Top 25 Grootste Pretparken Ter Wereld

Ben jij wel eens naar een van de grootste pretparken ter wereld gegaan? De kans is aannemelijk, aangezien één van de best bezochte pretparken op Nederlandse bodem staat! Je zou het niet verwachten, maar de Efteling hoort in de top 25 grootste pretparken ter wereld. Maar welke pretparken horen nog meer in dat lijstje?

Het grootste pretpark ter wereld is Magic Kingdom. Dit is één van de vier attractieparken van Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida, Verenigde Staten. Het is natuurlijk geen verrassing dat één van de attractieparken van Disney World op nummer één staat, aangezien het de droom van ieder kind – en stiekem ook van de volwassenen – is om hier een keer heen te gaan.

Maar er zijn nog veel meer grote pretparken waar je absoluut een keer naartoe moet gaan, en wij vertellen jou daar uiteraard meer over.

1. Magic Kingdom (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 20,9 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf €119,50 per persoon
 • Achtbanen: 3

Het grootste pretpark ter wereld is natuurlijk niets minder dan Magic Kingdom in Florida in de Verenigde Staten. De indeling van de werelden is bijna identiek aan Disneyland Anaheim.

Om bij het park te komen zul je ruim 1,5 kilometer moeten lopen vanaf de parkeerplaats, maar het is natuurlijk veel leuker om de monorail of één van de drie veerboten te nemen.

In het grootste attractiepark ter wereld heb je natuurlijk ook de grootste variatie wat betreft de Disney figuren. Hier kun je iedereen ontmoeten uit de Disney wereld, en met een groot gedeelte van de figuren ook nog eens eten.

Het is ook mogelijk om in Magic Kingdom te fitnessen als je hier behoefte aan hebt, of lekker een frisse duik te nemen bij een van de hotels.

2. Disneyland Anaheim (California, VS)

 • Aantal bezoekers: 18,6 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf $114 per persoon
 • Achtbanen: 5

Disneyland Anaheim heeft het net niet gered om het grootste pretpark ter wereld te worden, maar dat maakt het er niet minder beter op.

Dit is het grootste Disneypark in California, en heeft dan ook flink wat te bieden. Zo kun je weer verschillende werelden bezoeken zoals de Star Wars wereld, Mickey’s Toontown, Fantasyland en nog veel meer.

Natuurlijk kun je ook jouw favoriete Disney figuren ontmoeten en verschillende shows bewonderen. Je zult in ieder geval zeker niet in één dag uitgekeken zijn.

3. Tokyo Disney (Japan)

 • Aantal bezoekers: 16 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf ¥7,300 per persoon
 • Achtbanen: 2

Het grootste pretpark in Japan is Tokyo Disney, wat bestaat uit Tokyo Disneyland en Tokyo Disney Sea.

In het Disneyland park kun je een kijkje nemen in het kasteel van Assepoester, al je energie eruit gooien in verschillende attracties en verschillende magische shows bekijken.

Bij Disney Sea draait het allemaal om sprookjes en legendes die verband hebben met de oceaan. Zo kun je bijvoorbeeld naar het midden van de Aarde reizen, een boottocht maken of op Jasmijn haar vliegende tapijt meerijden, en natuurlijk veel meer.

4. Universal Studios (Japan)

 • Aantal bezoekers: 14,5 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf ¥7,091 per persoon
 • Aantal achtbanen: 5

Universal Studios heeft een flinke naam gemaakt als een van de grootste pretparken ter wereld, want ook in Japan is dit gewoon een van de meest bezochte parken.

De kleinste onder ons kunnen hier heerlijk genieten in de wereld van Sesam Straat, maar ook de Mario wereld, Harry Potter wereld en Jurassic Park kun je hier gewoon vinden.

Kortom, er zit voor iedereen wel wat tussen in een van de grootste pretpark van Japan, en dat natuurlijk altijd in combinatie met leuke shows en evenementen.

5. Disney’s Animal Kingdom (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 13,8 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf €119,50 per persoon
 • Aantal achtbanen: 1

Je verwacht het niet, maar ook Disney heeft zijn eigen dierentuin. Maar Disney zou Disney niet zijn als er geen magische elementen in het park verwerkt zijn natuurlijk.

