Wat is het grootste indoor zwembad van Duitsland?

Een zandstrand, tropische bomen, exotische dieren, enorme glijbanen – het klinkt als een heerlijke vakantieplek ergens in Zuidoost Azië, maar niets is minder waard. Sterker nog, deze heerlijke bestemming is gewoon in ons buurland te bezoeken: in het grootste indoor zwembad van Duitsland, om precies te zijn.

Het grootste indoor zwembad van Duitsland is het toepasselijk genoemde Waterpark Tropical Islands, te vinden in de buurt van Berlijn. Sterker nog, het zwemparadijs is niet alleen het grootste indoor zwembad van Duitsland, maar zelfs van heel Europa. Laten we gauw verder duiken in wat dit indoor bad nou precies te bieden heeft.

Wat is Waterpark Tropical Islands?

Wat is Waterpark Tropical Islands

Waterpark Tropical Islands is een tropisch zwemparadijs dat zich bevindt in Duitsland. Het is een enorm resort dat meer biedt dan enkel tropisch warm water om in te zwemmen. Genieten van sauna’s, lekker eten en talloze speelgelegenheden zijn slechts enkele van de vele recreatieve mogelijkheden die het park biedt.

Op deze mogelijkheden en activiteiten zullen we later dieper ingaan, maar in feite komt het er dus op neer dat ze met Waterpark Tropical Islands een plek gecreëerd hebben die niet alleen veel recreatie biedt, maar zodanig ontworpen en vormgegeven is, dat je je als het ware compleet in de tropen bevindt.

Dankzij de natuurlijke biotoop van hun Rainforest-gebied, voelt het alsof je je aan de andere kant van de wereld bevindt – zonder een vliegtuig te hoeven nemen en last van een jetlag te hebben. De vele tropische planten en exotische dieren versterken dit exotische gevoel, en al snel zal je vergeten dat je je in Duitsland bevindt.

Waar bevindt Waterpark Tropical Islands zich?

Waterpark Tropical Islands bevindt zich dus in Duitsland. In het Dahme-Spreewald te Brandenburg, om precies te zijn. Om en nabij ligt het park dus ongeveer 50 kilometer verwijderd van Berlijn en 540 kilometer van de Nederlandse grens.

Er wordt een shuttlebus geboden die je direct naar het resort brengt, en ook als je liever zelf rijdt, kan je er eenvoudig geraken door bij Berlijn-Schönefeld zuidelijk over de A13 te rijden voor 50 kilometer. Toch meer een voorstander van het openbaar vervoer? Waterpark Tropical Islands heeft een eigen station waar regelmatig treinen stoppen.

Wat is er tropisch aan Waterpark Tropical Islands?

tropisch

In Waterpark Tropical Islands, voel je je alsof je je in de tropen bevindt. Dit is vooral te merken wanneer je bij hun Tropical Sea gaat zwemmen; het water heeft de heerlijke temperatuur van 28 °C en op een wolkeloze dag kan je dankzij de doorzichtige dakpanelen zelfs een kleurtje krijgen.

Het zandstrand is bovendien ideaal om zandkastelen te bouwen en de amusementenboot “Prinses Moana” biedt een extra tropisch tintje waar ook de kinderen een wereld van plezier beleven. Wil je liever een romantische ervaring met z’n tweeën, dan kan je in de Magical Lagoon gezellig samen ontspannen in hun Balinese hut of onder de waterval staan.

Ook kinderen kunnen plezier beleven in de Lagoon; het kanaal met stroming en de onderwaterglijbanen zijn spannend voor elke avonturier!

Welke dieren zijn er te vinden in Waterpark Tropical Islands?

Zoals we al eerder vermeldden, heeft Waterpark Tropical Islands een biotoop gebied genaamd ‘Rainforest’. Dit is een gebied van 10 vierkante kilometer die 50.000 planten van zeshonderd verschillende soorten huisvest – allemaal tropisch. Tussen deze planten leven exotische dieren.

Zo heb je het vlinderhuis genaamd Kupu Kupu, het Indonesische woord voor vlinder. Ook kan je er pauwen, flamingo’s en andere tropische vogels vinden. Daarnaast zwemmen er in het water diverse schildpadden en exotische vissen.

