Wat is het grootste pretpark ter wereld?

Walt Disney World

Een dagje uit is voor velen een manier om even te ontspannen en te genieten van spanning en sensatie. Er zijn dan ook veel parken op aarde waar je naartoe zou kunnen gaan.

Maar waar worden je adrenaline en zintuigen nou het meest geprikkeld? Je leest in dit artikel alles over het grootste pretpark ter wereld. Hint: magie komt er tot leven.

Het grootste pretpark ter wereld bevindt zich in Orlando, Florida in de Verenigde Staten. We hebben het natuurlijk over Walt Disney World Resort, een park bestaande uit vier themaparken en twee waterpretparken.

Walt Disney World Resort was de droom van Walt Disney, die na de opening van het eerste Disneyland Park in 1955 in Anaheim, Californië een nog groter park wilde openen.

Deze droom werd in 1971 werkelijkheid met Walt Disney World Resort, waar hij zelf helaas niet meer bij kon zijn.

Nieuwsgierig naar ´s werelds grootste pretpark? Hier lees je alle ins- en outs.

Welke attracties zijn er te vinden?

Attractie

Walt Disney World Resort bestaat uit 4 parken, genaamd het Magic Kingdom, de Epcot, Disney-MGM Studios en Animal Kingdom.

Ook zijn er twee waterpretparken: Blizzard Beach en Typhoon Lagoon.

Elk park is enorm en is ontworpen op basis van verschillende thema’s. In ieder themagebied vind je andere attracties, horecagelegenheden, souvenirwinkels en shows.

Hoe reis je tussen de verschillende parken?

Om je een idee te geven van de grootte van dit park: het is met 101 vierkante kilometer net iets groter dan de stad Utrecht.

Wellicht vraag je je af hoe je tussen de verschillende parken reist. Ook dit heeft Disney tot in de puntjes uitgewerkt.

Er is een groot wegennetwerk en er zijn twee monorails, drie gondelsystemen, buslijnen, veerboten en zelfs watertaxi’s.

Het park is ook middels een buslijn verbonden met de luchthaven: de Disney Magical Express, waarvan gasten van de Disney Resorts gratis gebruik mogen maken.

Wat is er te doen en te zien in het Magic Kingdom?

Magic Kingdom is ingericht rond de themagebieden Main Street, U.S.A., Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland en Tomorrowland.

Het overkoepelende thema is fantasie en de romantiek van verleden en toekomst.

Dit park lijkt het meest op de verschillende Disneyparken die wereldwijd te vinden zijn, op hun beurt geïnspireerd op het eerste Disneyland Park in Anaheim.

In het Magic Kingdom zijn attracties als Pirates of the Caribbean, Splash Mountain, Big Thunder Mountain Railroad, Hauntes Mansion en Space Mountain te vinden.

Wat is er te doen en te zien in Epcot?

Epcot

Bezoekers die van technologie en de ruimte houden, kunnen hun hart ophalen in Epcot. Je vindt hier de themawerelden Future World en World Showcase.

Er zijn attracties zoals Spaceship Earth, Soarin´, Test Track, Frozen Ever After en The American Adventure. In de World Showcase worden verschillende landen centraal gezet.

In het midden van Epcot ligt een meer waar bezoekers kunnen genieten van water-, vuurwerk- en lasershows.

Wat is er te doen en te zien in het Disney-MGM Studios?

Disney world

Disney’s Hollywood Studios is een park dat zich focust op nostalgisch Hollywood.

Je vindt er themagebieden met de namen Hollywood Boulevard, Echo Lake, Grand Avenue, Star Wars: Galaxy´s Edge, Toy Story Land, Animation Courtyard en Sunset Boulevard.

Vlakbij het park ligt een theater waar de show Fantasmic! dagelijks ten tonele wordt gebracht.

Populaire attracties in Disney-MGM Studios zijn de Rock ´n Roller Coaster Starring Aerosmith, The Twilight Zone Tower of Terror, Star Tours – The Adventures Continue en Toy Story Mania.

Wat is er te doen en te zien in het Animal Kingdom?

Het Animal Kingdom richt zich op natuur en dieren en focust op het behoud van natuur. Zoals in meerdere Disneyparken, staan fantasie en verleden en hede centraal.

Animal Kingdom bestaat uit de themagebieden Oasis, Discovery Island, Pandora – The World of Avatar, Africa, Rafiki´s Planet Watch, Asia en DinoLand U.S.A.

Het park is daarnaast ook een dierentuin.

In het midden van Animal Kingdom is er een meer, de Discovery River, waar ’s avonds de show Rivers of Light te zien is.

In het park vind je attracties zoals Avatar Flight of Passage, Kilimanjaro Safaris, Expedition Everest en DINOSAUR.

