Top 10 Grootste Steden Ter Wereld Met De Meeste Inwoners

Wat zijn de 10 grootste steden ter wereld met de meeste inwoners?

Een opsomming van de grootste steden ter wereld kan je op verschillende manieren weergeven. Je kan ze rangschikken op basis van oppervlakte of populatie. Tokio is de grootste stad ter wereld (als we kijken naar oppervlakte) met een oppervlakte van ruim 8500+ km².

Vaak wordt er bij grootste stad altijd gedacht aan het aantal kilometers, maar voor dit lijstje zijn we op zoek gegaan naar de steden met het hoogste aantal inwoners. Ben jij benieuwd naar welke stad er op nummer 1 staat? Lees dan zeker verder. Dit is de top 10 van grootste steden ter wereld gerangschikt op populatie.

1. Guangzhou, China

Wat is de grootste stad ter wereld met de meeste inwoners? Dat is Guangzhou, in het Zuidoosten van China. De stad staat op de nummer 1 positie in de lijst van de grootste steden ter wereld met de meeste inwoners. Hong Kong ligt 120 km ten noorden van Guangzhou. De stad was vroeger erg belangrijk omdat ze langs de zijden route ligt.

Hierdoor is de haven nog steeds een van de belangrijkste financiële punten van Guangzhou. Jaarlijks bezoeken meer dan 100 miljoen toeristen deze stad. De canton toren is daarbij een van de belangrijkste bezienswaardigheden.

2. Tokyo, Japan

Tokyo is buiten de meest bevolkte stad van Japan ook de hoofdstad van het land. Je vindt hier onder andere de gebouwen van de overheid en de officiële instelling van de keizer. In Tokyo zijn 51 van de meest welvarende bedrijven gevestigd en dit aantal is het grootste ter wereld.

Het is een erg schone stad met enorm veel winkels en shopping centra. In 2020 vinden ook in Tokyo de Olympische spelen plaats in de zomer. Tokyo is ook erg gekend voor zijn metro netwerk. Je kan de hele stad bereiken door gebruik te maken van dit wel gestructureerde netwerk.

3. Shanghai, China

Met meer dan 24 miljoen inwoners is Shanghai de derde grootste en drukste stad ter wereld. Daarnaast is het ook een belangrijk financieel centrum voor de wereld. De stad is ook wel gekend als het Parijs van het Oosten.

Shanghai heeft ook het voordeel om te liggen aan de mond van de Yangtze rivier, de belangrijkste rivier in China. De populatie van deze stad is trouwens groter dan het hele land Taiwan.

4. Jakarta, Indonesië

De hoofdstad van Indonesië is Jakarta. Het is ook de meest bevolkte stad van het land en komt hierdoor op onze nummer 4. Het is al de hoofdstad sinds dat het land onafhankelijk is verklaard in 1945. Jakarta is een mix van verschillende culturen en nationaliteiten, omdat de levensstandaard hier veel hoger ligt dan in de rest van het land.

Volgens verschillende bronnen groeit Jakarta sneller dan bijvoorbeeld Kuala Lumpur en Bangkok. Het is er het hele jaar door gemiddeld zo’n 26 graden. Het kan er wel heel erg vochtig worden iets wat veel toeristen onderschatten. Jakarta is vooral bekend bij de toeristen als de toegangspoort naar Bali. Al is het wel de moeite om deze indrukwekkende stad te bezoeken.

5. Delhi, India

Delhi is een van de grootste en meest indrukwekkendste steden in India. Na Mumbai vind je in Delhi het hoogste aantal miljonairs. Het is een zeer oude stad met doorheen de geschiedenis verschillende bezettingen. Dit kan je dan ook terugvinden in de monumenten en de architectuur. Er zijn meer dan 170 monumenten en 1200 historische gebouwen te vinden in deze stad.

Sinds het begin van de 21ste eeuw is er een opmars aan sloppenwijken in Delhi. Hierdoor is het armoedecijfer in de stad sterk gestegen doorheen de jaren. Er is dus een groot contrast tussen heel rijk en arm te vinden in deze stad.