In Disney’s Animal Kingdom kun je verschillende dieren zoals leeuwen, tijgers en gorilla’s zien, maar je kunt er ook de wereld van bijvoorbeeld Avatar ontdekken. Daarnaast kun je ook weer verschillende Disney figuren ontmoeten maar – je raad het al – natuurlijk wel alleen de dieren! Hierbij valt te denken aan Donald Duck, Knabbel & Babbel, Goofy en nog veel meer.

6. Epcot (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 12,4 miljoen per jaar
 • Prijs: €119,50 per persoon

Het Walt Disney World Resort is ook weer de woonplaats van Epcot, een attractiepark gericht op menselijke prestaties en een hoopvolle toekomst. Opvallend genoeg is Epcot twee keer zo groot als Magic Kingdom.

De meeste attracties wijken af van de Disney-standaarden die je in andere parken ziet. Het is echt gericht op een educatief park. Toch kun je er nog wel een aantal Disney attracties vinden zonder educatief karakter.

7. Chimelong Ocean Kingdom (China)

 • Aantal bezoekers: 11,7 miljoen per jaar
 • Prijs: 350 RMB per persoon
 • Aantal achtbanen: 1

Chimelong Ocean Kingdom bestaat nog niet zo heel lang, en daarom is het juist bijzonder dat deze zo hoog in de lijst van grootste pretparken ter wereld staat. Het park is in 2014 geopend.

Met het grootste aquarium ter wereld weet dit park miljoenen harten te veroveren. Naast alle dieren in het grootste aquarium ter wereld zien, kun je ook genieten van verschillende attracties zoals achtbanen en waterglijbanen.

IJsberen, pinguïns, dolfijnen, zeeleeuwen en vogels zijn ook geen onverwachtse beelden in het park.

8. Disney’s Hollywood Studios (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 11,4 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf €119,50 per persoon
 • Aantal achtbanen: 3

Disney’s Hollywood Studios ligt op slechts een paar minuten van het grootste pretpark ter wereld, en binnen Walt Disney World.

Orlando International Airport ligt op een paar minuten rijden afstand waardoor je hier gemakkelijk kunt komen vanuit Nederland. Er zijn hier zes verschillende themagebieden met ieder hun eigen charmes.

Het park richt zich vooral op nostalgie richting Hollywood, maar je kunt ook even de fantasie wereld induiken met Toy Story Land of Star Wars: Galaxy’s Edge. Zowel voor jong als oud is er hier altijd wel wat te beleven.

9. Shanghai Disneyland (China)

 • Aantal bezoekers: 11,2 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf ¥499.00 per persoon
 • Aantal achtbanen: 2

Ook in China is er gewoon een Disneyland, maar tot de verbazing van velen is dit niet het grootste pretpark in China. Toch kun je het hier prima naar je zin hebben en de magie beleven zoals bij elk ander Disney park.

Laat je meeslepen in Disney Pixar Toy Story Land, ga op ontdekking in Fantasyland of ervaar de schatten die Treasure Cove te bieden heeft. Natuurlijk kun je ook weer een diner boeken met jouw favoriete Disney figuur.

Er zijn in dit park veel mogelijkheden om een selfie te maken met jouw favoriete Disney figuur, waaronder Winnie The Pooh, Mickey Mouse, Jack Sparrow, Disneyprinsessen, en natuurlijk een hoop andere figuren.

10. Universal Studios Orlando (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 10,9 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf $109 per persoon
 • Aantal achtbanen: 4

Universal Studios Orlando ligt dus, zoals we net ook al zeiden, naast Islands of Adventure. Hier kun je al jouw favoriete films terugvinden zoals Fast & the Furious, Minions, Spongebob en meer iconische figuren. Alles heeft zijn eigen thema, en er zit voor iedereen wel wat tussen.

Het is mogelijk om alleen een kaartje te kopen voor dit park, maar als je toch naar een van de grootste pretparken ter wereld gaat, dan kun je net zo goed ook even een kijkje nemen bij Islands of Adventure middels een combiticket. Uiteraard zijn overnachtingen ook mogelijk.

11. Islands of Adventure (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 10,3 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf $109 per persoon
 • Aantal achtbanen: 4

Islands of Adventure bevind zich naast zusterpark Universal Studios Orlando en heeft verschillende gebieden die zowel jong als oud kunnen waarderen.

