Top 5 Grootste Studentensteden Van Duitsland

Mocht jij van plan zijn om te gaan studeren in Duitsland, dan ben je zeker niet de enige. Er zijn namelijk een hoop andere studenten die hier ook voor kiezen. Wanneer je in Duitsland wilt gaan studeren, dan zijn de eisen ongeveer hetzelfde als in Nederland. Je zult echter wel eerst een taaltoets moeten doen en deze halen om uiteindelijk toegelaten te worden.

Wanneer je in Duitsland wilt gaan studeren, dan zal je hier waarschijnlijk ook moeten gaan wonen. Als je op zoek bent naar een woning, dan gaat dit in de ene stad makkelijker dan in de ander, in Duitsland verschilt dit erg per stad.

Als je in Duitsland wilt gaan studeren, dan vraag je je natuurlijk ook af hoe duur dit is. In Nederland is studeren een stuk duurder dan in Duitsland. Zo betaal je in Duitsland geen collegegeld. Echter betaal je hier wel kosten per semester, echter is dit maar 10 tot 160 euro.

Studeren in Duitsland is dus een stuk goedkoper dan in Nederland. Echter kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om alleen stage te lopen in Duitsland. Mocht je dit willen doen of wil jij simpelweg een weekendje uit in een leuke studentenstad? Lees dan onze onderstaande top 5!

1. München

Als je in Duitsland wilt gaan studeren, dan is het zeker een goed idee om voor München te kiezen. Beieren is enorm gezellig en dat komt jou als student waarschijnlijk wel goed uit. Het is ook nog eens dichtbij de Alpen en München staat bekend om de kunst en de cultuur.

Echter is dit niet het enige waar de stad om bekend staat. Je vindt hier tal van leuke barretjes en grote discotheken. Wil je uit eten, dan kan dat hier ook prima. Ben je een voetballiefhebber? Dan is München ook top!

In München heb je namelijk Bayern Munchen en deze club kan gerust de grootste voetbalclub van Duitsland genoemd worden. In de Allianz Arena kunnen meer dan 75.000 mensen en dit is zeer indrukwekkend. Tevens heeft club ook banden met enkele Nederlanders.

Arjen Robben speelde een flinke periode in Duitsland en schoot Bayern München zelfs naar de Champions League titel toe. Ook kende trainer Louis van Gaal hier een succesvolle periode en dat vergeet men in Duitsland natuurlijk niet.

Wanneer je ervoor kiest om in München te gaan studeren, dan kies je voor de grootste studentenstad van het land. In München zijn maar liefst 44.000 studenten te vinden en dat zijn er natuurlijk een hoop. De kans is dan ook groot dat jij je hier al snel als een vis in het water voelt.

2. Frankfurt

In Frankfurt wonen 42.000 studenten, dit zijn er een hoop! De kans dat jij je in deze stad als student zijnde gaat vermaken is dan ook erg groot. Frankfurt, ook wel de stad van Goethe staat bekend als het centrum van het bankwezen en heeft een van de grootste luchthavens van Europa. Wil je tijdens je studie op vakantie, dan kan je dus vanuit hier vliegen!

Ben jij een liefhebber van een skyline? Dan is Frankfurt jouw stad, deze stad heeft namelijk een skyline die op zijn minst zeer indrukwekkend te noemen is.

3. Münster

Münster

Münster is absoluut een aanrader op het moment dat jij wilt gaan studeren in Duitsland. Deze stad telt maar liefst 40.000 studenten en is een stad met veel historie. Je komt hier dus veel cultuur tegen op het moment dat je hier studeert en dat is natuurlijk ook wel zo leuk.

Doordat hier veel studenten zijn kan je hier fantastisch uitgaan en dat is uiteraard wat je wilt als student. Tevens kan je hier lekker uiteten en ligt de stad bijna op fietsafstand van Enschede. Wat ook leuk is om te weten, is dat deze stad in 2004 is uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld.

4. Hamburg

Hamburg is een stad die je absoluut kunt zien als trendy. Hier zijn maar liefst 39.000 studenten en veel van hen hebben net zoals jij zin in een feestje. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het beruchte uitgaansgebied van Hamburg, namelijk de Reeperbahn in de wijk St. Pauli.

In deze wijk vind je ontzettend veel leuke bars en andere uitgaansgelegenheden. Wanneer je meer naar het centrum toetrekt vind je de wijk St. George, hier vind je hippe cocktailbars en clubs. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan het Schanzenviertel, dit is erg in opkomst. Wil je lekker een hapje eten of een bezoek brengen aan een restaurant, dan ben je hier aan het juiste adres.

Bovenstaande uitgaansgelegenheden zijn natuurlijk leuk, maar als studenten zijnde wil je waarschijnlijk onder de studenten zijn. Kies daarom voor Hamburg Altona, hier wonen veel studenten en je vindt hier leuke clubs en cafés

Hamburg staat ook bekend als de stad waarin de Beatles groot zijn geworden, tevens ligt de stad relatief dicht bij Nederland en zou je dus ook nog thuis kunnen blijven wonen als je hier gaat studeren.

5. Bochum

Mocht je willen studeren in Bochum, dan kies je voor een stad met 33.000 studenten. In deze stad kun je zeer goedkoop studeren, ook is de stad dichtbij Nederland. Mocht je een beetje in de buurt wonen, dan zou je gewoon thuis kunnen blijven wonen en dit stuk reizen.

Mocht je hier gaan studeren en wil je ook in deze stad gaan wonen, dan kies je voor de stad met de goedkoopste studentenkamers en dat is natuurlijk top. Wanneer je in deze stad gaat studeren, dan hoef je je naast je studie in ieder geval niet te vervelen.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Duitse mijnmuseum. Dit museum is het grootste mijnmuseum ter wereld en behoort ook tot een van de meest bezochte musea van Duitsland.

Het meest indrukwekkende aan dit museum is dat er een 2,5 kilometer lange onderaardse show tunnel is. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld krijgt van hoe mijnwerkers hier aan de slag moesten gaan en dat is indrukwekkend.

Wat vond je van dit artikel?

Top 14 Beste Amerikaanse Automerken

Top 10 Grootste Subtropische Zwembaden Van Nederland