6. Seoul, Zuid-Korea

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea. Hier wonen meer dan de helft van alle Zuid-Koreanen bij elkaar. De stad is te vinden nabij de Han rivier en heeft een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Seoul is omgeven door bergen en heeft hierdoor een aangepast klimaat. Hier vind je dan ook de vier seizoenen zoals bij ons.

De beste tijd om Seoul te bezoeken is dan ook in de lente. Dan staat de stad volledig in bloei en kan je overal prachtige lichtroze bloemen vinden. Seoul telt meer dan 10 miljoen internationale bezoekers per jaar en maakt dit dus een van de meest bezochte toeristische steden ter wereld.

7. Karachi, Pakistan

Karachi is de grootste stad van Pakistan en meteen onze nummer zeven in de lijst van grootste steden in de wereld. Hier vind je onder andere de belangrijkste haven en het financiële hart van het land.

Karachi staat ook wel bekend als de stad die nooit slaapt met zijn levendige nachtleven. Karachi is gelegen aan de Arabische zee en is dus ook geschikt voor een strandvakantie.

8. Manilla, Filipijnen

De populairste stad in de Filipijnen is zonder twijfel Manilla. Voor toeristen zijn uiteraard de stranden en eilanden beter gekend in Filipijnen. Toch is Manilla zeker de moeite om ook een keer te bezoeken. Er heerst een bedrijvige sfeer en is de winkelstad bij uitstek. Manilla is het drukst bevolkt van heel de Filipijnen.

Je vindt hier dan ook alle belangrijke bedrijven, het financiële centrum en vele cultuurcentra. De gemiddelde temperatuur in Manilla bedraagt 31 graden. Door dit tropische weer krijgt Manilla veel toeristen over de vloer. Er worden dan ook jaarlijks 5000 hotelkamers bijgebouwd.

9. Mumbai, India

Mumbai is misschien ook wel beter gekend als Bombay. Het is onze nummer 9 in de top 10 van grootste steden ter wereld. Het is de belangrijkste stad in India en daardoor heel erg druk bevolkt. Mumbai heeft een natuurlijk haven. Dit zorgt ervoor dat Mumbai erg belangrijk is voor de in – en uitvoer van onder andere specerijen. Vroeger was Mumbai dan ook een vissersstad.

Uiteraard is dit enorm veranderd en is Mumbai nu de rijkste stad van India. Tussen juni en september heb je veel kans op regen in Mumbai. Je kan deze stad dus het beste bezoeken tussen januari en mei. De temperatuur is er meestal stabiel tussen de 30 en 35 graden. Als toerist wil je natuurlijk de indrukwekkende monumenten bezoeken en de tempels die je hier vindt.

10. Mexico Stad, Mexico

De hoofdstad van Mexico draagt dezelfde naam als het land. Hiervoor hebben ze ervoor gekozen om duidelijk te maken dat het om de stad gaat in de naam van de hoofdstad. De stad ligt op een hoger plateau en is het belangrijkste financiële centrum van Latijns-Amerika. Het is daarnaast ook de grootste Spaanssprekende stad.

De Mexicanen beweren dat dit de oudste hoofdstad is van Latijns-Amerika opgericht in de 12de eeuw. Iedereen kent het lekkere Mexicaanse eten wel met veel vis en kruiden. Dit is misschien te wijten aan het feit dat Mexico-stad de tweede grootste verse vismarkt heeft ter wereld. Japan staat hierbij op nummer één.

Overzicht van de grootste steden ter wereld met de meeste inwoners

NummerStadLandBevolking
1ShanghaiChina24.180.000
2PekingChina21.710.000
3BombayIndia18.410.000
4IstanboelTurkije15.030.000
5KarachiPakistan14.910.000
6TianjinChina12.281.600
7MoskouRusland11.920.000
8TokyoJapan9.273.000
9DhakaBangladesh8.906.000
10ManilaFilipijnen1.780.000

Wat vond je van dit artikel?

Top 8 Beste Tips Om Te Besparen Op Je Energiekosten

Top 100 Beste Jaren ’70 Liedjes Volgens Spotify