Zo kun je hier bijvoorbeeld Harry Potter, de Hulk en Spiderman gebieden ontdekken. Breng een bezoek aan Zweinstein, ga zeven keer over de kop met een snelheid van 65 kilometer per uur met de Hulk, of bezoek de kinderwereld van Seuss.

Tussen de twee parken liggen ook nog restaurants, een bioscoopzaal, clubs en winkeltjes.

12. Disney’s California Adventure (California, VS)

 • Aantal bezoekers: 9,8 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf $124 per persoon
 • Aantal achtbanen: 8

Natuurlijk is er in Disney’s California Adventure weer meer dan genoeg te zien en te beleven. Het park is opgedeeld in meerdere thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld even langs bij de wereld van Cars, maar ook naar het campus van de Avengers of op bezoek bij Toy Story.

Behalve de indrukwekkende en thematische attracties in dit park, kun je ook genieten van meerdere shows, samen met jouw favoriete Disney personage dineren en zelfs gebruik maken van de fitness ruimtes.

Er zit dus voor iedereen in de familie wel iets leuks bij. Natuurlijk is er ook genoeg mogelijkheid om een souvenir te kopen als aandenken aan jouw uitje.

13. Disneyland Park (Frankrijk)

 • Aantal bezoekers: 9,7 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf €59 per persoon
 • Aantal achtbanen: 5

Het enige Disney park in Europa bevind zich in Frankrijk op slechts een paar uur rijden van Nederland. Disneyland Parijs bestaat uit twee parken: Disneyland Park en Disney Studios Park. Beiden hebben hun eigen charmes, maar Disneyland Park heeft veruit de meeste bezoekers per jaar.

Dit is het park wat echt helemaal in het thema van Disney en zijn sprookjes staat. Hier heb je meer dan genoeg attracties voor zowel kinderen als volwassenen, magische shows, en natuurlijk ook de Disney figuren waar we allemaal mee opgegroeid zijn.

Kies voor een ritje op de Star Wars Hyperspace Mountain, ga op reis met Peter Pan of reis door de wereld van Indiana Jones. De jongste fans zullen zich prima vermaken met Dumbo the Flying Elephant, de Frontierland Playground of een ontmoeting met Mickey Mouse.

14. Universal Studios Hollywood (California, VS)

 • Aantal bezoekers: 9,1 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf $99 per persoon
 • Aantal achtbanen: 5

Harry Potter, Jurassic World, The Simpsons, je kunt het allemaal vinden in Universal Studios Hollywood. In dit grote pretpark vind je attracties en gebieden die allemaal een bepaald thema hebben.

Behalve de spectaculaire attracties, zijn er ook bepaalde evenementen waar je aan kunt meedoen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen spreuken uitoefenen bij Ollivanders in de wereld van Harry Potter, of ervaren hoe het is om te skydiven bij het indoor skydiving centrum.

Ook zijn er evenementen die georganiseerd worden tijdens feestdagen, zoals Halloween Horror Nights of Lunar New Year.

Het is ook mogelijk om achter de schermen te kijken bij bepaalde films en series. Je kunt zelfs oog in oog komen te staan met een 3D-versie van King kong. Er zijn maar liefst 39 winkels, waaronder ook normale winkels zoals Hot Topic, Sephora en Skechers.

15. Everland (Zuid Korea)

 • Aantal bezoekers: 7,4 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf 46,000 won per persoon
 • Aantal achtbanen: 4

Het blijkt maar dat de grootste pretparken ter wereld een formule hebben gevonden die werkt: een park met meerdere gebieden.

Everland maakt ook weer gebruik van verschillende gebieden zoals de European Adventure, Zootopoia, Magic Land en meer. In ieder van deze gebieden vind je dan ook attracties die passen bij het thema. Voor volwassenen is er genoeg actie te ervaren bij attracties zoals de T Express achtbaan, maar ook voor kinderen is er een ruim assortiment waar zij stuk voor stuk van zullen genieten.

Je kunt hier ook gebruik maken van een gigantisch buitenzwembad en uiteraard ook de welbekende glijbanen op de warmere dagen.

16. Hangzhou Songcheng Park (China)

 • Aantal bezoekers: 7,3 miljoen per jaar
 • Prijs: RMB 300

Dit is weer een originele toevoeging in de lijst van grootste pretparken ter wereld. Je kunt hier niet even lekker de haren losgooien in de achtbaan, zoals bij de meeste attractieparken, maar wel weer volop genieten van de Chinese cultuur.