Wat is er te doen in waterpark Disney´s Typhoon Lagoon?

In Disney’s Typhoon Lagoon heeft een tropische cycloon huisgehouden, die de themagebieden Typhoon Lagoon, Mount Mayday en Hideaway Bay heeft gecreëerd.

Bezoekers vinden er attracties als Typhoon Lagoon Surf Pool en een veelvoud aan glijbanen. Ook is er een Lazy River in de Castaway Creek die om het park loopt.

Wat is er te doen in waterpark Disney´s Blizzard Beach?

Het thema dat Disney in Disney’s Blizzard Beach wilt uitdragen, is dat van een sneeuwstorm waarvan de sneeuw is gesmolten en hele waterpartijen heeft achtergelaten.

Je vindt hier drie gebieden: Green Slope, Purple Slope, Red Slope en Ground Level. Populaire attracties zijn Teamboat Springs en Summit Plummet.

Het park wordt omsingeld door de Cross Country Creek. Er is ook een Lazy River waar je kunt relaxen terwijl je alle details van het park in je opneemt.

Hoeveel dagen heb je nodig om al deze parken te kunnen bekijken?

Aangezien Walt Disney World Resort het grootste pretpark ter wereld is, heb je behoorlijk wat tijd nodig om van al het moois te kunnen genieten.

Zowel voor Magic Kingdom als Epcot moet je twee dagen uittrekken.

De parken Disney’s Hollywood Studios en Disney’s Animal Kingdom zijn in anderhalve dag te bezoeken omdat er iets minder attracties zijn.

Als je ook voor de waterparken wilt gaan, moet je rekening houden met een parkbezoek per dag om alles te kunnen zien.

Kan je er overnachten?

Walt Disney World Resort

En of Walt Disney World Resort de mogelijkheid tot overnachten biedt. Bezoekers kunnen kiezen uit maar liefst 27 hotels en resort met standaard hotelkamers en suites, family rooms en zelfs appartementen.

De overnachtingsmogelijkheden van Disney zijn onderverdeeld in value-hotels, moderate-hotels en deluxe-hotels. Ook is er een kampeer resort.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan is er keuze uit 9 hotels van bekende ketens.

Bezoekers die geregeld naar Disney komen, kunnen lid worden van de Disney Vacation Club waarmee ze voordeel halen uit toegangstickets en hotelovernachtingen.

Hoeveel kost het?

Een bezoek aan Disney World in Florida kost minimaal 49 euro.

De keten biedt verschillende soorten tickets aan waar bezoekers de keuze hebben uit toegang tot een of meerdere thema- en waterparken.

Ook zijn er tickets die verkocht worden in combinatie met een verblijf in een hotel of toegang tot sportcomplexen en golfbanen.

De meeste bezoekers maken gebruik van tickets die 1 tot 14 dagen toegang tot de parken verschaffen. Zo kost een basisticket voor 6 dagen voor een volwassene bijvoorbeeld 493 USD.

Hoeveel bezoekers ontvangt Walt Disney World Resort?

Het park is nog altijd razend populair en ontvangt rond de 50 miljoen bezoekers per jaar. Het is een van de best bezochte pretparken ter wereld.

Ter vergelijking: de Efteling krijgt per jaar ongeveer 3 miljoen mensen over de vloer.

Hoeveel Disney pretparken zijn er op de wereld?

De Disneyketen heeft twaalf parken in beheer op verschillende plekken ter wereld. In de Verenigde Staten vinden we zes parken.

Twee in Californië, Disneyland en Disney´s California Adventure en de vier parken in Florida.

In Europa kun je Disneyland Parijs bezoeken bestaande uit Disneyland Park en Walt Disney Studios Park.

Voor diegenen die nog verder willen reizen, is er de mogelijkheid naar Hong Kong en Shanghai te reizen, waar twee parken te vinden zijn.

Ten slotte heeft Tokyo twee parken: Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea.

Wat is het grootste pretpark van Europa?

Mocht je niet zo ver willen reizen, dan kun je ook nog altijd naar het grootste pretpark van Europa gaan. Dit park bevindt zich in Duitsland en wel in Rust in Baden-Württemberg.

We hebben het natuurlijk over het Europa-Park, het park met de meeste attracties op dit continent. Hoewel dit park niet uitblinkt in grootste bezoekersaantallen, is het wel het grootste van Europa.

Er zijn veertien achtbanen, draaimolens, vele waterattracties en dark rides.

Landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Engeland en Italië zijn er vertegenwoordigd en horeca en attracties zijn aangepast aan het themaland.

Wat vond je van dit artikel?

Groningen

Wat is de leukste studentenstad van Nederland?

Hoeveel universiteiten zijn er in Nederland?