Kan je meer activiteiten doen naast zwemmen?

Het is zeker mogelijk meer activiteiten te doen naast zwemmen bij Waterpark Tropical Islands. Zo hebben ze ook een wellness & beauty spa, waar je niet alleen kan genieten van een sauna, maar waar je je ook kunt laten verwennen met de diverse schoonheidsbehandelingen en massages die er gegeven worden. Als je je lichaam liever op een actievere manier gezond houdt, dan is er zelfs een sportschool voor je om in te fitnessen.

Ben je sowieso een liefhebber van actievere bezigheden, dan zullen de minigolf, waterspelen en zelfs strandsporten meer jouw plek zijn om naartoe te gaan. Ook voor de jongsten onder ons is er enorm veel speelgelegenheid met onder andere glijbanen, ballenbakken, en een waterspeelpark.

Voor eten en drinken zijn er ook diverse etablissementen die je kunt bezoeken, elk voorzien van het passende tropische thema’s. Vooral het kleine dorpje genaamd “Tropical Village” is een sfeervolle plek om te gaan zitten bij de vele cafétjes en restaurantjes die de zone biedt.

Kan je bij Waterpark Tropical Islands overnachten?

Het is natuurlijk niet zo leuk om naar een tropisch zwemparadijs te gaan waar je zo ontzettend veel kan doen, enkel om op tijd weer te moeten vertrekken om niet te laat thuis te zijn. Gelukkig biedt Waterpark Tropical Islands daarom ook overnachtingmogelijkheden.

Naast comfortabele kamers met regendouche, mini fridge en flatscreen-tv, zijn er ook Adventure Lodges” waar je met zijn tweeën kan genieten van het thematische tropen-interieur. Zelfs de kampeerders onder ons kunnen er hun tent of camper plaatsen, waar je zelfs toegang hebt tot hun gratis WiFi.

Heb je meer behoefte aan luxe, dan kan je altijd nog kijken naar hun Premium Rooms en Designer Rooms, die weer extra voorzieningen en comfort bieden.

Hoeveel kost Waterpark Tropical Islands?

Voor je kunt bepalen of je iets wil bezoeken, dien je met meerdere punten rekening te houden. Een van deze zaken is het budget dat men heeft.

Een gewoon dagkaartje kost voor een volwassene bijvoorbeeld € 47,- door de week, en is zelfs gratis als je op je verjaardag komt (wat je wel dient te bewijzen, uiteraard). Een overnachting met toegang kost per persoon per nacht € 120,- wanneer je een normale Comfort Room kiest, en kinderen tot vijf jaar oud zijn altijd gratis.

De kosten zijn handig om rekening mee te houden wanneer je geïnteresseerd bent om Waterpark Tropical Islands te bezoeken.

Is Waterpark Tropical Islands aan te raden?

Het blijft altijd lastig om iets aan te raden omdat iedereen zo zijn eigen voorkeuren en interesses heeft. Naast het budget, zijn er namelijk nog meer factoren om rekening mee te houden.

Wil je er bijvoorbeeld heen met je kinderen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de faciliteiten en in hoeverre je je kind zijn eigen gang kan laten gaan. De baden gaan om 12 uur ’s nachts dicht, dus als je nog even met je partner wil genieten, dien je je kinderen een slaapgelegenheid te geven.

Bezoekje aan de tropen

Over partners gesproken, Waterpark Tropical Islands biedt veel plekken die romantisch zijn, zoals de watervallen, Balinese hutjes, eetgelegenheden en natuurlijk de tropische stranden zelf. Ook als je wil ontspannen met iemand die van spa’s en sauna’s houdt, kan je bij Waterpark Tropical Islands waar voor je geld krijgen.

Maar bovenal is Waterpark Tropical Islands een ideale plek voor iedereen die de tropen mist of ernaar verlangt, maar er om één of meerdere redenen niet heen kunnen. Hoewel het niet hetzelfde is als de echte exotische landen waar je misschien ooit bent geweest, hangt de sfeer er wel. Zo kan je een plek van ver weg toch een beetje dichter bij je hart krijgen.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is het grootste dance festival van Nederland?

Wat is het grootste kunstmatige eiland ter wereld?