Er zijn vier verschillende grote shows die je kunt bewonderen, maar je kunt ook door het park lopen en de culturele activiteiten ontdekken. Zo kom je bijvoorbeeld verschillende workshops tegen, maar kun je ook verschillende soorten festivals tegenkomen die in de Chinese cultuur verwerkt zijn.

Ook kun je verschillende tempels en Buddhist grotten bezoeken. Niet helemaal wat je in eerste instantie zou verwachten van een pretpark, maar nog steeds onwijs interessant, en bovendien ook nog eens populair!

17. Ocean Park (Hong Kong)

 • Aantal bezoekers: 7,3 miljoen per jaar
 • Prijs: HK$498
 • Aantal achtbanen: 3

Bij Ocean Park in Hong Kong kun je genieten van een fijne combinatie tussen een van de grootste pretparken ter wereld en een dierentuin.

Gooi eerst lekker de haren los in de achtbaan, bots tegen je vrienden en familie in de botsauto’s, of rust even lekker uit in de zweefmolen om daarna de panda’s te voeren of de haaien te bewonderen. Ga daarna gelijk door naar het oceaantheater om de dieren van dichtbij te bekijken in volle glorie.

Je kunt er ook voor kiezen om van de ene kant van het park naar de ander te gaan middels gondels om zo het park van bovenaf te zien. Al met al is er hier genoeg te doen om een dag lang te genieten.

18. Lotte World (Zuid-Korea)

 • Aantal bezoekers: 5,9 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf 48,000 won per persoon
 • Aantal achtbanen: 4

Bij Lotte World is er weer een hoop te zien en beleven. Je kunt even lekker uitrazen in het Avonturenpark, gevuld met tientallen verschillende attracties voor jong en oud, maar je kunt ook genieten van het uitzicht in het aquarium.

Wil je gewoon lekker genieten in het zwembad? Dan ga je naar het waterpark van Lotte World! Dit park kent zowel een indoor- als een outdoor gedeelte. In het indoor gedeelte bevinden zich ook een hotel, winkelcentrum, monorail, sportcentrum, bioscoop en museum. Hierdoor het Lotte World het grootste indoor attractiepark ter wereld.

19. Hong Kong Disneyland (Hong Kong)

 • Aantal bezoekers: 5,9 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf HK$938 per persoon
 • Aantal achtbanen: 3

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Disneyland genoemd zou worden in deze lijst van grootste pretparken ter wereld. Hong Kong Disneyland is echter het minst bezochte park van Disney, maar weet nog altijd miljoenen bezoekers per jaar binnen te halen.

Het park is opgedeeld in meerdere landen. Zo heb je bijvoorbeeld avontuurland, fantasieland, tomorrowland, Toy Story land en nog veel meer. Ieder gedeelte heeft attracties dat bij de omgeving hoort. Toy Story land attracties zijn dus volledig in het thema van Toy Story, en tomorrowland helemaal in het thema van de toekomst.

Ondanks dat dit het minst bezochte park van Disney is, krijg je nog steeds de mogelijkheid om de iconen te ontmoeten van de Disney wereld, en kun je zelfs Mickey Mouse als chef hebben voor jouw diner.

20. Nagashima Spa Land (Japan)

 • Aantal bezoekers: 5,9 miljoen per jaar
 • Prijs: ¥1,600 voor entree en dan ¥300 – ¥100 per attractie, of ¥4,100 voor toegang tot park en ongelimiteerd toegang tot attracties
 • Aantal achtbanen: 11

Volgens de inwoners van Japan zou Nagashima Spa Land het beste pretpark zijn als je op zoek bent naar achtbanen. De Steel Dragon 2000, bijvoorbeeld, is gelijk zichtbaar al vóórdat je het park betreed, en spant de volledige lengte van het park.

Natuurlijk zijn er nog meer adrenaline-wekkende attracties in het park te vinden, maar er zijn ook genoeg ritjes voor de kinderen onder ons. Daarnaast is er ook nog een waterpark aanwezig, maar deze is alleen open tijdens de zomer.

