Top 10 Grootste Studentensteden Van Frankrijk

Hoe leuk is het om in het buitenland te studeren? Nieuwe mensen leren kennen, een cultuur leren kennen. De tijd van je leven hebben! Ieder jaar twijfelen veel studenten over de keuze van steden voor hun studie in Frankrijk. Als je hier ook over twijfelt, hebben wij de oplossing voor je!

In dit artikel worden de top 10 grootste studentensteden in Frankrijk speciaal voor jou opgesomd. Bij iedere stad hebben we de belangrijkste factoren naar voren gebracht, zodat je een stad kunt kiezen die het beste bij jouw wensen past. Er is voor ieder wat wils. Om het eerlijk te houden hebben we ook sommige minpunten van steden beschreven.

1. Toulouse

De nummer één in de top tien grootste studentensteden van Frankrijk is Toulouse. Toulouse staat net als Lyon en Parijs bekend om haar culturele uitstraling en veel lokale winkeltjes.

Het wordt ook wel de roze stad genoemd, omdat een groot deel van de stad is gemaakt van roze bakstenen. Er worden veel evenementen georganiseerd voor studenten in bars en clubs. Het is vrij simpel om een kamer te vinden, alleen de huurprijs is wel aan de hoge kant.

2. Lyon

Klaar voor de beste tijd van je leven? De nummer twee in de top tien is Lyon. Lyon heeft deze tweede plek te danken aan het bruisende studentenleven. Er is genoeg te doen en er worden de hele week door feesten georganiseerd.

In restaurants is er zelfs een menu speciaal voor studenten. Een nadeel is, is dat de huurprijzen aan de hoge kant zijn. Een aanrader is Place Bellecour, dit is het centrum van Lyon waarin iedereen elkaar ontmoet.

3. Rennes

De nummer drie in de top tien is Rennes. Rennes is een kleine stad waar oud en nieuw gemixt zijn. Er zijn veel oude gebouwen en architectuur te vinden, maar dit is gemixt met moderne gebouwen. Één derde van de inwoners is student, en de helft hiervan is internationaal. De gemiddelde huurprijs is 400 euro inclusief.

Het is aan te raden om voor je aankomst een verblijfplaats te regelen. Het is lastig om op korte termijn een lange verblijfplaats te kunnen vinden. Een aanrader is Rue de la Soif, een straat waar 15 bars zijn, die dagelijks geopend zijn.

4. Montpellier

De nummer vier in de top tien is Montpellier. In en rond Montpellier zijn veel mooie stranden te vinden. Het weer is er mild, het is een van de warmste plekken van Frankrijk. Zelfs in de winter is het niet koud.

In Montpellier is het erg duur om een studio te huren, je kan beter een appartement delen. Het is een aanrader om in de zomer de waterval van de Pont di Diable (duivelsbrug) te bezoeken.

5. Nantes

De nummer vijf in de top 10 is Nantes. Nantes staat bekend om zijn beste werkgelegenheid. Daarnaast is het maar één uur reizen naar de zee, hoe lekker is dat?

6. Grenoble

De nummer zes in de top 10 is Grenoble. Grenoble is de perfecte mix tussen wetenschap, natuur, kunst en architectuur. De mooie omgeving is het eerste dat opvalt, je bevindt je hier namelijk in de Franse Alpen.

Naast het feesten en uitgaan, zijn er hier genoeg plekken om te hiken, skiën, om excursies te doen en te slapen in de hut van een berg. Een aanrader is om naar La Bobine te gaan op dinsdag, hier is een openluchttheater waar iedere dinsdag het genre van de muziek veranderd. Grenoble is de perfecte combinatie tussen uitgaan en natuur.

7. Bordeaux

De nummer 7 in de top 10 is Bordeaux. Bordeaux is een levendige stad met verschillende barretjes. Maakt niet uit waar je van houdt, Er is altijd wel iets te vinden. Er zijn er ook veel culturele activiteiten.

Als je student bent krijg je verschillende kortingen voor concerten, kaartjes voor de opera. Een aanrader is om ‘s avonds naar de kade te gaan. Hier heb je de stenen brug, en “Place de la Bourse”. Hier heb je één van de mooiste uitzichten van Bordeaux. De kade is ook leuk om rond te lopen op zondagen.

8. Straatsburg (Strasbourg)

De nummer 8 in de top 10 is Straatsburg. Straatsburg is een stad dat op de grens ligt met Duitsland. Het is een studentenstad waar genoeg plekken zijn om uit te gaan, om lekker uit eten te gaan of om een lekker drankje te drinken. Daarnaast is er ook genoeg architectuur, waar de geschiedenis weer helemaal naar voren komt.

Een aanrader is om de Kathedraal van Staatsburg te bezoeken, van 1647 tot 1874 was dit het langste gebouw ter wereld. Oh ja, nog een kleine maar handige tip: bij het café van ‘the University of Economy’ kun je heel goedkoop bier halen.

9. Parijs

De nummer 9 in de top 10 is Parijs, de stad van de liefde. De grootste stad van Frankijk, en tevens de hoofdstad, is de perfecte studentenstad. In deze stad zijn genoeg plekken om te bezoeken. Er zijn veel musea, architectuur, restaurants, uitzichten. Sommige musea bieden zelfs gratis toegang aan studenten.

Een nadeel in deze hoofdstad, is dat het wel heel duur kan zijn. Een studio huren kost hier soms wel €1.000 per maand. Een oplossing hiervoor is het delen van appartementen. Een echte aanrader is, je zal het bijna niet verwachten, het bezoeken van de Eiffeltoren! Ga lekker picknicken op een zondag en geniet van het perfecte uitzicht. Beter kan niet toch?

10. Aix-Marseille

De nummer 10 in de top 10 is Aix-Marseille, ook wel Aix-en-Provence genoemd. Deze stad staat ook wel bekend als de stad van het water. Tijdens de middeleeuwen waren er honderden fonteinen. Vandaag de dag zijn er nog maar 30, maar alsnog heel mooi om te bezoeken.

Door het mooie weer in Aix-en-Provence ben je veel buiten en geniet je veel van de omgeving en de stranden. Naast de fonteinen kun je ook rondlopen door het oude centrum om monumenten, oude straatjes en gebouwen te bezoeken. De stad is ook niet zo groot waardoor je eigenlijk alles lopend kan doen. Er zijn veel bars en restaurants dus er is altijd wel iets te doen!

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Super Spannende Series Op Netflix

Top 30 Grootste Autofabrikanten Ter Wereld