan je hier lekker fit blijven met behulp van aquarobics.

7. Aquafun Sportiom

Dit subtropische zwembad is enorm populair en in onze ogen is dat vrij logisch. Je vindt hier namelijk verschillende waterattracties en dat is natuurlijk top. Zo vind je hier een wilde rivier, snelle glijbanen en een golfslagbad. Ook kan je hier genieten van een kruidenbad en de sauna. Wil jij buiten zwemmen? Dan kan dat ook prima, het buitenbad is namelijk verwarmd.

8. Landal Lommerbergen

Landal Lommerbergen
Beeld: Landal

Landal, waarschijnlijk ken je deze naam van de vakantieparken. Wanneer je een bezoek brengt aan het Landal Lommerbergen park, dan kom je hier ook het fantastische zwemparadijs tegen. Dit zwembad is een absolute aanrader.

De kinderen genieten hier van het Junglebad en waterglijbanen, terwijl volwassenen hier eens even goed tot rust kunnen komen. Je vindt hier namelijk infraroodcabines en bubbelbaden. Ook kan je hier een massage boeken om eens even echt tot rust te komen.

9. Tikibad

Beeld: Tikibad

Het Tikibad staat op de negende plaats in deze lijst en voor de meeste mensen zal het geen verrassing zijn dat dit zwembad in de lijst staat. Dit subtropische zwemparadijs is waarschijnlijk het zwemparadijs dat het meest bekend is bij de meeste Nederlanders.

Dit zwembad behoort namelijk tot het pretpark Duinrell. Naast dat je hier kunt genieten van allerlei attracties kan je dus ook een duik nemen in het zwembad. Echter blijft het dan waarschijnlijk niet bij alleen het nemen van een duik. Je vindt hier namelijk ontzettend veel leuke glijbanen.

Het Tikibad is het grootste indoor glijbanenparadijs van zowel Nederland als België en trekt hierdoor een hoop gasten. Ook vind je hier leuke watervallen en een groot zwembad. Het Tikibad kan jou en je gezin een topdag bezorgen.

10. Bonte wever

Beeld: Bonte wever

We beginnen de top 10 met de Bonte Wever. Dit is zwemparadijs is gevestigd in Assen en is een aanrader voor zowel jonge als oudere mensen. Je vindt hier een wilde rivier, glijbanen en een golfslagbad. Dit is over het algemeen erg leuk voor jonge mensen, echter is er hier ook genoeg voor oudere mensen

Je vindt hier namelijk ook andere voorzieningen. Denk hierbij aan sauna’s en whirlpools. De faciliteiten hier zijn top en dit zal ervoor zorgen dat je een topdag krijgt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 5 Grootste Studentensteden Van Duitsland

Top 10 Kleinste Landen Van Europa