Ook is er een hot spring complex aanwezig in het zuidwesten van het park. Je kunt hier van verschillende baden genieten, maar ook van de sauna, jacuzzi, massages en een restaurant.

21. Euro-Park (Duitsland)

 • Aantal bezoekers: 5,7 miljoen per jaar
 • Prijs: €55,- per persoon
 • Aantal achtbanen: 8

Europa-Park is het grootste pretpark in Duitsland en staat volledig in het thema van de landen van Europa. Na Disneyland is Europa-Park het meest bezochte park in heel Europa.

Het park heeft meer dan 100 attracties en shows die je kunt bezoeken. Daarnaast is er ook nog een waterpark aanwezig zoals we hier in Duinrell ook hebben. Dit waterpark is echter een stuk uitgebreider en moderner.

Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een onderwater Virtual Reality ervaring, maar kun je ook van de vele originele glijbanen of even uitrusten in de sauna. Er is ook een buitenwaterspeeltuin waar de kinderen hun energie kwijt kunnen.

22. Seaworld Orlando (Florida, VS)

 • Aantal bezoekers: 4,8 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf $89.99 per persoon
 • Aantal achtbanen: 4

Je kunt Seaworld Orlando een beetje vergelijken met het Dolfinarium hier in Nederland, maar dan vele malen groter en leuker. Als een van de grootste pretparken ter wereld met zeedieren, kun je hier een hoop beleven.

Zo kun je bijvoorbeeld naar de zeeleeuwen en otters, dolfijnen voeren, en zelfs haaien voeren, maar je kunt ook de adrenaline opzoeken in verschillende achtbanen, een ritje nemen in de wildwaterbaan en meer. Ook is er de mogelijkheid om de orka’s van dichtbij te zien middels het onderwater centrum.

Voor de allerkleinste is het natuurlijk al hartstikke leuk om al die bijzondere dieren te zien, maar Sesam Straat Land, wat zich naast de orka’s bevind, maakt dit park natuurlijk alleen maar leuker!

23. Tivoli Gardens (Denemarken)

 • Aantal bezoekers: 4,7 miljoen per jaar
 • Prijs: 135 DKK per persoon
 • Aantal achtbanen: 3

In het centrum van Copenhagen kunnen we een bezoekje brengen aan Tivoli Gardens, het grootste attractiepark in Denemarken. Je kunt dit pretpark een beetje vergelijken met de Efteling, in de zin van dat hier ook mooie tuinen – de naam Tivoli Gardens zegt het al – zijn om even tot rust te komen.

Natuurlijk kunnen de attracties niet ontbreken, want je kunt hier ook gewoon in verschillende achtbanen gaan of attracties zoals de Vertigo of zweefmolen. Kinderen hebben hier ook genoeg keuze als zij liever iets minder spannends willen hebben, zoals de bootjes op het meer, een draaimolen, en meer typische kinderattracties.

24. De Efteling (Nederland)

 • Aantal bezoekers: 4,7 miljoen per jaar
 • Prijs: Vanaf €38,- per persoon
 • Aantal achtbanen: 6

Zoals beloofd staat de Efteling ook in deze lijst. Wij hebben de eer om de nummer 24 van de grootste pretparken ter wereld in ons land te mogen hebben. Wie kent de Efteling nu niet?

De echte adrenaline zoekers kunnen zichzelf vermaken met achtbanen zoals de Python of de nieuwe Baron 1898, terwijl de kleintjes het prima naar hun zin zullen hebben in de Fata Morgana of het Carnaval Festival.

En heb je even behoefte aan een rustige omgeving? Dan wandel je even door het sprookjesbos! Ook in de Efteling zijn er geweldige shows om naar te kijken, maar deze treden niet altijd op. Check dus altijd even het schema.

25. Songcheng Lijiang Romance Park (China)

 • Aantal bezoekers: 4,7 miljoen per jaar
 • Prijs: 280 Yuan per persoon

We beginnen onze lijst met een buitenbeetje. Hoewel dit niet een pretpark is zoals wij die in Europa kennen, is dit een van de best bezochte parken in China. Hier kun je genieten van meerdere speciale shows, allemaal in het thema van romantiek.

De shows zijn uitgerust met moderne technologie waardoor het voelt alsof jij daadwerkelijk in het verhaal zit. Zo bewegen de stoelen bijvoorbeeld mee en worden jouw zintuigen geprikkeld tijdens de show.

Ondanks deze moderne technologie, wordt er nog wel gebruik gemaakt van de traditionele elementen van China. Eén ding is zeker: alle shows zullen jou een unieke ervaring bieden.

Veel gestelde vragen

Wat is het grootste pretpark van Europa?

Het grootste pretpark van Europa is Disneyland Park in Parijs, Frankrijk. Disneyland Parijs is ook het meest bezochte pretpark van Europa. Dit is ook gelijk het enige pretpark in Europa met betrekking op de wereld van Walt Disney.

Wat is de duurste attractie ooit?

Voor de bouw van Expedition Everest, een achtbaan in Disney’s Animal Kingdom, was meer dan 100 miljoen dollar nodig. Dit maakt de achtbaan de duurste attractie ooit. De achtbaan is dus ontzettend duur geweest, wat misschien wel verklaart waarom er niet veel andere achtbanen in het park zijn.

Wat is het oudste pretpark ter wereld?

Bakken, een pretpark in Denemarken, bestaat al sinds 1583. Hierdoor is dit het oudste attractiepark ooit. Het park ligt aan de rand van Kopenhagen waardoor je hier vrij makkelijk kunt komen.

Je kunt hier van 33 verschillende attracties genieten waaronder 6 unieke achtbanen. Hier staat ook een van Europa’s oudste houten achtbanen: Rutschebanen. Deze achtbaan bestaat al sinds 1932.

Wat is de hoogste achtbaan ter wereld?

Kingda Ka is een achtbaan in Six Flags Great Adventure in New Jersey en is maar liefst 139 meter hoog. Dit is een stalen achtbaan die al sinds 2005. Naast het feit dat dit de hoogste achtbaan ter wereld is, is dit ook de op één na snelste achtbaan ter wereld. De achtbaan haalt een snelheid van maar liefst 206 km per uur.

Wat is de langste achtbaan ter wereld?

Steel Dragon 2000 in Nagashima Spa Land is het langst ter wereld. De achtbaan is 2479 meter lang. De naam van de achtbaan heeft betrekking op het openingsjaar en het teken van de Chinese dierenriem die bij het jaar 2000 hoort volgens de Chinese kalender. Deze achtbaan heeft ruimte voor 36 personen die plaatsnemen op drie rijen van twee personen. In totaal zijn er zes wagons.

Wat is de kleinste achtbaan ter wereld?

De kleinste achtbaan ter wereld kun je in Oslo vinden bij Tusenfryd. De achtbaan is slechts 2,5 meter hoog en 26 meter lang.

Welk pretpark heeft de meeste doden op zijn naam staan?

Action Park in New Jersey, VS, heeft maar liefst 6 doden op zijn naam staan in 7 jaar tijd. Daarnaast zijn er ook veel mensen gewond geraakt. De attracties waren dusdanig onveilig dat het onverantwoord was om deze eigenlijk te laten draaien.

Dit had vooral te maken met hoe de attracties ontworpen waren en de veiligheid daarvan. Ondertussen heeft het park een andere eigenaar en zijn de attracties veiliger gemaakt. Het park staat nu bekend als Mountain Creek Waterpark.

Welk pretpark heeft de meeste achtbanen?

Six Flags Magic Mountain in California, VS, heeft maar liefst 19 achtbanen en daarmee ook gelijk het record voor de meeste achtbanen in één park. Er gaan nogal wat verhalen in de rondte over mensen die gewond zijn geraakt en zelfs zijn overleden in dit park. Deze verhalen hebben echter bijna niets met het park te maken.

De meeste mensen zijn hier gewond geraakt of overleden door onderliggende gezondheidsproblemen. In 2006 was er echter een piek van gewonde mensen, grotendeels ook door de hitte, maar dit is sindsdien opgelost.

Wat is het goedkoopste Disney pretpark?

Disneyland Parijs is nog altijd het goedkoopst als het om entreegeld gaat. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het een van de kleinere parken van Disney is, en de locatie in Europa.

Er zijn soms speciale aanbiedingen waarbij je met de bus naar Disney Parijs kunt reizen vanaf een opstapplek bij jou in de buurt. In Nederland zijn de meest bekende opstapplekken in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Breda.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Grootste Autofabrikanten Ter Wereld

Top 10 Beste Nederlandse Interviewers